Close

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 180

Domyślnie

Wiem, że nie należy kopać leżącego ale radzę czytać komentarze - zwłaszcza negatywne, szczególnie jak oferta jest o ca 50% niższa od reszty świata.
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Do tego jeszcze "stan certyfikatu COA - bardzo dobry". Odklejał go od obudowy, czy jak?
    Khyhy, na to wygląda... Pewnie takie praktyki urządza. W tym przypadku nie udało się odkleić bez dewastacji (w ogóle nie wiem, jak można tę nalepkę zdjąć bez uszkodzenia tej holograficznej części), więc jej nie wysłał razem z nośnikiem.

A tak generalnie, gdy widzę na aukcji coś wystawione za 260, co normalnie kosztuje 560, to szukam haczyka... Zawsze i bezwzględnie...
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 22-10-2011 o 12:37

Domyślnie

Dobra sprawa jasna, jeśli na allegro sprzedaje sklep, a tu mam f-re za to mogę oddać w ciągu 10 dni do sprzedawcy, a sprzedawca ma mi oddać kasę w ciągu 14 dni. Dostałem nalepkę i nową nie porysowaną płytę Pytanie czy dedykowany do Della Windows się instalnie na moim kompie. Jutro test, jak się nie uda to odsyłam z żądaniem zwrotu kasy, rzecz jasna za potwierdzeniem odbioru itd.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Pytanie czy dedykowany do Della Windows się instalnie na moim kompie.
    Ja bym nie pytał o to, a czy system dedykowany do Dell'a (HP czy innych markowych markowych kompów) będzie legalny po zainstalowaniu na kompie innym, niż jest w dedykacji? Nie! Taki windows nawet jak sie zainstaluje będzie systemem nielegalnym i równoznacznym z piratem ściągniętym z torrentów. Szkoda kasy na coś takiego.

Domyślnie

Niby tak, lecz zawsze można ściemnić że miałem np. płytę główną Della się popsuła, winda została ) No nie wiem, myślę jeszcze co z tym fantem zrobić, f-ra jest, nalepkens też.

Domyślnie

Nieznajomość prawa nie zwalnia od jego stosowania, a ściemniać możesz co chcesz, Liczy się zapis w licencji OEM, który mówi, że masz prawo ją zainstalować tylko na kompie, z którym została sprzedana. I uwierz, nie będzie tłumaczenia. Wersja dedykowana może być używana tylko na kompach z dedykacji i to nie na każdym Dell'u, a na tym, z którym była dystrybuowana. Sorry, ale wtopiłeś bardzo mocno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Dobra sprawa jasna, jeśli na allegro sprzedaje sklep, a tu mam f-re za to mogę oddać w ciągu 10 dni do sprzedawcy, a sprzedawca ma mi oddać kasę w ciągu 14 dni. Dostałem nalepkę i nową nie porysowaną płytę Pytanie czy dedykowany do Della Windows się instalnie na moim kompie. Jutro test, jak się nie uda to odsyłam z żądaniem zwrotu kasy, rzecz jasna za potwierdzeniem odbioru itd.
    jezeli kupiłeś to jako firma to nie masz 10 dni na zwrot, jeżeli kupiłeś jako osoba prywatna i... zainstalujesz to tez nie masz 10 dni na zwrot (ustawa nie pozwala na zwrot otwartego oprogramowania)

li i jedynie reklamujesz niezgodność z umową - bo nie masz tego co powinieneś mieć
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

To w kopercie przyszło, żadnych pudełek nie ma. W ustawie nie ma mowy o tym czy to kupuje na firmę czy nie, poza tym mając firmę jednoosobową nadal zostaję konsumentem. Poza tym w aukcji był zapis że można używać to w firmie i niby to legalne, niestety nie legalne ) To legalnie to odeślę za potwierdzeniem odbioru....myślę że da radę to załatwić.

Domyślnie

Ekhm, niezgodny z licencją niekoniecznie musi oznaczać nielegalny (w sensie prawnym).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    To w kopercie przyszło, żadnych pudełek nie ma. W ustawie nie ma mowy o tym czy to kupuje na firmę czy nie, poza tym mając firmę jednoosobową nadal zostaję konsumentem. Poza tym w aukcji był zapis że można używać to w firmie i niby to legalne, niestety nie legalne ) To legalnie to odeślę za potwierdzeniem odbioru....myślę że da radę to załatwić.
    nieprawda - jeżeli kupiłeś przedmiot dla celów prowadzonej działalności gospodarczej to nie jesteś konsumentem i nie masz tych 10 dni na odstąpienie od umowy, dodatkowo ustawa na która się powołujesz i tak nie pozwala z niej korzystać w przypadku otwartego oprogramowania/ muzyki itp (bo mogło być skopiowane)

niemniej jednak produkt posiada wadę prawną (jest nielegalny) - dlatego też jest niezgodny z umową i z tego korzystać należy (niezależnie od tego czy to ustawa konsumencka, czy zakup na firmę)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów