Close

Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 141

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Redskull Zobacz posta
    Podkreślam w Twojej wypowiedzi fakt istnienia autostrad. Dalsza część mojej wypowiedzi pod postem wilka.

Kolejny forumowicz/kierowca, który przytacza inne kraje i AUTOSTRADY. Zjeździłem Europę w zdłóż i w szerz. Za granicą stosowałem się do znaków. Mieszkańcy owych krajów też zwykle (podkreślam) stosowali się do znaków. Wiecie dlaczego?
    Ano dla tego, że byli w stanie zaplanować swoją podróż co do minuty! Stać ich na jeżdżenie zgodnie z przepisami w miastach, bo wiedzą, że jak mają potrzebę dostać się 500 kilometrów dalej to nie będzie z tym problemu. Poleca 40 km/h w mieście (Austria), ale dostaną się na autostradę i polecą 130km/h. Dlatego właśnie mamy tą różnicę. i nie chodzi tu o kulturę kierowców czy zasady z PRL. Chodzi tylko i wyłącznie o infrastrukturę. Gdyby w Polsce sieć autostrad byłaby tak rozwinięta jak na Słowacji to ja nie mam nic przeciw radarom, policji itp. Ale nikt mi nie będzie robił wody z mózgu hasłami typu "trzeba było wyjechać wcześniej". Zawodowi kierowcy wiedzą o co chodzi. Odbiorca ma w nosie korki itp. A Ty "wyjeżdżając wcześniej" tego nie przewidzisz. Poza tym 10 minut oszczędności na każdej 100km to około godziny dziennie przy 600km trasie! Czyli w roku jest to 11 dób (doba ma 24h) więcej czasu na wypoczynek, dla rodziny itp... I policzyłem tylko dni pracujące (52 tygodnie w roku x 5dni pracujących).

Czy teraz kumacie?
    Oraz 1100 dób w ciągu 100 lat.
    A przy okazji Twojego wpisu przypomniał mi się cytat ze Smolenia:
    - Każdy dzień przestoju to 9 tysięcy izb mieszkalnych mniej, 12 milionów 500 tysięcy łyżeczek do herbaty mniej, 12 milionów noży mniej, 85 milionów par butów mniej oraz 8943 złotych i 26 groszy na godzinę to kosztuje takie pieprzenie w telewizji.

Domyślnie

@pawelp

Czy Twój post wniósł coś do wątku, czy po prostu miałeś ochotę coś napisać?
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Mnie tego uczyli już na kursie na prawo jazdy i jest to oczywiste.

Przy okazji - niektóre tunele nie wiedzieć czemu są oświetlone w nocy rzęsiście, w dzień słabo lub wcale, gdy powinno być dokładnie na odwrót.

Kurdę, ale zdryfowaliśmy od tematu "Jaki antyradar?".
    W świetle ostatnio czytanych Twoich wypowiedzi, gdybym Cie nie znał, odniósłbym wrażenie że wyrosłeś na forumową alfę i oniegę

Wracając do tematu to podobnych absurdów jak złe oświetlenie, za dużo znaków przy drodze, dziwne ograniczenia to jeszcze byśmy kilka znaleźli

Póki co do Europy (celowo z dużej litery) to nam jeszcze sporo brakuje. I to zarówno kierowcom jak i urzędnikom..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelp Zobacz posta
    Nie ma to jak sobie dorobić usprawiedliwiać swoje głupie zachowanie zrzucając winne na innych.
    Bardzo się mylisz co do mojej osoby. Mimo zaopatrzenia w CB i antyradar jeżdzę jak ostatni emeryt. Lubię jazdę bezpieczną i spokojną. W życiu gumę spaliłem może ze 3 razy. Ale to do niczego nie doprowadzi bo i tak nie zrozumiesz a wątek jak każdy temu podobny zdryfował na tory osobistych podjazdów i uszczypliwości...

Ano dla tego, że byli w stanie zaplanować swoją podróż co do minuty! Stać ich na jeżdżenie zgodnie z przepisami w miastach, bo wiedzą, że jak mają potrzebę dostać się 500 kilometrów dalej to nie będzie z tym problemu. Poleca 40 km/h w mieście (Austria), ale dostaną się na autostradę i polecą 130km/h.
    W tym rzecz. Też bym zrozumiał wilkowe baśnie gdybym nosa poza granice PL nie wyściubił. Tymczasem, kiedy chcę dojechać 500km do Krakowa muszę turlać się krajową piątką do Wrocławia, gdzie większość to wiochy, radary, załadowane mundurowymi krzaki, wysepki i 200km jednopasmowej dróżki z masą remontów i ograniczeniem do 50km/h. Wrocław przemilczę... Potem żenująca zwężkostrada na której ostatnio utknąłem na 2h. W ten sposób jadę do krakowskich kolegów 8h. Planowana od lat S5 pozostała w sferze planów. Dojeżdzam spocony, wkur...zony i wyczerpany psychicznie a glówa mi pęka od radia i pisków antyr. działających non stop w obawie, czy na bzdurnej 40km/h ustawionej w srodku pola, na prostej, pustej szosie, mogę sobie pozwolić na szaleńcze 60km/h.
    W identyczny sposób z Berlina do Frankfurtu, ok 600km robię sobie w ok 4-5h. Z palcem w nosie, na tempomacie, zgodnie z przepisami. KAŻDE większe miasto mijam obwodnicą nawet nie wiem kiedy. Wysiadam wypoczęty, zrelaksowany dobrą muzyką a nie z kwadratową głową od wyłapywaczy ukrytych mundurowych dybiących na każdego mojego grosika. Potem mogę po Berlinie turlać się uśmiechnięty nawet 30km/h.
    Farmazony o poszanowaniu polskiego KD mogą prawić jedynie teoretycy, dla których najdłuższe trasy to weekendowe odwiedziny rodziców mieszkających 20km dalej...
    EOT
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 05-11-2011 o 13:36
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

@pawelp

Czy Twój post wniósł coś do wątku, czy po prostu miałeś ochotę coś napisać?
    A jakoś tak mam jak ktoś banialuki pisze. Najpierw w wątku ktoś pisze, że na 120 km przyrost czasu, przy przepisowej jeździe, to jest o 1/4 więcej niż przy nieprzepisowej. Jak podano przykłady, że tak nie jest to się wyrywasz, że w ciągu roku to jest aż 11 dób. To po co się szczypać, przy 100 latach jeszcze więcej wyjdzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Bardzo się mylisz co do mojej osoby. Mimo zaopatrzenia w CB i antyradar jeżdzę jak ostatni emeryt. Lubię jazdę bezpieczną i spokojną. W życiu gumę spaliłem może ze 3 razy. Ale to do niczego nie doprowadzi bo i tak nie zrozumiesz a wątek jak każdy temu podobny zdryfował na tory osobistych podjazdów i uszczypliwości...
    To powiem Ci tak. Nie znasz jakie uwarunkowania kierowały tymi, którzy dany znak stawiali. Tobie może się wydawać bezsensowny, bo danym obszarze znajdujesz się parę sekund.

Domyślnie

@pawelp

Po prostu bez komentarza. Chyba jeździsz rowerem i nie masz pojęcia o poruszaniu się pojazdem silnikowym. Podałem Ci moje wyliczenia. Nie musisz się z nimi zgadzać-podaj swoje. Wtedy będziesz konkretyzował wypowiedzi, bo na razie zachowujesz się jak typowy użytkownik z pudelka bez własnego zdania i obrażający wszystkich dookoła.
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Widzisz, problem w tym, że teoretykowi ciężko się z praktykiem dogadać...
    Pojeździsz to pogadamy.

A co do tematu to chyba nic już nowego na temat antyradarów się tutaj nic nie pojawi, proponuję zakończyć dyskusję bo zamiast argumentów pojawiają się wycieczki osobiste.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    zamiast argumentów pojawiają się wycieczki osobiste.
    Ja już sobie popcorn przygotowałem
    Pursue happiness with diligence

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Ja już sobie popcorn przygotowałem
    ;]

Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów