Close

Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 157

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Wg mnie nie jest ważne jak, ważny jest efekt; tylko nie potrzebnie piszemy że to jest "be" bo ja tego nie używam.
    ok sorry, nie upieram się, napisałem tylko, ze dla mnie to przyjemniejsze niż gotowce...

Domyślnie

Funkcjonalnie to czy to będzie ColorEfex czy LR - nie ma znaczenia. I tu i tu są presety i podejrzewam, że nie trudno znaleźć do LR takie, które "zasymulują" Nika.
    To co mają zabawki Nika a czego nie ma w LR to... U-point. I tylko dla tej technologii kupiłem kilka z nich.
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    ale ja się pytam skąd wiesz, ze będzie on szybszy...?? skoro więcej czasu zajmie wgrywanie na serwer
    Zakładam że pracujesz na maszynie lokalnej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Dla mnie nie jest ważna masowa i szybka bylejakość, tylko choćby i żmudne, powolne dopracowywanie efektu końcowego. Ale jestem to w stanie zrozumieć jeśli ma się do przerobienia 800 zdjęć w ciągu 3 dni.
    i znów się mylisz, każde zdjęcie obrabiam indywidualnie - owszem WB i kilka parametrów często przerzucam na kolejne zdjęcia jeśli warunki te same lecz grzebię w każdym zdjęciu z osobna i nie pisz mi, ze szybko znaczy masowo i byle-jako. Jestesmy fotografami nie grafikami - a sorry przynajmniej ja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hijax_pl Zobacz posta
    Funkcjonalnie to czy to będzie ColorEfex czy LR - nie ma znaczenia. I tu i tu są presety i podejrzewam, że nie trudno znaleźć do LR takie, które "zasymulują" Nika.
    To co mają zabawki Nika a czego nie ma w LR to... U-point. I tylko dla tej technologii kupiłem kilka z nich.
    a widzisz -tego nie znam- możesz coś o tym napisać?

Domyślnie

i znów się mylisz, każde zdjęcie obrabiam indywidualnie - owszem WB i kilka parametrów często przerzucam na kolejne zdjęcia jeśli warunki te same lecz grzebię w każdym zdjęciu z osobna i nie pisz mi, ze szybko znaczy masowo i byle-jako.
    Wszedłem na Twoją stronę - pokazujesz przed i po i coś tam piszesz o obróbce. No właśnie dla mnie te przykłady wyglądają idealnie jak masowe walenie presetami w LR - winieta, cross, kontrast = gotowe. I te efekty tam zaprezentowne właśnie nazywam bylejakością. Jak Cię zadowalają te efekty i masz na to klientów - spoko, dobrze. Mnie się to natomiast zupełnie nie podoba.

Jestesmy fotografami nie grafikami - a sorry przynajmniej ja
    A ja jestem grafikiem? Sorki, ale dyskusja z Tobą przestaje mieć sens
    Ostatnio edytowane przez morzon ; 29-10-2011 o 11:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Wszedłem na Twoją stronę - pokazujesz przed i po i coś tam piszesz o obróbce. No właśnie dla mnie te przykłady wyglądają idealnie jak masowe walenie presetami w LR - winieta, cross, kontrast = gotowe. I te efekty tam zaprezentowne właśnie nazywam bylejakością. Jak Cię zadowalają te efekty i masz na to klientów - spoko, dobrze. Mnie się to natomiast zupełnie nie podoba.

A ja jestem grafikiem? Sorki, ale dyskusja z Tobą przestaje mieć sens
    jeśli z powodu braku argumentów zaczynasz jeździć po czyichś zdjęciach (a gratuluję oka, skoro nie widzisz miejscowych korekt ) i sięgać do czyjegoś pf to faktycznie nie mamy o czym mówić, a z resztą co mi tam...

Domyślnie

no i do ciebie sięgnąłem i co...?? od ognia w dół 100% winieta i mocny kontrast - czy taka skomplikowana obróbka do której trzeba CEP..?? dla mnie taka sama bylejakość jak i moja, a w portfelu zosatało mi ile..?? 1250zł i ile set godzin...?? (w tym sezonie będę miał jak wyliczyłem ok 18600 zdjęć do obróbki - jakoś jest klient na tę moją bylejakość, jakoś ponad 90% z polecenia, jakoś nie za śmieszną cenę, a może jestem taki fajny że mimo byle jakich zdjęć mnie biorą - och wyszło jakbym nieco był zarozumiały- e tam - nie jestem )

Domyślnie

no i do ciebie sięgnąłem i co...?? od ognia w dół 100% winieta i mocny kontrast - czy taka skomplikowana obróbka do której trzeba CEP..?? dla mnie taka sama bylejakość jak i moja, a w portfelu zosatało mi ile..?? 1250zł i ile set godzin...?? (w tym sezonie będę miał jak wyliczyłem ok 18600 zdjęć do obróbki - jakoś jest klient na tę moją bylejakość, jakoś ponad 90% z polecenia, jakoś nie za śmieszną cenę, a może jestem taki fajny że mimo byle jakich zdjęć mnie biorą - och wyszło jakbym nieco był zarozumiały- e tam - nie jestem )

Domyślnie

mam porpozycję konkretną - wrzucisz RAWa po 06.11 - bo teraz ani, ani - trochę roboty- i pokażesz swój koncowy efekt a ja to spróbuję to zrobić w Lr - a może z istniejących na twojej stronie już..?? może faktycznie się chełpię, może nie doceniam wartości CEP? piszę całkiem serio.

Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów