Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 65

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    Ja nie wiem, mogę tylko zgadywać

z mojej strony to by było na tyle, natomiast o to co miała na myśli judith, musisz zwrócić sie do niej.

Pozdrawiam życząc dobrego światła.
    ogólnie analogowo..
    www.lizakowski-photo.art.pl

Domyślnie

nord no tak to juz bywa w dzisiejszym swiecie, ze malo kto wie/pamieta co to filmy. Chcesz sobie porozmawiac z tymi co to cyfry na oczy nie widzieli (no bo przeciez M9 to nie cyfra ) to zapraszam do AO (analogowych ortodoxow). Oczywiscie najwiekszym mankamentem Twoich zdjec sa obciete stopy i nie uszloby to uwadze bohemy w AO

Domyślnie

Cyfra czy analog ale przed prezentacją zdjęcia warto wyczyścić z paprochów.

Domyślnie

Bardzo fajne pierwsze zdjęcie.

Cytat Zamieszczone przez judith_manson Zobacz posta
    ciekawa osoba, tylko b&w i obrobka do kitu.
    a to już no comment hehehe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nord Zobacz posta
    z mojej strony to by było na tyle, natomiast o to co miała na myśli judith, musisz zwrócić sie do niej.

Pozdrawiam życząc dobrego światła.
    Nie chcesz odpowiedzieć na moje pytania to nie odpowiadaj, nie mój problem ale niepotrzebne jest takie wywyższanie się jakie tu prezentujesz.
    red light, dark room...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rogass Zobacz posta
    nord no tak to juz bywa w dzisiejszym swiecie, ze malo kto wie/pamieta co to filmy. Chcesz sobie porozmawiac z tymi co to cyfry na oczy nie widzieli (no bo przeciez M9 to nie cyfra ) to zapraszam do AO (analogowych ortodoxow). Oczywiscie najwiekszym mankamentem Twoich zdjec sa obciete stopy i nie uszloby to uwadze bohemy w AO
    generalnie nie mam problemów z techniką w jakiej wykonuje zdjęcia. równie dobrze robi mi sie cyfrą jak i analobiem. przyznaje że tzn. klimat, estetyka i jakość czy to skanów czy też odbitek wykonanych techniką analogwą bardziej do mnie przemawiają. i nie ma to nic wspólnego z modą czy kaprysem, po prostu od dziecka miałem z tym styczność czyli od czasów gdy aparaty cyfrowe pojawiały sie w literaturze SF.

dziękuje za zaproszenie na AO ale bywanie na korex.net.pl w zupełności pokrywa moje zapotrzebowanie na obcowanie z ludźmi którzy "lubią zapach metolu o poranku.." .

pozdrawiam serdecznie

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    Nie chcesz odpowiedzieć na moje pytania to nie odpowiadaj, nie mój problem ale niepotrzebne jest takie wywyższanie się jakie tu prezentujesz.
    nie wiem czy kolega potrafi czytac ze zrozumieniem, jednak z mojej strony nie było cienia wywyższania się choć przyznaje że elementarny brak wiedzy połaczony z próbą dyskutowania na jakiś temat nieodłącznie kojarzy mi sie z biciem piany lub paplaniem dla samego paplania.. choc pewno to, jedno i to samo.

po raz kolejny pozdrawiam i polecam sie na przyszłość
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-11-2011 o 13:53 Powód: łączymy, nie mnożymy
    ogólnie analogowo..

Domyślnie

Bardzo podoba mi się 2.
    Trochę "bałaganiarski kadr" i może spróbowałbym o 1/3 EV niedoświetlić. Ale wcale nie jestem przekonany, czy gdybym robił to zdjęcie sam, byłoby lepsze

Domyślnie

nie wiem czy kolega potrafi czytac ze zrozumieniem, jednak z mojej strony nie było cienia wywyższania się choć przyznaje że elementarny brak wiedzy połaczony z próbą dyskutowania na jakiś temat nieodłącznie kojarzy mi sie z biciem piany lub paplaniem dla samego paplania.. choc pewno to, jedno i to samo.
    Mysle nord, ze popełniasz dośc zasadniczy błąd, nie usiłując zrozumieć, z czego wynika taki a nie inny odbiór.

Prawdopodobnie dla 90% fotografujących (zwłaszcza młodych) proces fotografii cyfrowej jest procesem domyślnym.
    Wywód o technice, aczkolwiek interesujący, nie ma żadnego znaczenia, dla ostatecznego odbioru zdjecia.
    Widzowie, przyzwyczajeni do cyfrowego b&w oczekują mniej wiecej podobnego klimatu - w tym przypadku przynajmniej starannosci (pyłki) i wiekszego kontrastu.

Ty zaś nie możesz udawać 100% "oldskulowego" ortodoksy, ponieważ skanując film i umieszczając zdjecie w sieci, sam wchodzisz między cyfrowe wrony.
    A przysłowie mówi cos o krakaniu i wronach, czyż nie
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Mysle nord, ze popełniasz dośc zasadniczy błąd, nie usiłując zrozumieć, z czego wynika taki a nie inny odbiór.

Prawdopodobnie dla 90% fotografujących (zwłaszcza młodych) proces fotografii cyfrowej jest procesem domyślnym.
    Wywód o technice, aczkolwiek interesujący, nie ma żadnego znaczenia, dla ostatecznego odbioru zdjecia.
    Widzowie, przyzwyczajeni do cyfrowego b&w oczekują mniej wiecej podobnego klimatu - w tym przypadku przynajmniej starannosci (pyłki) i wiekszego kontrastu.

Ty zaś nie możesz udawać 100% "oldskulowego" ortodoksy, ponieważ skanując film i umieszczając zdjecie w sieci, sam wchodzisz między cyfrowe wrony.
    A przysłowie mówi cos o krakaniu i wronach, czyż nie
    absolutnie nie tak..jakim ortodoką? napisałem przecież że sam korzystam z dobrodziejstw fotografii cyfrowej i bardzo sobie cenie kreatywne możliwości jakie oferuje, ponadto nad zdjeciami napisałem czym i na czym zdjęcie zostało zrobione. rozumiem że te kilka symboli może być potraktowane jak celtyckie runy no ale.. w końcu to portal traktujący o fotografii, od jego uzytkowników należałoby wymagać nieco wiecej, przynajmniej zainteresowania, jeśli nie wiedzy.

przepraszam jesli kogoś uraziłem, absolutnie nie miałem takiego zamiaru, proszę jednak o zrozumienie, pewne rzeczy są dla mnie oczywiste i takimi mi się wydaja dla ludzi którzy parają się fotografią.

a co zaś sie tyczy przysłowia o wronach.. szkoda że mało tu się o fotografii analogowej pisze. nawet nie chodzi o wiedze "jak to sie robi" ale niektórzy mogli by zrozumieć jak daleko w swych poczynaniach odchodzią od rysowania światłem, bo takie jest najprostsze tłumaczenie tego terminu z greki.

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-11-2011 o 13:52 Powód: orto. ("najprostrze")
    ogólnie analogowo..

Domyślnie

po raz kolejny pozdrawiam i polecam sie na przyszłość
    Czytania ze zrozumieniem lepiej nie dotykajmy.
    Widzę, że to duża satysfakcja pisać o czymś czego większość nie robi/umie. Ty uważasz, że to dyskwalifikacja w rozmowie. Ja natomiast uważam, ze poprzez zadawanie pytań można dojść do pewnych twierdzeń, których Ty widzę unikasz. Pochopnie uznałeś je za nieistotne ale nie obawiaj się ich oczywistości.
    Zrobiłeś zdjęcie, wstawiłeś na forum i jak to napisałeś - z uśmieszkiem - opowiadasz co to jest klisza fotograficzna (czyt. halo, halo to analog, jak ktoś chce coś powiedzieć to fakultet z chemii wymagany).
    Wybacz ale zrobienie zdjęcia to już nie jest złapanie pana boga za nogi, ta wiedza tajemna nie ma już znaczenia dla zdjęcia jako takiego. Liczy się tylko zdjęcie. Ktoś wyraził swoje wątpliwości ale szybko go zgasiłeś "kliszą"
    Myślę, że błędnie zakładasz ocenę wg sposobu wykonania na tym forum, które nie jest analogowe. Nie ma taryfy ulgowej dla zdjęcia analogowego. Dlaczego miałaby być?
    Mimo wszystko życzę udanej walki z wiatrakami
    red light, dark room...

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów