Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Problem z PS CS2

Mam problem z PS Cs2 a mianowicie nie moge wstawić zdjęć jpg do jednej z agencji istockowej.
    Wyskakuje komunikat że plik nie jest w formacie RGB (a w/g danych jest to jpg--4 pozostałe agencje przyjmuja je bez problemu)
    Dodatkowo przy próbie załadowania zdjęć do "Dyskutowalni" na fotografia-przyrodnicza.art.pl pokazuje komunikat
    "Plik ze zdjęciem nie jest w formacie jpg"????
    Zupełnie juz "zgłupiałem" i nie wiem co mam zrobić.
    Fotografuje w NEF-ach i w Nikon Capture po wstepnej obróbce zapisuje zdjecia jako tiff(16 bit).
    Dalsza obróbkę prowadzę w PS CS2 i tam tez zapisuję zdjecia w opcji "dla weba" jako jpg 700x600(72 dpi).
    Próbowałem juz ładowac zdjęcia które już kiedys tam "wsadzałem" i teraz nic z tego??
    Może ktoś z Was jest mi w stanie coś poradzić.
    Mam ten problem od niedawna i poprzednio wszystko było OK na tym samym oprogramowaniu.
    Bardzo prosze o pomoc!!
    Pozdrawiam Tomek
    P.S.
    ew.prosze na private.
    ( [email protected])

Domyślnie

Q! Jak ktos ma Ci pomoc, skoro nie wystawisz tego JPGa do zbadania??
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Q! Jak ktos ma Ci pomoc, skoro nie wystawisz tego JPGa do zbadania??

To jest ta fotka.
    Czy może ktoś Z Was wie o co chodzi.Będę wdzięczny za pomoc

Domyślnie

Hmmm... jestes pewny, ze JPGa, ktorego podlinkowales, zapisywales z PhotoShopa przez "Save for Web"? Bo naglowki plikow -- Twojego i takiego zapisanego przez SfW zdecydowanie sie roznia. W Twoim widac informacje o profilu i dodatkowo jakies wpisy zwiazane z Hewlett-Packard'em. Moze wlasnie problem lezy w zalaczonym profilu -- niby nie powinno sie miec to znaczenia, ale SfW na pewno nie powinien profilu zaszywac w zapisywanym pliku.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek61 Zobacz posta
    Mam problem z PS Cs2 a mianowicie nie moge wstawić zdjęć jpg do jednej z agencji istockowej.
    Wyskakuje komunikat że plik nie jest w formacie RGB (a w/g danych jest to jpg--4 pozostałe agencje przyjmuja je bez problemu)
    Dodatkowo przy próbie załadowania zdjęć do "Dyskutowalni" na fotografia-przyrodnicza.art.pl pokazuje komunikat
    "Plik ze zdjęciem nie jest w formacie jpg"????
    Zupełnie juz "zgłupiałem" i nie wiem co mam zrobić.
    Fotografuje w NEF-ach i w Nikon Capture po wstepnej obróbce zapisuje zdjecia jako tiff(16 bit).
    Dalsza obróbkę prowadzę w PS CS2 i tam tez zapisuję zdjecia w opcji "dla weba" jako jpg 700x600(72 dpi).
    Próbowałem juz ładowac zdjęcia które już kiedys tam "wsadzałem" i teraz nic z tego??
    Może ktoś z Was jest mi w stanie coś poradzić.
    Mam ten problem od niedawna i poprzednio wszystko było OK na tym samym oprogramowaniu.
    Bardzo prosze o pomoc!!
    Pozdrawiam Tomek
    P.S.
    ew.prosze na private.
    ( [email protected])

przy zapisie sprobuj zaznaczyc/odznaczyc ICC profile, wczesniej jednak przekonwertuj do sRGB
    Ostatnio edytowane przez Grey ; 01-04-2007 o 10:29

Domyślnie

To jest kolejna fotka z którą jest ten sam problem
    Obrobiona w pS i zapisana przez sfw.
    Czy to znaczy ze cos jest nie tak z ustawieniami PS?

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

Sprawdź zapisując normalnie poprzez Save As zamiast 4 Web...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grey Zobacz posta
    przy zapisie sprobuj zaznaczyc/odznaczyc ICC profile, wczesniej jednak przekonwertuj do sRGB
    Gray... A po co mialby konwertowac do sRGB, a pozniej odznaczyc zapis z profilem? Widzisz w tym jakis sens?
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Gray... A po co mialby konwertowac do sRGB, a pozniej odznaczyc zapis z profilem? Widzisz w tym jakis sens?
    jezeli zapisuje zdjecie z profilem to dobrze zeby bylo srgb a nie argb np... zaproponowalem zeby zapisac zdjciecie save for web z profilem albo bez... ja tu widze sens

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grey Zobacz posta
    jezeli zapisuje zdjecie z profilem to dobrze zeby bylo srgb a nie argb np... zaproponowalem zeby zapisac zdjciecie save for web z profilem albo bez... ja tu widze sens
    Napisales, zeby skonwertowal do sRGB, a pozniej (jedna z mozliwosci) -- zapisac bez profilu. Zapewniam Cie, ze to nie ma sensu.
    Poza tym trzeba bylo spojrzec na te fotke -- ona jest zapisana z profilem sRGB.
    www.SALDAT.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów