Close

Strona 31 z 36 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 351

Wątek: Metz 58 AF-1

Oszczędny w słowach
    Miasto
    BRISTOL UK

Domyślnie a co sadzicie o takie lampce jak

Metz 76 MZ-5?

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

małe marzenie...tylko cena...ehhh
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Oszczędny w słowach
    Miasto
    BRISTOL UK

Domyślnie Alf a moglbys rozwinac mysl.

Czemu to ma byc marzenie? Wszyscy prowadza spory na temat Sabinki osmej i przyznam sie szczerze, ze jeszcze wczoraj bylem przekonany, ze sobie ja sprawie ale moj kolega przekonywal mnie usilnie do Metzkow. Ze boskie, ze dobre, ze solidne. Lampka o ktorej mowimy nie jest tania ale to nie jest w sumie az takie istotne. w tej chwili jestem troche w kropce. Mam zabrac sie za osma Sabinke czy niemiecki odpowiednik a moze tez siegnac po lampe reporterska.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

a z prostej przyczyny...w totka nie grywam, a belferskie pieniądze raczej nie pozwalają na zakupy które mam zamiar popełnić (D200+28-70/2,, więc 76 to raczej odległe marzenie...
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ratan Zobacz posta
    Wszyscy prowadza spory na temat Sabinki osmej .
    Skąd i co ma oznaczać to określenie?
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    hehe... tak czytam, czytam... i coraz bardziej się zastanawiam o co tutaj chodzi... Na początku tego posta chciałem się dowiedzieć coś o tej lampie, potem czytałem zaciekłą dyskusję czy SB800 jest lepszy od Metza.. potem się dowiedziałem dzięki shadixxowi (przepraszam jak zrobiłem literówkę w nicku) co ta lampa potrafi i jak się sprawuje. Zakupiłem ją i bardzo jestem zadowolony... działa bez żadnego problemu. W międzyczasie miałem sb800 (pożyczoną) i zostałem przy Metzu. Po prostu lepiej mi się z nią pracuje. Moim zdaniem ładniej doświetla, ma drugi palnik i ma złącze usb (może kiedyś się przyda)... Teraz pojawiają się posty, że jakiś tam fotograf papieski używał Metza a teraz SB800. Czy jak niedaj boże zobaczycie go z Canonem to od razu sprzedacie swój sprzęt!!! PARANOJA!!! Czy jak drużyna piłkarska cały czas nosiła Nike a teraz Umbro (przykład) to znaczy, że Umbro jest najlepsze i Nike nie powinniśmy używać nawet jako szmat do czyszczenia podłóg????
    Opamiętajmy się proszę... JA MAM METZA I JESTEM CHOLERNIE ZADOWOLONY!!!!!!
    Dobrze gada dać mu wódki .

Cytat Zamieszczone przez Ratan Zobacz posta
    Metz 76 MZ-5?
    To trochę inna liga ale lampa świetna choć ma też swoje wady.

Tak BTW Arturo Mari nadal używa lamp młotkowych Metz'a i od jakiegoś czasu SB 800. Nie rozumiem w czym problem czyżby te lampy się gryzły? Co to nie wolno używać kilku ?
    Pozdrawiam
    Marcin

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

oj, czepiasz się...SB800

FOTOKRYS
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    oj fotokrys... chyba nie przeczytałeś tego przydługiego postu skoro piszesz coś takiego tu od około 15 stron mówimy o swoich odczuciach...
    No tak ale większosc mowi o odczuciach po przeczytaniu instrukcji lub opisu na stronie metza ja mialem na mysli raczej osoby ktore zakupily juz ta lampe i testowaly ten sprzet w roznych warunkach pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOKRYS Zobacz posta
    No tak ale większosc mowi o odczuciach po przeczytaniu instrukcji lub opisu na stronie metza ja mialem na mysli raczej osoby ktore zakupily juz ta lampe i testowaly ten sprzet w roznych warunkach pozdrawiam
    Mylisz się - z tego co widzę na temat Metza 58AF-1N pisali ci, którzy go używali - ja miałem okazję być chyba pierwszym.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie gdzie najlepiej (taniej) kupić Metza 58?

Bożę, wreszcie przebrnąłem przez te wszystkie wątki- to jak ksiązka kryminalna:najperw spokój później napięcie i kulminacja i wreszcie znów wyciszenie.Ja chyba się zdecyduję na Metza 58,nie wiem tylko jeszcze paru rzeczy:na stronie foto-techniki piszą że ma fotocelę - a Wy piszecie że jej nie ma, nie wiem czy oprócz podpięcia jej do D200 będę mógł ją podpiąc do F100 i będzie pracowała w normalnym TTL-u, no i wreszcie -GDZIE JĄ "DOBRZE" KUPIĆ?Proszę o opinie.Pozdrawiam

Strona 31 z 36 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów