Szukaj
ogólnie analogowo..
www.lizakowski-photo.art.pl
Ładnie ze wskazaniem na 2 .
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
ciekawa osoba, tylko b&w i obrobka do kitu.
Tmax400 to jest taka długa tasiemka z otworami perforacji po bokach. z jednej strony owa tasiemka pokryta jest halogenkiem srebra, który jest uczulonyna światło. W wersji która ja użyłem nazywa się owa tasiemkę negatywem małoobrazkowym, czarno-białym typ 135, a prościej "filmem"
resztę pozwolę sobie przemilczeć, bo aż ręce opadają..
pozdrawiam i dobrego światła życzę
ogólnie analogowo..
ogólnie analogowo..
Drugie nawet ciekawe, choć szkoda tego obciętego łokcia.
D700+Grip
N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700
D5200+18-55
Powtarzalność to cecha najbardziej pożądana. Nie wiem czy masz pojęcie o czym pisze ( kwestie związane z chemiczną obróbka negatywu) ale te zdjęcia odzwierciedlają warunki jakie panowały w danym momencie. Oczywiście mam świadomość że w tych warunkach zdjęcia nie mogy wyjść tak soczyście jak cyfrowe zmękolone kontrastem w fotoszopie ale jak czytam ze słaba obróbka lub konwersja do BW, zwyczajnie uśmiecham się do monitora![]()
ogólnie analogowo..
Nie, no OK tylko tu nie padł zarzut konwersji (nie ma do czego konwertować) ale obróbki i "słabej" czerni i bieli. Ja nie wiem, mogę tylko zgadywać: Czy są rozmaite filmy na różne warunki zdjęciowe? Czyli czy dobór filmu wpływa na efekt zdjęcia? Może to judith miał na myśli? Bo to, że zakładasz film czarno-biały i nagle okazuje się, że brakuje kolorów to wiadomka
Mam aparat analogowy (najczęściej w szafie) ale nie mam pojęcia o procesach chemicznych. Wiem, że powtarzalność jest pożądana i domniemuję, że masz to już "obcykane"?
red light, dark room...
Skontaktuj się z nami