Close

Strona 32 z 36 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 351

Wątek: Metz 58 AF-1

Domyślnie

a kupiłem w foto technika w gdansku (poprzez allegro) i jestem bardzo zadowolony!!!
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lalinea Zobacz posta
    Bożę, wreszcie przebrnąłem przez te wszystkie wątki- to jak ksiązka kryminalna:najperw spokój później napięcie i kulminacja i wreszcie znów wyciszenie.Ja chyba się zdecyduję na Metza 58,nie wiem tylko jeszcze paru rzeczy:na stronie foto-techniki piszą że ma fotocelę - a Wy piszecie że jej nie ma, nie wiem czy oprócz podpięcia jej do D200 będę mógł ją podpiąc do F100 i będzie pracowała w normalnym TTL-u, no i wreszcie -GDZIE JĄ "DOBRZE" KUPIĆ?Proszę o opinie.Pozdrawiam
    Witaj.
    Ja bardzo byłem zdecydowany na tego Metza.
    Jednak po porównaniach z SB-600 i SB-800, zdecydowałem się na SB-600.
    Dlaczego
    A to dlatego, że każde zdjęcie jakie wykonałem Metzem, było prześwietlone.
    Także dopiero jak sam przetestujesz tą lampę zdecyduj się ostatecznie

Powodzenia.
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stare Babice

Domyślnie

witam, zakupiłem metza 58 i jestem pod dużym wrażeniem,
    fakt, nie testowałem wcześniej SB.
    ale 2 palniki dziłają fajnie, dziła też zdalne wyzwalanie D80.
    w zestawie jest podstawka umożlwiająca montaż lampy na statywie lub postawienie jej na płaskiej powierzchni.
    w trybie zdalnego wyzwalania palą oba palniki można ustawić jeden w sufit a drugi na ścianę albo inaczej nie ma ograniczeń
    zrobiłem około 100 zdjęc i fakt 3 były prześwietlone ale do końca nie wiem czy to nie moja wina.
    myślę podsumowując że po to jest wybór by każdy znalazł coś dla siebie METZ mi strasznie podpasował.
    pozdrawiam

Łukasz
    D 80 + NIKKOR AF-S 18-200mm f/3.5-5.6G DX VR IF-ED + Mecablitz 58 AF-1 digital

Domyślnie

Używam Metz'a 58 AF-1 od 2ch miesięcy i jedyne prześwietlenia z jakimi miałem do czynienia były związane z zapominaniem nałożenia nasadki szerokokątnej. Sprzęt jest godny polecenia.
    Mam jedno pytanie odnośnie wyzwalania zdalnego.. Jak ustawiacie parametry lampy, że Wam ono działa? Próbowałem z Remote - Slave, ale to nic nie daje..

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

nie wiem jak to jest w 58, ale 54 i 53 potrzebny jest do tego inny adapter SCA 3083
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Tak piszecie i piszecie.
    Może ktoś wreszcie by pokazał zdjęcia testowe.
    Jedni mówią, że przepala inni z kolei, że nie doświetla, a ja chciałbym zobaczyć na jakich ustawieniach był sprzęt i to najlepiej na przykładzie.
    Chciałbym zobaczyć też efekt doświetlenia drugim palnikiem lampy Metza (przy założeniu , że główny palnik skierowany jest w ścianę lub sufit).

Proszę, pokażcie przykładowe zdjęcia.

Domyślnie

W ciągu kilku dni zrobię test Metza 48 i 58 . Naprawdę fajne lampki.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

nie wiem jak to jest w 58, ale 54 i 53 potrzebny jest do tego inny adapter SCA 3083
    Nie ma jakiegoś tańszego sposobu, np. przez kabel synchro?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stare Babice

Domyślnie

Z D80 działa pierwszorzędnie lampa w trybie slave a w aparacie ustawione zdalne sterowanie (commander mode - chyba) działa za każdym razem (muszą być dobre baterie w lampie)
    D 80 + NIKKOR AF-S 18-200mm f/3.5-5.6G DX VR IF-ED + Mecablitz 58 AF-1 digital

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gracjan Zobacz posta
    Używam Metz'a 58 AF-1 od 2ch miesięcy i jedyne prześwietlenia z jakimi miałem do czynienia były związane z zapominaniem nałożenia nasadki szerokokątnej. Sprzęt jest godny polecenia.
    Mam jedno pytanie odnośnie wyzwalania zdalnego.. Jak ustawiacie parametry lampy, że Wam ono działa? Próbowałem z Remote - Slave, ale to nic nie daje..
    Zależy jaki masz aparat.
    Ja do Nikona D70s ustawiam "remote - slave, group:A, channel:3", a na aparacie Commander mode TTL i wszystko chodzi cacy.
    klauzi ;o)

Strona 32 z 36 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów