Close

Strona 263 z 371 PierwszyPierwszy ... 163213253261262263264265273313363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 621 do 2 630 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    To moze ja jestem jakis dziwny bo uzywam na co dzien obu systemow (mam stacje robocza na Win7 i MacBooka Pro) i owszem widze roznice, ale nie jest ona na tyle istotna zeby miala mi robic roznice w codziennej pracy. Oba systemy chodza u mnie dobrze, bezawaryjnie i w zasadzie bezobslugowo (wyjawszy problemym MacOS z obsluzeniem partycji NTFS (do zapisu) konczace sie freezem).

Nie przeszkadza mi cena, Jobs i inne *******y - Maca kupilem z czystej fanaberii.

I owszem fajny komputerek, fajny ciekawy system, ale te peany o wyzszosci jednego nad drugim (niezaleznie w ktora strone), ktore tu czytam.

Jak dla mnie jakas masakra. Osobiscie blizej mi do opinii stiga - racjonalnej i wywazonej - niz do opinii prezentowanej tutaj przez fanbojow.

Mimo ze sam uzywam Maca jako jednego z komputerow to czytac tych jednostronnych opinii po prostu nie idzie. Sorry.
    No to jest już nas co najmniej dwóch w tej sytuacji, łącznie z problemem NTFS (zainstalowalem drivery Tuxera i po problemie). Podchodze do sprawy Mac/PC dokładnie tak samo.
    W bezawaryjne systemy nie wierzę i po prostu staram się robić to co trzeba, aby w przypadku awarii/problemu cierpieć jak najmniej.

Cała ta dyskusja jest momentami nieco zabawna, a momentami wręcz przeciwnie. Ale forum pewnie i do tego ma służyć. Życzę spokoju i pogody ducha oraz bezawaryjnego sprzętu
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hijax_pl Zobacz posta
    Śmieszy mnie ta dyskusja cała
    To ją dodaj do ignorowanych. Tak samo na Windzie jak i na Macu

@Stig

Masz rację.
    W każdym środowisku znajdziesz oszołomów, gejów czy neofitów...
    Niestety z niewiadomych powodów ci od Apple są jakoś bardziej widoczni.

Masz absolutna rację, że właściwie skonfigurowane stanowisko pracy na Windows lub OSX będzie równie stabilne i niezawodne. To na Windows dodatkowo zapewne tańsze.

Apple ma natomiast pewne smaczki niedostępne dla innych. Np. wyśmienity gładzik, dobra klawiatura, magnetyczna wtyczka czy obudowa po której przesuwanie dłonią to przyjemność Pewnym plusem jest też to, że jak nie działa to idziesz do Apple a on ci nie powie "to wina OS - komputer jest OK". Dla jednych to ma jakieś znaczenie dla innych nie jest warte funta kłaków.

Co do poruszanego tematu zawartości wnętrza.
    Ja np. nie jestem biologiem i nigdy nie przychodzi mi do głowy co piękna kobieta ma "w środku".
    Jakość poszczególnych składniki nie zawsze świadczy o całości.

Gdybym był zamożny to bym Ci kupił takiego wypasionego Maca Pro i zapytał o przemyślenia po roku eksploatacji.
    Niestety nie jestem
    Ostatnio edytowane przez Henio Jawa ; 01-11-2011 o 00:00
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    To ją dodaj do ignorowanych. Tak samo na Windzie jak i na Macu
    No ale wtedy nie bawiłbym się tak jak teraz

Swoją drogą zastanawiam się ile jest osób, które z Maca przeszły na Windowsa i jest zadowolonych. I z niesmakiem wspomina czasy makowe? Może są tu też na tym forum takowe?

- fun on -

A może to jest tak, że jednak kierunek migracji jest Windows -> Mac?

Może ten cały Mac to taki wyższy poziom użytkowania?

A może człowiek im starszy, mądrzejszy, świadomie finansami operujący kupuje Maka?

A może... po prostu jak to kiedyś usłyszałem: "jestem starszy... piję whisky, słucham jazzu, używam Maka" ???

- fun off -

"Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Domyślnie

Swoją drogą zastanawiam się ile jest osób, które z Maca przeszły na Windowsa i jest zadowolonych.
    Takie sytuacje sie nie zdarzaja, bo:
    -- z racji upowrzechnienia Windows, pierwszy komputer to PC (przynajmniej w krajach takich jak Polska), wiec migracja zachodzi raczej jednokierunkowo,
    -- posiadajac i uzywajac Apple'a z "swiadomego" wyboru, niemozliwym jest sie przyznac nawet tylko przed samym soba, ze ten wybor nie nastapil pod wplywem rozumu, tylko bredni, jakimi karmia innych fanboye Apple'a.
    -- chociazby nie wiem jak zle sie pracowalo i jak bardzo by to przypominalo prace na PC, nikt nie wyrazi swojej obiektywnej opinii, tylko co najwyzej powtarzal pro aplowska mantre za podobnymi mu kolegami.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    -- posiadajac i uzywajac Apple'a z "swiadomego" wyboru, niemozliwym jest sie przyznac nawet tylko przed samym soba, ze ten wybor nie nastapil pod wplywem rozumu, tylko bredni, jakimi karmia innych fanboye Apple'a.
    Błąd! Ja na ten przykład popracowalem pół roku na hackintoshu, który wcześniej służył mi jako normalny PC na Windowsie. Po prostu OS X to lepszy system do pracy ze zdjęciami i grafiką! Nic nikomu ani sobie nie musiałem udowadniać bo to jest fakt. Okazało się po prostu że jest dokładnie tak samo jak z moim oporem przed iphone i ipadem, które okazały się dla mnie przełomowe. Tak trudno to zrozumieć?

Domyślnie

stig, tak szczerze - jakie Ty różnice w pracy na PC i Maku zaobserwowałeś? Co Ci się bardziej podoba na PC a co na Maku? Mówię tu oczywiści o standardowej pracy "fotografa"...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Błąd! Ja na ten przykład popracowalem pół roku na hackintoshu, który wcześniej służył mi jako normalny PC na Windowsie. Po prostu OS X to lepszy system do pracy ze zdjęciami i grafiką!
    Photoshop jest lepszy na Maku niz na PC?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

stig, tak szczerze - jakie Ty różnice w pracy na PC i Maku zaobserwowałeś? Co Ci się bardziej podoba na PC a co na Maku? Mówię tu oczywiści o standardowej pracy "fotografa"...
    Oprocz wydajnosci aplikacji (in plus w PC) -- kompletnie zadnych.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Rozumiem, że dla Ciebie liczy się tylko to jak szybko PS działa? To jedyny aspekt, który oceniasz? Jeśli tak, to w pełni podzielam Twoje zdanie: PC jest lepszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Oprocz wydajnosci aplikacji (in plus w PC) -- kompletnie zadnych.
    Na jakim Maku pracowałeś?

Strona 263 z 371 PierwszyPierwszy ... 163213253261262263264265273313363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów