Close

Strona 11 z 27 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 270

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez draco1234 Zobacz posta
    Mam zamiennik MB-D10 tego producenta i sobie chwalę.
    Wszak najwięcej mówią ci, którzy mają najmniej do powiedzenia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez draco1234 Zobacz posta
    Panowie - czy możecie napisać coś więcej nt tego gripa?
    Coś jutro muszę kupić i nie wiem który wybrać.

Napiszcie proszę czy są jakieś problemy i odnieście się do postów wcześniejszych o problemach z innymi gripami.

Dzięki wielkie.
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    Panowie - czy możecie napisać coś więcej nt tego gripa?
    Coś jutro muszę kupić i nie wiem który wybrać.

Napiszcie proszę czy są jakieś problemy i odnieście się do postów wcześniejszych o problemach z innymi gripami.

Dzięki wielkie.
    Pokrętła działają w tę samą stronę, co w body. Krzyżak od pola autofokusa nie działa po skosie, ale nie przeszkadza mi to.
    Spust i włącznik wokół spustu ma małe luzy, ale działa
    Ogólnie jak za taką cenę jest ok. Nie miałem w ręku oryginału, także ciężko mi porównywać.
    Ja jestem zadowolony.

Domyślnie

Mam to to od kilku miesięcy. Wszystko działa jak należy. Co do krzyżaka i działania po skosie to u mnie działa z tym, że ciężko jest trafić w skos. Gumy bardzo podobne do tych w body, nic nie trzeszczy i nie skrzypi. Poza tym nie mam się do czego przyczepić. Jak za tę kasę to jest spoko. Jedyne co denerwuje to czasami kluczyk od zamykania komory na 6AA potrafi się odchylić i dyndać.
    Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości to pytaj.
    Wszak najwięcej mówią ci, którzy mają najmniej do powiedzenia...

Domyślnie

Pytanie do tego zamiennika :
    A jak jakość gum ?

Czyli w ogólnych rozważaniach prowadzi firma Newell ?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-03-2012 o 15:11
    D7000 | N18-105 f/3.5-4.5G ED VR | N80-200 f/4.5-5.6 D | N50 f/1.8D | P80-250 f/3.8 | MB-D11 | Naneu Pro Military ALPHA | ML-L3 | SB-600 | parę drobiazgów i starszych szkiełek.

Domyślnie

Niestety ale w moim Newellu jednak nie wszystko jest ok.
    W trybie preselekcji przysłony po wyłączeniu i ponownym włączeniu aparatu, wartość przysłony ustawia się na minimalną (F32) i nie da się jej zmianić pokrętłem w aparacie.
    Poza tym w momencie przyciśnięcia przycisku trybu AF, górny wyświetlacz głupieje i wszystkie możliwości wyboru pól AF zmieniają się w bardzo szybkim tempie bez używania pokrętła.
    Na razie grip odpięty i pojedzie do naprawy.

Domyślnie

o ....... ;/
    Trochę nie fajnie... A jeżeli mógłbym prosić któregoś z kolegów o małe "zestawienie", co ktory zamiennik potrafi ? (który ma odwrócone pokrętła, ktory działa z jednym aku itd)

Ponieważ jutro mam zamiar "coś" zamówić...i teraz pytanie który.

Na bazie tego, co zamieszczali koledzy pozwoliłem sobie na konstrukcję małego zestawienia BP dostępnych na aledrogo :

Phottix – działa z 1 bateria | brak skosów (chociaż trafiają się modele z działającymi skosami) | jedno pokrętło w dobrym kierunku drugie na odwrót |
    Meike – pokrętła odwrotnie niż w oryg. | skosy
    Newell – pokrętła jak w oryg | działa z jednym aku

Jeżeli chciałby ktoś coś skorygować/dodać lub też zdementować proszę smiało mam nadzieje że to w jakiś sposób nam naświetli sprawę zamienników (sam chcialbym podjać jakąś decyzję, i chyba będzie to Newell )

No nic. Zamówiony Został Newell - zobaczymy co z tego będzie już w środę

Grip doszedł dobrze zapakowany...
    Powiem tylko tak - jestem zszokowany wykonaniem. Mógłbym rzec, że jest wykończony lepiej niż oryginalny MB-D80 tylko pokretło do mocowania jakies dziwne...
    Ale ogólnie duuuuży pozytyw. Pokretła działają jak trzeba, jest dobra komunikacja z puszka. Mogę polecić i to śmiało

Dzisiaj do BP doszły akumulatory Sanyo. Jest możliwosć wyboru skąd aparat ma czerpać zasilanie, aparat odróżnia typy zasilania i pokazuje stan naładowania. Zobaczymy jak to bedzie wyglądać jutro po kilku zdjęciach
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-03-2012 o 15:11
    D7000 | N18-105 f/3.5-4.5G ED VR | N80-200 f/4.5-5.6 D | N50 f/1.8D | P80-250 f/3.8 | MB-D11 | Naneu Pro Military ALPHA | ML-L3 | SB-600 | parę drobiazgów i starszych szkiełek.

Oszczędny w słowach Awatar metebul
    Miasto
    Dolsk / Poznań

Domyślnie

kolego jak już potestujesz i sie nabawisz to napisz cos więcej bo sam mam zamiar kupic grip i właśnie myślę o tym Newella bo chyba wypada z opisów tu najlepiej...
    D7000 + 18-105 + 35 1.8G + YN-560 + SHERPA 803R + NANEU K4L
    D700 + 70-300 + 35-105 + SB-900 + kilka M42...
    flickR

Domyślnie

Powiem tak - aku w aparacie + 6 aku Sanyo w BP i śmiga. jest tylko ALE...

Mimo ustawień, by aparat czerpał z BP rozładowuje się również aku w aparacie... także to trochę dziwne. Tymbardziej że licznik nie nabija zrobionych zdjec przy aku.
    I niestety brak danych na temat stanu aku w BP (pokazuje pełną baterię) oraz liczby zrobionych zdjec.

Więc tak naprawde cieżko sie połapać, z jakiego źródła aparat pobiera energię...

I chętnie odpowiem na wszystkie pytania zwiazane z tym zamiennikiem Pytajcie śmiało
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-03-2012 o 15:09

Strona 11 z 27 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów