Szukaj
Funkcjonalnie to czy to będzie ColorEfex czy LR - nie ma znaczenia. I tu i tu są presety i podejrzewam, że nie trudno znaleźć do LR takie, które "zasymulują" Nika.
To co mają zabawki Nika a czego nie ma w LR to... U-point. I tylko dla tej technologii kupiłem kilka z nich.
"Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"
i znów się mylisz, każde zdjęcie obrabiam indywidualnie - owszem WB i kilka parametrów często przerzucam na kolejne zdjęcia jeśli warunki te same lecz grzebię w każdym zdjęciu z osobna i nie pisz mi, ze szybko znaczy masowo i byle-jako. Jestesmy fotografami nie grafikami - a sorry przynajmniej ja![]()
Wszedłem na Twoją stronę - pokazujesz przed i po i coś tam piszesz o obróbce. No właśnie dla mnie te przykłady wyglądają idealnie jak masowe walenie presetami w LR - winieta, cross, kontrast = gotowe. I te efekty tam zaprezentowne właśnie nazywam bylejakością. Jak Cię zadowalają te efekty i masz na to klientów - spoko, dobrze. Mnie się to natomiast zupełnie nie podoba.
A ja jestem grafikiem? Sorki, ale dyskusja z Tobą przestaje mieć sens![]()
Ostatnio edytowane przez morzon ; 29-10-2011 o 11:49
no i do ciebie sięgnąłem i co...?? od ognia w dół 100% winieta i mocny kontrast - czy taka skomplikowana obróbka do której trzeba CEP..?? dla mnie taka sama bylejakość jak i moja, a w portfelu zosatało mi ile..?? 1250zł i ile set godzin...?? (w tym sezonie będę miał jak wyliczyłem ok 18600 zdjęć do obróbki - jakoś jest klient na tę moją bylejakość, jakoś ponad 90% z polecenia, jakoś nie za śmieszną cenę, a może jestem taki fajny że mimo byle jakich zdjęć mnie biorą- och wyszło jakbym nieco był zarozumiały- e tam - nie jestem
)
mam porpozycję konkretną - wrzucisz RAWa po 06.11 - bo teraz ani, ani - trochę roboty- i pokażesz swój koncowy efekt a ja to spróbuję to zrobić w Lr - a może z istniejących na twojej stronie już..?? może faktycznie się chełpię, może nie doceniam wartości CEP? piszę całkiem serio.
Skontaktuj się z nami