Close

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wonito Zobacz posta
    Ja również przerobiłem systemy Audio Car i mam zgoła odmienne zdanie
    Era kilku wzmacniaczy, cewek, kabli na centymetr grubości, mniejszy bagażnik o 50% i problem z utrzymaniem rejestracji tylnej... to chyba już przeszłość...
    300 watowy mebel na tyle który wywołuje uczucie niepokoju i drżenie płuc już mi sie przejadł pod koniec lat 90 tych
    dodatkowo jak mój znajomy odpalił zestaw Bose montowany Ori to byłem pewny że to nie ma większego sensu
    bo on miał troszkę czyściej a ja dużo głośniej...
    Czysty dzwięk to odpowiednia jego separacja i równomierne rozłożenie jak w kinie domowym
    same głośniki różnotonowe czystości nie zapewnią a 50 W na kanał to aż za dużo na 2 m^3

ps.
    Locter Car Audio bez suba nie istnieje... to nie ewentualność...
    jak kupisz wzmacniacz bez wyjscia na sub to potem będziesz potrzebował drugiego... tak tylko zaznaczam
    A kto powiedzial ze kupie wzmacniacz bez wyjscia na sub ?

Poza tym - mowilem, ja nie jestem onanistą Car Audio, ja tylko chce zeby nowy zestaw zagral przynajmniej polowę lepiej niz ten który teraz posiadam i bede happy.

A zreszta kazdy kiedys zaczynal - nie wazne w jakiej dziedzinie, zaloze sie że do swojego pierwszego/drugiego auta nie wlozyłes kilku patyków na same naglosnienie - mam racje ?
    Jak sie wkręce w temat to kto wie, za rok dwa moze cos pokombinuje a narazie zrobie tak jak napisalem, bo w tej chwili wydaje mi to najrossądniejszym wyjsciem
    Ostatnio edytowane przez Locter ; 27-10-2011 o 16:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Poza tym - mowilem, ja nie jestem onanistą Car Audio, ja tylko chce zeby nowy zestaw zagral przynajmniej polowę lepiej niz ten który teraz posiadam i bede happy.
    to też podałem najtańszą opcję
    2 głosniki niskotonowe
    2 głosniki średniotonowe
    2 gwizdki i 2 zwrotnice oraz 5 lub 6 kanałowy wzmacniacz średniej mocy... da się taniej ?

dla ciekawostki jeszcze powiem że Audi A4 miało w drzwiach srednie tony z przodu gwizdki
    a na tylnej pułce w podszybiu z prawej strony suba a z lewej niskotonowy Ori oczywiście... takie klocki
    Ostatnio edytowane przez wonito ; 27-10-2011 o 16:37
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wonito Zobacz posta
    to też podałem najtańszą opcję
    2 głosniki niskotonowe
    2 głosniki średniotonowe
    2 gwizdki i 2 zwrotnice oraz 5 lub 6 kanałowy wzmacniacz średniej mocy... da się taniej ?
    Póki co zrezygnuje z suba - jak bedzie brakować basu to wtedy sie dokupi - wzmacniacz kupie z wyjsciem pod sub wiec bede mial otwartą furtkę do dalszego majsterkowania.

EDIT - mam prośbe,

Czy jakaś mądra głowa byłaby tak dobra i pokazała mi schemat łączenia: radio, gwizdki, sredniotonowce i wzmacniacz ?? Najlepszy byłby jakis rysunek.
    Ostatnio edytowane przez Locter ; 27-10-2011 o 16:30

Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Czy jakaś mądra głowa byłaby tak dobra i pokazała mi schemat łączenia: radio, gwizdki, sredniotonowce i wzmacniacz ?? Najlepszy byłby jakis rysunek.
    jak dla mnie: radyjko -> (chinchem) do wzmacniacza -> do zwrotnicy -> (dwoma oddzielnymi kompletami kabli) do gwizdków i sredniotonowcow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    jak dla mnie: radyjko -> (chinchem) do wzmacniacza -> do zwrotnicy -> (dwoma oddzielnymi kompletami kabli) do gwizdków i sredniotonowcow
    A jak radyjko ma 11 lat i raczej nie posiada wyjscia na wzmacniacz na czincze (nie wiem bo jeszcze go nei wyjmowalem)?

Domyślnie

A jak radyjko ma 11 lat i raczej nie posiada wyjscia na wzmacniacz na czincze (nie wiem bo jeszcze go nei wyjmowalem)?
    To wyjmij

Domyślnie

pogrzeb w necie, poszukaj wiecej info o radyjku. Moze sie okazac, ze jest wyjscie w wiazce kabli, ale moze sie rowniez okazac (jesli to jeden z nizszych modeli), ze bedzie go brakowalo... W takim wypadku czeka Cie wymiana radyjka na cos nowszego

Domyślnie

ja tylko chce zeby nowy zestaw zagral przynajmniej polowę lepiej niz ten który teraz posiadam i bede happy.
    skoro tak, to wygłusz dobrze drzwi, zamontuj zestaw dwudrożny ze zwrotnicami (bo zakładam, że to co teraz trzeszczy to po części wina głośników, a po części wzmacniacza w radiu) i jakiś mały wzmacniacz. Jedyne w co zainwestuj rozwojowo to okablowanie, żebyś potem, jak Ci się zamarzy więcej/lepiej nie musiał odwalać znowu roboty z demontażem połowy samochodu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez look Zobacz posta
    skoro tak, to wygłusz dobrze drzwi, zamontuj zestaw dwudrożny ze zwrotnicami
    dokładnie tak, pchanie się trzy-drożny zestaw z takim budżetem nie ma sensu.
    Z każdego radia da się wyciągnąć wyjście przedwzmacniacza.... średnio rozgarnięty warsztat car audio ci to zrobi a jak masz sterowanie z kierownicy to już w ogóle szkoda pozbywać się radia.
    Za te pieniądze zrób porządnie drzwi i kup dobre głośniki. Ktoś wspomniał o firmie Morel i to bardzo dobry wybór.
    Mają zestawy na każdą kieszeń.
    Wzmacniacz dokupisz jak uzbierasz następne 300 EUR.
    Naprawdę warto.
    D700 + N50 f1.4G / N105VR Micro f/2.8G / Tokina 400 AT-X f/5,6 / N28-105D

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów