Close

Strona 14 z 16 PierwszyPierwszy ... 41213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 157

Domyślnie

A jak uruchamiasz komputer to masz w nim Windowsa?? Czy może nie masz systemu tylko stworzyłeś jakiś swój bo przecież wtedy tylko wiesz dokładnie co i jak się uruchamia i jak działa...
    Dla mnie NIK a w nim Color Efex Pro to świetne narzędzie i bardzo precyzyjnie można nim sterować....owszem nie widać dokładnie co dane narzędzie zmienia, ale tak samo jak nie wid że dokładnie na jakiej zasadzie działa healing brush, w końcu nie używam zamiast niego pędzelka i nie wymyślam kolorów żeby poprawić skórę.
    Fakt jest taki, że sam cross jest taki sobie, ale rozsądnie stosowany też ma swoje plusy. Ja generalnie polecam NIKa

Ja powiem więcej......95% moich zdjęć obrabiam z gotowych jpg'ów które wypluwa mój aparat, dlatego, że po prostu nie chce mi się wywoływać NEF, robię to w skrajnościach kiedy spieprzyłem samo zdjęcie (prześwietlenia, nie ten balans...chociaż akurat "balans bieli" nie zawsze jest dla mnie najważniejszy i całkiem łatwo można go naprawić w PS)
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 29-10-2011 o 10:13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    nie zrozumiałeś, osiągnięty w zdjeciach z pierwszych postów tego wątku - efekt crossa osiągam w kilka sekund
    Dobrze że nie prędkość WARP.

i zanim ty otworzysz CEP ja jestem już kilka zdjęć dalej. Nie zajmuję się grafiką tylko robię zdjęcia.
    ...a jednak.... prawie jak tachion.

Czy widzisz w CEP co się dzieje ze zdjęciem, jakie kroki, są poczynane przez program w trakcie jego modyfikacji...?? NIE... więc nie wiesz co się stało ze zdjęciem.
    Chłopie, zacznij na palcach przeliczać interpolacje dla RAW, wtedy będziesz wiedział co się stało z każdym pikselem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta

No extra,nie używam LR do obróbki zdjęć, bo jest bardzo mało rozbudowany),
    hehe
    jestem w stanie 90% efektów osiągnać normalnie narzędziami w PSie tylko to zajmuje sporo czasu - po co mam to robić skoro mam sporo gotowych w CEP? To znaczne przyspieszenie pracy po prostu. Na dodatek każdy filtr jest wrzucany jako osobna warstwa z maską więc mogę w 2s sobie zamaskować lub odmaskować to czego nie chcę mieć. Idealne.
    od pewnego czasu PSa prawie nie używam bo właśnie - zajmuje sporo czasu,a widac LR nie poznałeś na tyle by go docenić. Pobawiłem się trialem CEP jak i Silver coś tam... i stwierdziłem, ze to strata czasu, a skoro ten sam efekt osiągam bez niego to po co jeszcze za to płacić..?? No... ale skoro u ciebie obróbka jednego zdjęcia to nie minuta czy kilka kliknięć to moje przy twoich jak surówki.. tak w porównaniu. Szkoda, ze już tak nie podchodzę z namaszczeniem do obróbki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Dobrze że nie prędkość WARP.

...a jednak.... prawie jak tachion.

Chłopie, zacznij na palcach przeliczać interpolacje dla RAW, wtedy będziesz wiedział co się stało z każdym pikselem.
    ano tak bo to przesunięcie czterech suwaków lub wpisanie ich wartości
    ano tak bo w LR nie otwieram zdjęć, nie eksportuję ich - tak trudno to zrozumieć
    ano tak bo spokojnie jestem w stanie obrobić 500-800 zdjęć zrób to stosując tytułowe narzędzie:P (zaraz będzie, ze się nie da obrobić w takim tempie bo to niedokładne, bo to po łebkach lub bez miejscowych korekt itd- od razu napiszę: bzdura)
    a może to takie słowa złośliwe tych co poszli na łatwiznę bo sobie nie dali rady bez CEP..??

Domyślnie

a może to takie słowa złośliwe tych co poszli na łatwiznę bo sobie nie dali rady bez CEP..??
    Być może masz rację, chętnie się czegoś nauczę.
    Pokaż mi cross C04 zrobiony w LR szybciej niż w CEP.

Domyślnie

a skąd wiesz, że będzie on szybszy...??

Domyślnie

Pozwolisz ze powołam się na autorytet w dziedzinie pracy z LR.

a skąd wiesz, że będzie on szybszy...??
    efekt crossa osiągam w kilka sekund i zanim ty otworzysz CEP ja jestem już kilka zdjęć dalej

Domyślnie

Panowie, następne udowadnianie "sobie" co jest lepsze - bez sensu.
    Dla jednego będzie lepszy CEP ( po to go zresztą wymyślono i powstał, sam go używam i nie mam wrażenia jak bym jakieś pieniądze
    wyrzucił ),
    a dla drugiego jego własne przemyślenia i dojścia ( ciekawe ile zajęło Ci to czasu ) do odpowiednich efektów w LR.

Wg mnie nie jest ważne jak, ważny jest efekt; tylko nie potrzebnie piszemy że to jest "be" bo ja tego nie używam.

Domyślnie

ale ja się pytam skąd wiesz, ze będzie on szybszy...?? skoro więcej czasu zajmie wgrywanie na serwer

Domyślnie

hehe
    od pewnego czasu PSa prawie nie używam bo właśnie - zajmuje sporo czasu,a widac LR nie poznałeś na tyle by go docenić. Szkoda, ze już tak nie podchodzę z namaszczeniem do obróbki.
    Znam LR dobrze. Nie ma czarów - w porównaniu do PS'a to po prostu bida z nędzą. Do drobnych korekt + hurtowej obróbki to jest dobre narzędzie, do większej i bardziej skomplikowanej obróbki po prostu zupełnie się nie nadaje.

Ja nie podchodzę z namaszczeniem do obróbki - ale za to poważnie do tego jak zdjęcie wygląda i zwykle nie zadowala mnie przestawienie suwaków i wrzucenie presetów z winieta czy crossem. Dla mnie nie jest ważna masowa i szybka bylejakość, tylko choćby i żmudne, powolne dopracowywanie efektu końcowego. Ale jestem to w stanie zrozumieć jeśli ma się do przerobienia 800 zdjęć w ciągu 3 dni.

Strona 14 z 16 PierwszyPierwszy ... 41213141516 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów