a kupiłem w foto technika w gdansku (poprzez allegro) i jestem bardzo zadowolony!!!
Szukaj
Witaj.
Ja bardzo byłem zdecydowany na tego Metza.
Jednak po porównaniach z SB-600 i SB-800, zdecydowałem się na SB-600.
Dlaczego
A to dlatego, że każde zdjęcie jakie wykonałem Metzem, było prześwietlone.
Także dopiero jak sam przetestujesz tą lampę zdecyduj się ostatecznie
Powodzenia.
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
witam, zakupiłem metza 58 i jestem pod dużym wrażeniem,
fakt, nie testowałem wcześniej SB.
ale 2 palniki dziłają fajnie, dziła też zdalne wyzwalanie D80.
w zestawie jest podstawka umożlwiająca montaż lampy na statywie lub postawienie jej na płaskiej powierzchni.
w trybie zdalnego wyzwalania palą oba palniki można ustawić jeden w sufit a drugi na ścianę albo inaczej nie ma ograniczeń
zrobiłem około 100 zdjęc i fakt 3 były prześwietlone ale do końca nie wiem czy to nie moja wina.
myślę podsumowując że po to jest wybór by każdy znalazł coś dla siebie METZ mi strasznie podpasował.
pozdrawiam
Łukasz
D 80 + NIKKOR AF-S 18-200mm f/3.5-5.6G DX VR IF-ED + Mecablitz 58 AF-1 digital
Używam Metz'a 58 AF-1 od 2ch miesięcy i jedyne prześwietlenia z jakimi miałem do czynienia były związane z zapominaniem nałożenia nasadki szerokokątnej. Sprzęt jest godny polecenia.
Mam jedno pytanie odnośnie wyzwalania zdalnego.. Jak ustawiacie parametry lampy, że Wam ono działa? Próbowałem z Remote - Slave, ale to nic nie daje..
nie wiem jak to jest w 58, ale 54 i 53 potrzebny jest do tego inny adapter SCA 3083
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Tak piszecie i piszecie.
Może ktoś wreszcie by pokazał zdjęcia testowe.
Jedni mówią, że przepala inni z kolei, że nie doświetla, a ja chciałbym zobaczyć na jakich ustawieniach był sprzęt i to najlepiej na przykładzie.
Chciałbym zobaczyć też efekt doświetlenia drugim palnikiem lampy Metza (przy założeniu , że główny palnik skierowany jest w ścianę lub sufit).
Proszę, pokażcie przykładowe zdjęcia.
W ciągu kilku dni zrobię test Metza 48 i 58 . Naprawdę fajne lampki.
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Nie ma jakiegoś tańszego sposobu, np. przez kabel synchro?nie wiem jak to jest w 58, ale 54 i 53 potrzebny jest do tego inny adapter SCA 3083
Z D80 działa pierwszorzędnie lampa w trybie slave a w aparacie ustawione zdalne sterowanie (commander mode - chyba) działa za każdym razem (muszą być dobre baterie w lampie)
D 80 + NIKKOR AF-S 18-200mm f/3.5-5.6G DX VR IF-ED + Mecablitz 58 AF-1 digital
Skontaktuj się z nami