Close

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 157

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja, amator, napiszę tak - wcześniej siedziałem dniami i nocami rozgryzając jak coś zrobić w PSie, aby uzyskać na zdjęciu to, co widziałem gdy zdjęcie robiłem lub poprostu to, jakbym chciał, aby zdjęcie wyglądało. Przypadkiem przeczytałem w jednym z wątków Phoenixa (jak dla mnie absolutna czołówka fotografów forumowych), że użyłe tego i tego sprzętu, a potem pojechał po zdjęciu cross processingiem B02 (Color Efex) z kryciem ileśtam i Antique Plate cośtam. No i zacząłem drążyć temat, stwierdzając, że bardzo wiele tego, co robiłem ręcznie i co lepiel lub gorzej wychodziło, mam tutaj gotowe i mogę użyć jako element postprocessingu. Po cholerę mam to robić z różnym skutkiem więc na piechotę ? I mogę iść o zakład, że bardzo wiele dobrych, znanych w świecie prac przechodzi podobną drogę na komputerze.

Domyślnie

uzywam
    lubie
    polecam
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Z tym, że gdyby - weźmy za najbliższy przykład powyższe zdjęcie kolegi Pawła - zamieścił jakiś znany fotograf to achów i ochów nie byłoby końca. Ale skoro zamieszcza to mało znany forumowicz - wybacz kolego - chwaląc się przy tym efektem "przed i po" osiągniętym za pomocą prostej wtyczki to już lamenty zewsząd jak to można wogóle czegoś takiego używać, przecież to totalna amatorszczyzna i fotograficzne prostactwo...
    Powiedzialbym ze Swiete slowa

A co do samego NIKa to ja rowniez zostalem natchniony przez Phoenixa. Mam caly komplecik ale korzystam glownie z Silvera i Colora. Sharpenera do oczu tez Na dniach bede walczyl z Dfine bo mam sporo szumiacych fotek z wesela. Probowalem tak na szybko ale jakosc efekty oplakane jak na razie

Domyślnie

tez uważam, że nie uzycie wtyczek jest jast wyważanie otwartych drzwi, ale warto wiedzieć jak takie rzeczy się robi bez wtyczki

Domyślnie

Podbije watek, bo mam pytanie
    Powiedzcie mi prosze jak wrzucic ktoras z wtyczek do LR? (Mam wersje 2.3 czyli powinny byc kompatybilne).
    Z PS nie mam problemu, wrzucilam folder z dana wtyczka (powiedzmy color efex) do pluginsow i w zakladce filters mam dana wtyczke.
    Niestety na to jak to zrobic w LR juz sama nie umiem wpasc
    d700

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zuzus Zobacz posta
    Powiedzcie mi prosze jak wrzucic ktoras z wtyczek do LR? (Mam wersje 2.3 czyli powinny byc kompatybilne).
    Z PS nie mam problemu,
    Ale chyba wtyczka pod LR jest inna niż pod PS ?. Ten sam plugin chciałeś włączyć do LR co do PSa ?
    Może ktoś bardzie obeznany rozjaśnić temat

Domyślnie

A może tak: File -> Plug-in Manager? Sam nie mam plug-inów żeby sprawdzić czy działa, ale pewnie o to chodzi

Domyślnie

Probowalam juz w ten sposob, jednak za kazdym razem wyskakuje error (an error occurred while attempting to load this plug-in).
    Nie wiem w czym rzecz

kichu1979 sam z siebie LR nie widzi nigdzie tych pluginow..
    d700

Domyślnie

A można to zainstalować w NX2?
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pierote Zobacz posta
    A można to zainstalować w NX2?
    Można. Jest wersja do NX'a. Mam, używam i sobie chwalę.
    D90 | AF-S Nikkor 18-105 VR| AF-S Nikkor 70-300 VR| SB-900 | MB-D80 | i takie tam...

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów