Close

Strona 270 z 371 PierwszyPierwszy ... 170220260268269270271272280320370 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 691 do 2 700 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Pewnie, ze jaśniej. MacOS to taki bardziej ostry klimat dla wirusów. Wybija je?
    W pewnym sensie. W systemach Unixopodobnych niemal zupełnie ma "warunków życiowych" dla wirusów. Nie znaczy to że ich nie ma. Jeśli się jakiś trafi leży na dysku jak zwykłe pliki. A nawet jak jakiś zadziała, to równie dobrze mógłby się oflagować i głośno krzyczeć: "Tu jestem!" Skutki działania widać z daleka i unieszkodliwienie jest proste. Nie widziałem nigdy wirusa na OSX, ale dwa razy w ciągu 10 lat miałem do czynienia z wirusem na Linuxa. Oba przypadki przez dziurę w skrypcie forum. Dezaktywacja to kilka sekund. W Win wirus łatwiej się ukrywa, skutków często nie widać a usuniecie jest trudne. Stąd masę tego jest na Win a szczątkowe ilości na Linuxy/Unixy.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Na ipadzie jak wyżej + mam 10 x wyższy transfer w internecie niż z jakiegokolwiek innego urządzenia mobilnego a to świadczy o tym że mi ipad w tym nie przeszkadza. Inaczej niż pseudo internet w pseudo urządzeniach mobilnych.
    O, to mnie zaciekawiło. Osiągasz 10 x wyższy transfer niż to?:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    W pewnym sensie. W systemach Unixopodobnych niemal zupełnie ma "warunków życiowych" dla wirusów. Nie znaczy to że ich nie ma. Jeśli się jakiś trafi leży na dysku jak zwykłe pliki. A nawet jak jakiś zadziała, to równie dobrze mógłby się oflagować i głośno krzyczeć: "Tu jestem!" Skutki działania widać z daleka i unieszkodliwienie jest proste. Nie widziałem nigdy wirusa na OSX, ale dwa razy w ciągu 10 lat miałem do czynienia z wirusem na Linuxa. Oba przypadki przez dziurę w skrypcie forum. Dezaktywacja to kilka sekund. W Win wirus łatwiej się ukrywa, skutków często nie widać a usuniecie jest trudne. Stąd masę tego jest na Win a szczątkowe ilości na Linuxy/Unixy.
    Powiedz o tej prostocie zwyklemu uzytkownikowi komputera, nie wazne jakiej firmy. Juz to widzie jak kazdy uzytkownik mackow w piec sekund pozbywa sie wirusa, chyba ze dotkniecie znaczka nadgryzionego jablka robi z czlowieka he-mana komputerowca
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

FAIL rozumowania po raz kolejny może jesteś świadomym użytkownikiem który monitoruje swój sprzęt a ilu jest takich co tego nie robi? Pisaliśmy też o rootkitach, też dośliśmy do wniosku że są na KAŻDY system więc po co bronisz jedynego słusznego systemu!?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    zadałem konkretne pytanie - proszę odpowiedzieć, a nie odsyłać
    Gdyby Pan przeczytał co napisałem nie byłoby tego pytania. Chodzi o metodę pracy z aplikacjami i dokumentami, polegającą na ich NIE ZAMYKANIU, jeśli będą jeszcze później potrzebne, nawet za dłuższy czas, a nie otwieraniu jako sztuka dla sztuki.

Na wirtualnych pultpitach pracowałem od samego początku (...) Zaraz pewnie napiszesz że to nie jest takie samo rozwiązanie jak w Applu
    Oczywiście że nie jest. Poza ideą, realizacja jest zupełnie inna.

Będzie miliard komputerów MAC będą miliony wirusów/ trojanów/ backdoorów i innych syfów.
    Pozwoli mi Pan pracować TERAZ na Macu na którym TERAZ nie ma problemu? Co będzie, kiedy babka będzie miała wąsy, pozostawmy.

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Juz to widzie jak kazdy uzytkownik mackow w piec sekund pozbywa sie wirusa
    Najpierw trzeba na niego trafić...
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Pozwoli mi Pan pracować TERAZ na Macu na którym TERAZ nie ma problemu? Co będzie, kiedy babka będzie miała wąsy, pozostawmy.
    FAIL Sam się przyznałeś że TERAZ już jest problem (bo są wirusy)
    Ostatnio edytowane przez jatoja2 ; 01-11-2011 o 16:09

Domyślnie

Najpierw trzeba na niego trafić...

Ty miales pod linuxem gdzie nie dosc ze wirusy nie wystepuja (przynajmniej uzytkownicy linuchow tak twierdza, Ci od apple tez ) to takich komputerow jest mniej i statystycznie szansa zlapania czegokolwiek jest jeszcze mniejsza. Znow sam sobie podkladasz noge
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Znów to samo. Cały czas chodzi o SKALĘ zjawisk.
    Juz ci podaje SKALE zjawisk.
    Zgodnie z roznymi zrodlami szacuje sie ze jest ok 22 milionow uzytkownikow Macow, zaokraglijmy nawet do 25 milionow. Jesli chodzi o PC, to do konca 2010 roku szacuje ze bedzie ich ok 1 miliarda (ok 670 milionow w roki 2004).

Czyli stosunek uzytkownikow Maca do PC jest 1:40, wiec o jakiej my skali mowimy?
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Ty miales pod linuxem gdzie nie dosc ze wirusy nie wystepuja
    Jeszcze raz, ostatni: Wirusy są, problemu z nimi nie ma.

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    Czyli stosunek uzytkownikow Maca do PC jest 1:40, wiec o jakiej my skali mowimy?
    A jaka jest skala występowania problemów? Jeden do ilu?

Cytat Zamieszczone przez jatoja2 Zobacz posta
    Sam się przyznałeś że TERAZ już jest problem (bo są wirusy)
    Dwója z logiki. Panie Erie, proszę wstawić fleka...

Cytat Zamieszczone przez jatoja2 Zobacz posta
    FAIL rozumowania po raz kolejny może jesteś świadomym użytkownikiem który monitoruje swój sprzęt a ilu jest takich co tego nie robi? Pisaliśmy też o rootkitach, też dośliśmy do wniosku że są na KAŻDY system więc po co bronisz jedynego słusznego systemu!?
    Argument o "rootkitach" pojawił się jako przysłowiowa brzytwa. Nie ma objawów, skutków działania wirusów więc na pewno jest "rootkit" którego nie widać i nie da się wykryć. Dajcie spokój, śmieszy mnie taka argumentacja. Robicie wszystko żeby wmówić, że na pewno Mac jest zawirusowany tylko ich użytkownicy debile o tym nie wiedzą. Nie chce mi się już z Wami przepychać. Żyjcie sobie w cudownym świecie chyba najgorszego systemu operacyjnego jaki widział świat - Windows, tylko na litość, nie plujcie na wszystko dookoła.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 01-11-2011 o 16:15

Domyślnie

Gdyby Pan przeczytał co napisałem nie byłoby tego pytania. Chodzi o metodę pracy z aplikacjami i dokumentami, polegającą na ich NIE ZAMYKANIU, jeśli będą jeszcze później potrzebne, a nie otwieraniu jako sztuka dla sztuki.
    no tak, najlepiej mieć otwarty dokument sprzead roku bo a nuż już za kolejne pół roku się przyda - moja siostra ma w operze otwarte ok. 100 zakładek zawsze - wg niej jest to wygodne, wg mnie nie za bardzo, ale nie sprzeczam się z nią dla samej idei sprzeczania i udowadniania, że moja racja jest bardziej mojsza niż twoja - oba rozwiązania są na tyle dobre, na ile spełniają oczekiwania użytkowników

Oczywiście że nie jest. Poza ideą, realizacja jest zupełnie inna.
    nie spodziewałem się innej odpowiedzi (co zreszta zaznaczyłem), ale powtarzam że o tą właśnie ideę chodzi, co z tego jak jest rozwiązywany problem skoro efekt jest taki sam albo zbliżony? czy samochód z silnikiem diesla jest lepszy czy gorszy od benzyniaka? oba dla końcowego użytkownika wymagają serwisowania, wlewania odpowiedniej cieczy do otworu z boku i służą do przemieszczania się z punktu A do B i tyle - a oczywiście można nawet w zęby zarobić od wyznawców jedynej słusznej marki tudziez typu silnika

tak, pozwolę - pod jednym warunkiem - pozwól i nam pracować tu i teraz na naszych narzędziach, takich jakie świadomie sobie wybraliśmy, z ich zaletami i wadami bez ciąglego jojczenia jakie to Twoje apple i jego system, w połączeniu jeszcze z ajfonem i aj-innym-applo-gadżetem jest super
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Strona 270 z 371 PierwszyPierwszy ... 170220260268269270271272280320370 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów