Szukaj
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
Bez urazy... ale ilu ich "u Was" jest?
Tak na marginesie - nawet będący swego czasu "chodzącą reklamą" Metza - papieski fotograf Arturo Mari teraz fotografuje SB800 i to na pewno nie ze względu na CLS'a, którego Metz do czasu 58AF-1N nie miał.
Pozdrawiam:
Andrzej
nas nie jest wielu...kilku, ale do szkoły często zaglądają inni...
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
hehe... tak czytam, czytam... i coraz bardziej się zastanawiam o co tutaj chodzi... Na początku tego posta chciałem się dowiedzieć coś o tej lampie, potem czytałem zaciekłą dyskusję czy SB800 jest lepszy od Metza.. potem się dowiedziałem dzięki shadixxowi (przepraszam jak zrobiłem literówkę w nicku) co ta lampa potrafi i jak się sprawuje. Zakupiłem ją i bardzo jestem zadowolony... działa bez żadnego problemu. W międzyczasie miałem sb800 (pożyczoną) i zostałem przy Metzu. Po prostu lepiej mi się z nią pracuje. Moim zdaniem ładniej doświetla, ma drugi palnik i ma złącze usb (może kiedyś się przyda)... Teraz pojawiają się posty, że jakiś tam fotograf papieski używał Metza a teraz SB800. Czy jak niedaj boże zobaczycie go z Canonem to od razu sprzedacie swój sprzęt!!! PARANOJA!!! Czy jak drużyna piłkarska cały czas nosiła Nike a teraz Umbro (przykład) to znaczy, że Umbro jest najlepsze i Nike nie powinniśmy używać nawet jako szmat do czyszczenia podłóg????
Opamiętajmy się proszę... JA MAM METZA I JESTEM CHOLERNIE ZADOWOLONY!!!!!!
Uzytkownicy Sigmy, Tumaxa, Nissina z reguly również.
Pozdrawiam:
Andrzej
Witam serdecznie mialem okazje testowac 58 przez chwile w jednym z wroc sklepow przymierzalem sie do sb 800 ale chyba wezme metza poczekam jeszcze na wasze wrazenia po kontakcie z 58 ale jak dla nie sb sie chowa metz chyba zadnych brakow nie ma w stosunku do sb wczesniej uzywalem i nadal uzywam metza 45 cl 4 i jestem b zadowolony a z dodatkowego palnika czasem warto skorzystac!!! co prawda z mlotka korzystalem tylko w manualu ale i tak lampa jest super a jak wasze wrazenia co do 58 ??? pozdrawiam
Skontaktuj się z nami