Close

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 141

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

No bez przesady, aż takim piratem nie jestem Jak mi zapali czerwone to zwolnię, aż będę pewny że mogę przejechać i jadę dalej. Przy tym musi być to skrzyżowanie z bardzo dobrą widocznością.

Zresztą to jest jedyna żelazna zasada którą przestrzam przy tym nie zbieram praktycznie punktów karnych. NIGDY NIE WYKONUJĘ RYZYKOWNYCH MANEWRÓW JAK NIE MAM IDEALNEJ WIDOCZNOŚCI. Dla mnie tylko to się liczy. Jak jest idealna widoczność i warunki to uważam, że mogę robić co mi się podoba.

Większość ludzi stosuje się do przepisów, ale nie wie dlaczego. Takie tępe myślenie.

Ja święty nie jestem i zapierdzielam ile wlezie, ale zauważyłem że jako jeden z nielicznych zwalniam przy szkołach, obowiązkowo jak dzieci są gdzieś przy drodze nawet pod opieką dorosłych. Przepuszczam pieszych na pasach. Po centrach miast nie jeżdżę więcej jak 50km/h. A inni mają to w dupie. Wystarczy że postawią im znak 70 i już przy bawiących się dzieciakach tyle jadą, a dlaczego, bo przepisy pozwalają...
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzPPP Zobacz posta
    Zresztą to jest jedyna żelazna zasada którą przestrzam przy tym nie zbieram praktycznie punktów karnych. NIGDY NIE WYKONUJĘ RYZYKOWNYCH MANEWRÓW JAK NIE MAM IDEALNEJ WIDOCZNOŚCI. Dla mnie tylko to się liczy. Jak jest idealna widoczność i warunki to uważam, że mogę robić co mi się podoba.
    Według statystyk Policyjnych najgroźniejsze wypadki zdarzają się właśnie w takich warunkach i dochodzi do nich szczególnie często co podkreślają chyba wszyscy Policjanci... No ale co tam - to tylko matematyka, przecież ona nie dotyczy wszystkich... a nie zaraz to chodziło o astrologię ;--)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hadwao Zobacz posta
    Według statystyk Policyjnych najgroźniejsze wypadki zdarzają się właśnie w takich warunkach i dochodzi do nich szczególnie często co podkreślają chyba wszyscy Policjanci... No ale co tam - to tylko matematyka, przecież ona nie dotyczy wszystkich... a nie zaraz to chodziło o astrologię ;--)
    Mi nie chodziło o ładną pogodę

Po prostu masz szeroką asfaltową drogę z utwardzonym poboczem. Jak jest mały ruch po prostych jadę w granicach 130-150km/h miejscami około 200. Czego nie mogę przewidzieć na takiej drodze Jedynie wystrzału opony.
    Jeśli są jakieś wyjazdy z pola czy coś i widzę że ktoś się do nich zbliża to oczywiście zwalniam. Nie mówiąc już o skrzyżowaniach z drogami na których nasilenie ruchu jest większe.

Często po Siedleckiej obwodnicy jeżdżę tyle ile się da. I uważam że nie stwarzam zagrożenia nawet biorąc wysepki lewą stroną czy wyprzedzanie na ciągłych liniach. Tylko muszę widzieć co najmniej 700m przed sobą.
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzPPP Zobacz posta
    Po prostu masz szeroką asfaltową drogę z utwardzonym poboczem. Jak jest mały ruch po prostych jadę w granicach 130-150km/h miejscami około 200. Czego nie mogę przewidzieć na takiej drodze Jedynie wystrzału opony.
    Jeśli są jakieś wyjazdy z pola czy coś i widzę że ktoś się do nich zbliża to oczywiście zwalniam. Nie mówiąc już o skrzyżowaniach z drogami na których nasilenie ruchu jest większe.

Często po Siedleckiej obwodnicy jeżdżę tyle ile się da. I uważam że nie stwarzam zagrożenia nawet biorąc wysepki lewą stroną czy wyprzedzanie na ciągłych liniach. Tylko muszę widzieć co najmniej 700m przed sobą.
    Normalnie ręce opadają....
    Każdy przed spowodowaniem wypadku z własnej winy jest święcie przekonany, że wszystko widzi i wszystko ma pod kontrolą.
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Akurat na autostradzie nigdy nie widziałem rowerów, traktorów czy innych zwierząt, aczkolwiek z resztą się w sumie zgadzam.

Dla mnie też najistotniejsze jest planowanie wyjazdu, jeśli umawiam się z klientem to jest to dla mnie święte, szczególnie że zwykle czekają na mnie 'ważni ludzie' dlatego mimo, że zawsze planuję na trasę 30-45 min więcej niż wynika z odległości, rzadko się zdarza, żebym był więcej niż 10-15 min przed umówioną godziną.

Domyślnie

Na naszych autostradach to jednak faktycznie można różne rzeczy spotkać.. A rowerzyści to najmniej dziwne z nich.

Domyślnie

Tyle, że ja mówię o autostradach w standardzie europejskim. Jeśli zatrzymasz się na pasie awaryjnym to w ciągu 20 minut masz na karku policje autostradową. Dlatego rowery, traktory itp odpadają...a to wpływa na poprawę bezpieczeństwa
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bognik Zobacz posta
    Niewiele mi to wyjaśniła, ale trudno. Widocznie "nie nadanżam".
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Tomeczku, możesz wytłumaczyć koledze?
    Kobieta z Sonnarem też może

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów