Close

Strona 370 z 371 PierwszyPierwszy ... 270320360368369370371 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 691 do 3 700 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Dziwi mnie ze nie zadal jeszcze nikt pytania czemu Apple nie "uwolni" OSXa i umozliwi instalacji uzytkownikom na czym chca, bez potrzeby hakowania ? Przy tak niewielkiej cenie i tak dobrej obiegowej opinii mysle ze sprzedali by miliony egzemplarzy i opanowali sporo wieksza czesc rynku. Ciekaw jestem opinii.
    Równie głębokie byłoby pytanie "czemu Nikon nie zarzuci produkcji korpusów i nie skupi się na obiektywach, oczywiście pod różne bagnety?". Po pierwsze po jakiego diabła Jejpl miałby zrezygnować z czegoś, co przynosi im niezłe zyski. Po drugie czemu mieliby nagle rezygnować ze swojej głęboko utrwalonej filozofii jak najszerszej kontroli nad tzw. "user experience". Po trzecie to już kiedyś było i o mało nie wpędziło ich do grobu.

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Co więc sprawia, że te Makówki są jednak droższe? Wydaje mi się, że wpływają na to dwie sprawy. Po pierwsze - wykonanie. Tak to już jest z tym wzornictwem przemysłowym, że to co jest ładne i finezyjnie wykonane, jest też drogie. Bo sprzedaż produktu musi pokryć koszty i wymyślenia tego (w sensie zaprojektowania) i wymyślenia, jak to zrobić i wdrożenia i na koniec wyprodukowania.
    (...)
    Kolejna sprawa, to szacowany wolumen sprzedaży. Koszt zaprojektowania, dopracowania, wdrożenia, zbudowania linii technologicznej itd jest rozbijany na koszt jednostkowy w zależności w zależności od nakładu. To chyba oczywiste. I jeżeli statystyki mówią, że Apple sprzedaje mniej jednostek, niż Dell, to te obudowy muszą być po prostu droższe (nawet gdyby były takie same).
    Kolejna bardzo istotną sprawą wpływającą na cenę jest system. To nie jest Windows, który sprzedawany jest w setkach milionów egzemplarzy na całym świecie. Koszt stworzenia tego systemu znowu jest rozbijany na ilość sprzedanych komputerów.
    Jest jeszcze jeden powód, niezwykle prozaiczny, wręcz przyziemny. Biorą tyle, bo mogą. I ludzie im płacą. Ta cena jest również formą marketingowego pozycjonowania, bo to jest segment premium.

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Jak mi podasz przyklad konkurencji D3x z taka sama konfiguracja i osiagami w dodatku tanszego o 30-40% to zaraz pojde i napisze im co nieco ,
    Alfa 900 może być?

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Ale sugerujesz w tym momencie, że płyty referencyjne robione na tym samym chipsecie 5520 Intela dla Apple pod MacPro i dla Della pod Precision będą się faktycznie jakoś mocno różniły rozwiązaniami i budową ?
    Różnią się. Pewnie część scalaków jest ta sama lub podobna, ale w MP sama płyta ma inny kształt, RAM jest umieszczony na dodatkowej płytce pod kątem prostym, ze slotów ma tylko 4 PCI-e.

Ktokolwiek kto mial do czynienia z obydwoma komputerami zauwazy odrazu ze obydwa sa tej samej wiekosci i rozmieszczenie komponentow takich jak procesor, pamiec i sloty jest dokladnie taka sama.
    Cóż za urocza kompromitacja! Nie dość iż udowadniasz właśnie, że bladego pojęcia nie masz jak wygląda płyta MP, to jeszcze nawet nie dostrzegasz takich szkopułowych różnic, jak PCI-e vs. PCI-x i PCI.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Mac jest jak Leica M9, albo przynajmniej Fuji X100. Wielu by chciało mieć, wie, że posiadanie tego narzędzia, sprawiłoby przyjemność i ułatwiło życie w pewnych warunkach.
    Bardzo dobre porównanie.
    X100 okazuje zwykłym bublem jeszcze bardziej spieprzonym aparatem niż D7000
    Tylko z ostatniego tygodnia na dpreview

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=39749043
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=39816629
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=39821991
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=39850030
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=39848124
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=39850079
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=39818809
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Równie głębokie byłoby pytanie "czemu Nikon nie zarzuci produkcji korpusów i nie skupi się na obiektywach, oczywiście pod różne bagnety?". Po pierwsze po jakiego diabła Jejpl miałby zrezygnować z czegoś, co przynosi im niezłe zyski. Po drugie czemu mieliby nagle rezygnować ze swojej głęboko utrwalonej filozofii jak najszerszej kontroli nad tzw. "user experience". Po trzecie to już kiedyś było i o mało nie wpędziło ich do grobu.
    Wybacz ze dotkne nieco osobistych tematow ale zastanawia mnie zlosc obecna w Tobie. Czy masz dziewczyne/chlopaka/zone ? Jesli tak, czy uprawiacie seks ? Jesli tak, to czy Twoj "interes" jest wlasciwych rozmiarow ? Nie jest moim celem Cie urazic, zastanawiam sie nad zrodlem Twych ewidetnych kompleksow ino i objawami zlosci nimi wywolanych
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 19-11-2011 o 04:13

Domyślnie

Zerknąłem. Pierwszy autor pisze, że jest zachwycony obrazkami z aparatu. Mimo wady, występującej raz na kilkaset zdjęć czy coś w tym stylu. Nie wczytywałem się. Do tego, jak rozumiem Fuji wymienia wadliwy sprzęt bezproblemowo. Gratulacje dla firmy za taką postawę, a nie chowanie głowy w piasek. To mi się podoba i nadal chętnie bym taki aparacik posiadł. Powstrzymuje mnie tylko brak kasy. Ale czy z tego powodu mam się logować na forum Fuji i im pisać zajadle, że ich sprzęt jest do d... I nic nie wart? Jaki jest tego cel? Nie stać mnie - nie kupuję, a nie wyszukuję usprawiedliwień przed własnym ego.

Domyślnie

Powstrzymuje mnie tylko brak kasy. Ale czy z tego powodu mam się logować na forum Fuji i im pisać zajadle, że ich sprzęt jest do d... I nic nie wart? Jaki jest tego cel?
    Przeczytaj jeszze raz caly watek ( powodzenia ) i popatrz na to od jakich wypowiedzi sie zaczelo. Tutaj nikt ( no prawie, oprocz mnie ) nie walczyl z apple i makami jako takimi tylko z fanboystwe, iBelieve i oklamywaniem/manipulowaniem ludzi.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Wybacz ze dotkne nieco osobistych tematow ale zastanawia mnie zlosc obecna w Tobie. Czy masz dziewczyne/chlopaka/zone ? Jesli tak, czy uprawiacie seks ? Jesli tak, to czy Twoj "interes" jest wlasciwych rozmiarow ? Nie jest moim celem Cie urazic, zastanawiam sie nad zrodlem Twych ewidetnych kompleksow ino i objawami zlosci nimi wywolanych
    Wybacz, ze dotkne nieco osobistych tematów. Na wyżej postawione pytania powinieneś odpowiedzieć sam. Jesteś osobą, która traktuje adwersarzy z góry, używa wobec nich niewybrednych epitetów a każdego posiadającego inne zdanie uważasz za głupca, ktoremu przeprowadzasz prymitywną psychoanalizę.

Domyślnie

Tom przeginasz, obojętnie od tego czy u de Fresza jest złość, czy jej nie ma, powyższa Twoja wypowiedź jest daleko poniżej pewnych norm
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Uuuuu... Nieładnie. Bardzo nieładnie. Wręcz dyskwalifikująco.
    I nie interesuje mnie, że jest tam na końcu jakiś uśmieszek.
    A do tego w świetle cytatu, który przytoczyłeś pisząc to coś powyżej, bez sensu.

Dopisek:
    Do wątku się nie będę odnosił. To nie ma kompletnie sensu. Co nie znaczy, że go sobie nie czytam - czasami.
    I wciąż niezmiennie (od 16 lat) używam tylko makówek. I wciąż zachęcam - mimo, że mam swoje do nich uwagi.
    Ostatnio edytowane przez samek ; 19-11-2011 o 11:42

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Tom przeginasz, obojętnie od tego czy u de Fresza jest złość, czy jej nie ma, powyższa Twoja wypowiedź jest daleko poniżej pewnych norm
    Jam swiadom Poza tym Freud napisal by to samo, a na niego by juz nie psioczono Do tego wykluczacie z gory mozliwosc ze moze na prawde sie przejmuje i pytam z dobroci serca Nie ladnie Panowie, oj nie ladnie
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 19-11-2011 o 11:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    To są po prostu referencyjne plyty glowne produkowane przez Intela konfigurowane pod potrzeby i wymagania Apple. Podobne mozna spotkac np. w stacjach roboczych typu Dell Precision, tylko tamte posiadaja troche inne konfiguracje.
    Jesteś tego pewny?

To płyta procesorowa z jakiegoś Mac Pro:

Taka sama jest w stacjach Della?
    Ostatnio edytowane przez hijax_pl ; 19-11-2011 o 12:05
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Strona 370 z 371 PierwszyPierwszy ... 270320360368369370371 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów