OwszemJa nie twierdziłem że nie winietuje, tylko że winietuje ale nie bardzo jak to niektórzy to demonizują
I mimo tego że winietuje to obszar roboczy zdjęcia po usunięciu winiety jest większy niż obszar DX. Ja to uważam za zaletę![]()
Szukaj
OwszemJa nie twierdziłem że nie winietuje, tylko że winietuje ale nie bardzo jak to niektórzy to demonizują
I mimo tego że winietuje to obszar roboczy zdjęcia po usunięciu winiety jest większy niż obszar DX. Ja to uważam za zaletę![]()
Umówmy się, że winietuje. Akceptowalnie dla tych, co lubią winietę. Ale dla innych - nie. Akceptowalna dla wszystkich winieta to jest na obiektywach FF i to takich które za dużo w rogach nie gubią. Bo to się da usunąć z małą stratą dla obrazu. Przy całej reszcie optyki trzeba jednak uprzedzać ludzi o winiecie.
To nie było grzeczne
To też niekoniecznie jest dowcipne.
Jesli masz awersje do Photoartbox, to po prostu go ignoruj, ale nie próbuj osmieszać.
Proszę to potraktować jako pierwsze ostrzeżenie wzrokowe.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Jacku ale ja nigdzie nie twierdziłem że obiektyw NIE winietuje. Tak jak mówiłem wcześniej uważam że obiektyw nie winietuje tak bardzo jak ludzie to demonizują.
Ostrzeżenie wzrokowe przyjmuję na klatę, więcej nie będę się zniżał do poziomu trolla-taliba...
Czy on jeszcze dlugo bedzie mnie wyzywal bezkarnie?
Ekoś bez przesady. Nie używam od bardzo dawna żadnych wulgaryzmów itp a że czasami mam ciut ostrzejszy dowcip no to cóż...
Tylko że zauważ że wycieczki personalne zaczął "kolega" Photoartbox swoimi insynuacjami że niby ślepy jestem...
Ale skoro tak bardzo usilnie namawiasz to przepraszam użytkownika Photoartbox za to że nazwałem go fototalibem.
Ciekawe czy teraz on przeprosi mnie za insynuacje żem ślepy...
Ostatnio edytowane przez Sapphiron ; 20-10-2011 o 21:33
Tez chetnie to zobacze...
Skontaktuj się z nami