Close

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 141

Domyślnie

Nie, bo jak z tej pogoni Ciebie zabraknie dla rodziny to nic czasu nie zaoszczędzisz.
    Z jakiej pogoni? 10 minut na 100km to prędkość zamiast 50 około 70 na godzinę...gdzie tu pogoń? Ja tu nie mówię kolego o robieniu 100km w 40 minut. Mówię tu o racjonalności, mówię o planowaniu i o idylli. Bo utrzymanie średniej 70km/h w Polsce to sen i marzenie.

Idąc dalej dlaczego infrastruktura? Bo jakby były kładki górą lub dołem, to ludziska nie łaziliby po jezdni. To samo tyczy się ciągników i innych maszyn rolniczych-widziałeś takie ustrojstwa na autostradzie w cywilizowanym kraju? Dalej rowerzyści i zwierzęta... O ile na zwierzaka nie ma siły, to nieoświetlony rower na autostradzie???

Jeszcze głębiej. Oszczędność paliwa, oszczędność samochodów czyli zwiększenie ich żywotności... Same korzyści...Wtedy mogę jeździć 30km/h w mieście. na relaxie i z uśmiechem!
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Akurat na autostradzie nigdy nie widziałem rowerów, traktorów czy innych zwierząt, aczkolwiek z resztą się w sumie zgadzam.

Dla mnie też najistotniejsze jest planowanie wyjazdu, jeśli umawiam się z klientem to jest to dla mnie święte, szczególnie że zwykle czekają na mnie 'ważni ludzie' dlatego mimo, że zawsze planuję na trasę 30-45 min więcej niż wynika z odległości, rzadko się zdarza, żebym był więcej niż 10-15 min przed umówioną godziną.

Domyślnie

Na naszych autostradach to jednak faktycznie można różne rzeczy spotkać.. A rowerzyści to najmniej dziwne z nich.

Domyślnie

Tyle, że ja mówię o autostradach w standardzie europejskim. Jeśli zatrzymasz się na pasie awaryjnym to w ciągu 20 minut masz na karku policje autostradową. Dlatego rowery, traktory itp odpadają...a to wpływa na poprawę bezpieczeństwa
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    A to już czysta złośliwość wobec koleżanki.
    Nie, to było serio. Zresztą Freefly potwierdził.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Nie, to było serio. Zresztą Freefly potwierdził.
    Tylko gdyby koleżanka była kolegą, to by tego nie było
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Jedną z wad wzroku jest brak natychmiastowego zwężania źrenic w czasie widzenia w mroku, pod wpływem jasnego światła. W efekcie takie światło powoduje powidoki, lśnienia i oślepienia.
    To że widzisz ostro, rozróżniasz barwy, itp, nie oznacza, że nie masz kłopotów ze wzrokiem.
    To akurat jest bardzo łatwo sprawdzić.

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    To miałem na myśli. Jeżeli ze wzrokiem wszystko jest w porządku, to taka strzałka nie powinna powodowac oślepienia. Są przecież dużo jaśniejsze pomarańczowe sygnalizatory alarmowe, które ustawia się w sytuacji zagrożenia - co wtedy, przestaniesz zupełnie widziec drogę?
    Światło takiej strzałki wywołuje pewien dyskomfort, jednak nie oślepia tak, żeby tracic widocznośc.
    Wbrew pozorom diody używane w takich strzałkach są dość mocne i przy złym ustawieniu i małej odległości potrafią dać po źrenicach. Tak jak wcześniej pisałem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Redskull Zobacz posta
    @pawelp

Po prostu bez komentarza. Chyba jeździsz rowerem i nie masz pojęcia o poruszaniu się pojazdem silnikowym. Podałem Ci moje wyliczenia. Nie musisz się z nimi zgadzać-podaj swoje. Wtedy będziesz konkretyzował wypowiedzi, bo na razie zachowujesz się jak typowy użytkownik z pudelka bez własnego zdania i obrażający wszystkich dookoła.
    Tyle, że Twoje wyliczenia to populistyczna bzdura. Jak sobie chcesz sprawdzić ile w ciągu roku tracisz czasu i nie poświęcasz go rodzinie to policz sobie ile czasu poświęcasz na przykład na mycie i przestań się myć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bognik Zobacz posta
    Tylko gdyby koleżanka była kolegą, to by tego nie było
    Przepraszam, ale tego co napisałaś naprawdę nie rozumiem...
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Kobieta z Sonnarem też może

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów