Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 59

Wątek: Nikon 35mm 1.8

Domyślnie

Owszem Ja nie twierdziłem że nie winietuje, tylko że winietuje ale nie bardzo jak to niektórzy to demonizują
    I mimo tego że winietuje to obszar roboczy zdjęcia po usunięciu winiety jest większy niż obszar DX. Ja to uważam za zaletę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    2. Po drugie winietuje na fx
    nie winietuje, tylko nie kryje klatki 35mm
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Czy ja wiem czy tak bardzo winietuje...
    Umówmy się, że winietuje. Akceptowalnie dla tych, co lubią winietę. Ale dla innych - nie. Akceptowalna dla wszystkich winieta to jest na obiektywach FF i to takich które za dużo w rogach nie gubią. Bo to się da usunąć z małą stratą dla obrazu. Przy całej reszcie optyki trzeba jednak uprzedzać ludzi o winiecie.

Ironię i inne zagrywki wsadź sobie między pośladki bo mnie to nie rusza...
    To nie było grzeczne

..Jesteś taki standardowy Talib który uważa że wszystko wie wszystko przetestował itp a jak wychodzi później to nawet nie potrafi zrobić dobrego zdjęcia żonie...

Ups
    To też niekoniecznie jest dowcipne.
    Jesli masz awersje do Photoartbox, to po prostu go ignoruj, ale nie próbuj osmieszać.

Proszę to potraktować jako pierwsze ostrzeżenie wzrokowe.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacku ale ja nigdzie nie twierdziłem że obiektyw NIE winietuje. Tak jak mówiłem wcześniej uważam że obiektyw nie winietuje tak bardzo jak ludzie to demonizują.

Ostrzeżenie wzrokowe przyjmuję na klatę, więcej nie będę się zniżał do poziomu trolla-taliba...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Proszę to potraktować jako pierwsze ostrzeżenie wzrokowe.
    Jacku, pamiętaj, że użyszkodnik miał już parę ostrzeżeń, był też czasowy ban.
    Krzysztof Paszkiewicz

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Czy on jeszcze dlugo bedzie mnie wyzywal bezkarnie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Czy on jeszcze dlugo bedzie mnie wyzywal bezkarnie?
    Spokojnie, w ten sposób jego ścieżka kariery będzie krótka.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Jacku, pamiętaj, że użyszkodnik miał już parę ostrzeżeń, był też czasowy ban.
    Ekoś bez przesady. Nie używam od bardzo dawna żadnych wulgaryzmów itp a że czasami mam ciut ostrzejszy dowcip no to cóż...

Tylko że zauważ że wycieczki personalne zaczął "kolega" Photoartbox swoimi insynuacjami że niby ślepy jestem...

Ale skoro tak bardzo usilnie namawiasz to przepraszam użytkownika Photoartbox za to że nazwałem go fototalibem.

Ciekawe czy teraz on przeprosi mnie za insynuacje żem ślepy...
    Ostatnio edytowane przez Sapphiron ; 20-10-2011 o 21:33

Domyślnie

wycieczki personalne zaczął "kolega" Photoartbox swoimi insynuacjami że niby ślepy jestem...
    Proszę, podlinkuj post, w którym to napisał.

I po drugie - ja Ciebie nie namawiam, abyś przeprosił, a już na pewno nie usilnie. To była z mojej strony jedynie propozycja, możesz ją rozumieć jako ofertę i przejaw dobrej woli.
    Krzysztof Paszkiewicz

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Tez chetnie to zobacze...

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów