Close

Strona 207 z 371 PierwszyPierwszy ... 107157197205206207208209217257307 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 061 do 2 070 z 3702
    Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    to tak jak z samochodami. jedne kupisz za 3500zl i bedzie jezdzil, co z tego ze to bedzie Panda z 1990
    jak sie chce miec luksus to wybiera sie BMW M5, a nie Fiata Pande

a poza tym...kto bogatemu zabroni?
    Nikt oczywiscie, tym bardziej bogatemu jeleniowi

I na czym polega ten luksus powiedz mi ? Co Mac Pro za 12 000 bedzie mial czego nie bedzie mial moj skladak za 3 500, poza pieknym wygladem ? W sensie wydajnosci i uzytecznosci, nie musisz mi sypac parametrami

Domyślnie

To chyba zle zadane pytanie Bedzie mial sporo wiecej ( juz pomijam procesor za ktory prawdziwy geek dalby sie pokroic ), pytanie tylko czy w Twojej konkretnej sytuacji da to ogromna roznice? Nie kazdemu potrzebny jest komputer klasy workstation. Ja np bardzo chcialbym posiadac takiego Della T7500 z 2x6 core, 36 GB RAM... Tak zeby tylko popatrzec i moc powiedziec ze mam... :]

Os x dla niektorych jest lepszy, dla niektorych gorszy, ale odpowiedz skinniego jest genialna - pokazuje, podstawowa strategie jobsa. System moze byc tani, bo i tak trzeba bedzie do neigo kupic drogi hardware i przeplacic. To wlasnie dla tego MAC OSX jest taki tani, a nie dla tego, ze MAC chce dobrze dla klienta
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Os x.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Os x.
    To juz od dawna nie jest prawda - moge zamiast W7 kupic sobie OSX i zainstalowac, poprostu wole W7. Ale mozliwosc ktora jest bezproblemowa istnieje - tak wiec przyjmijmy ze zainstaluje tego OSXa, czego wtedy mi brakuje ?

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    To chyba zle zadane pytanie Bedzie mial sporo wiecej ( juz pomijam procesor za ktory prawdziwy geek dalby sie pokroic ), pytanie tylko czy w Twojej konkretnej sytuacji da to ogromna roznice? Nie kazdemu potrzebny jest komputer klasy workstation. Ja np bardzo chcialbym posiadac takiego Della T7500 z 2x6 core, 36 GB RAM... Tak zeby tylko popatrzec i moc powiedziec ze mam... :]
    Wiesz, to sa specyfikacje Mac Pro za 12 000zl:

Mac Pro / Quad-Core Intel Xeon / 3,20 GHZ / Serial ATA 7200 rpm / 1 TB / 3 GB / niezintegrowana / ATI Radeon HD 5770

wiec nic specjalnego w nim nie ma. Rozumiem 6scio rdzeniowe Xeony x2 dla tych co wykorzystaja wszystkie rdzenie czy 64GB RAMu jak ktos potrzebuje, ale od tego procka i5 2500 bedzie zapewne nawet wydajnieszy a 8GB i tak wiekszosci z nas starcza. Apple bedzie mial sliczna obudowe i bardzo ladne wykonanie, z tym ze ja mowie o roznicach uzytkowych, w uzywaniu dla zwyklego fotografa uzywajacego LR i PS - roznic nie bedzie zadnych, za 3x wiecej pieniedzy (lub 2x wiecej jesli mowimy o stacji roboczej) Znaczy przepraszam, beda - Mac ma zwykle HDD a nie SSD jak u mnie, plus ma 3GB ramu wiec bedzie mulil straszelnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    To juz od dawna nie jest prawda - moge zamiast W7 kupic sobie OSX i zainstalowac, poprostu wole W7. Ale mozliwosc ktora jest bezproblemowa istnieje - tak wiec przyjmijmy ze zainstaluje tego OSXa, czego wtedy mi brakuje ?

Wiesz, to sa specyfikacje Mac Pro za 12 000zl:

Mac Pro / Quad-Core Intel Xeon / 3,20 GHZ / Serial ATA 7200 rpm / 1 TB / 3 GB / niezintegrowana / ATI Radeon HD 5770

wiec nic specjalnego w nim nie ma. Rozumiem 6scio rdzeniowe Xeony x2 dla tych co wykorzystaja wszystkie rdzenie czy 64GB RAMu jak ktos potrzebuje, ale od tego procka i5 2500 bedzie zapewne nawet wydajnieszy a 8GB i tak wiekszosci z nas starcza. Apple bedzie mial sliczna obudowe i bardzo ladne wykonanie, z tym ze ja mowie o roznicach uzytkowych, w uzywaniu dla zwyklego fotografa uzywajacego LR i PS - roznic nie bedzie zadnych, za 3x wiecej pieniedzy (lub 2x wiecej jesli mowimy o stacji roboczej)
    Proponuje zobaczyć chociażby jakieś wideo, gdzie jest pokazana nawet tylko sama obudowa. Sposób wymiany Ramu itp. Oczywiście prawie każdy windziarz bierze pod uwagę jedynie parametry techniczne i nic innego nie ma znaczenia. Porównanie do samochodu było całkiem trafne. Akurat Mac Pro sam uważam że ma przegiętą cenę, ale nikt mi nie wmówi że iMac 27 jest za drogi bo robiłem już różne kalkulacje i za każdym razem mi wychodzi że to świetna opcja. Szkoda tylko że nie ma z matowymi matrycami.

Domyślnie

iMac uzywa mobilnych podzespolow i ma dosc kiepski wyswietlacz. Dla Fotografa to znacznie gorszy wybor niz skladak. a sposob wymiany RAMu / dysku w iMac ... hmm ^^

Oczywiście prawie każdy windziarz bierze pod uwagę jedynie parametry techniczne i nic innego nie ma znaczenia.
    To akurat ma niewiele wspolnego z uzywanym systemem operacyjnym. Osobiscie posiadam dosc drogiego case z wiatrakami od noctua zeby zapewnic optymalny airflow i cisze - jak widac nie tylko parametry techniczne elektroniki sie licza. Trzeba pamietac ze jedyne co bedzie sie roznilow przypadku Macow to obudowa ( w Koncu wszystkie inne podzespoly sa firm zewnetrznych. to nie era powerPC ). W przypadku iMac to ciezko ja porownywac z jakimkolwiek desktopem, bo to inna klasa sprzetu, juz blizej do laptopow. W przypadku workstation, to watpie aby roznice w wykonaniu Mac Pro a Dell Precision byly chociaz minimalnie znaczace. Macalem kilka nowych precisionow i jest to sprzet wykonany i przemyslany swietnie. Mac Pro na pewno tez, ale imho nie bedzie tutaj realnych roznic.
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 03-10-2011 o 00:34
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

A po co jest potrzebny RAID w stacji roboczej? Hmmm, moze dla tego zeby uzyskac wieksza predkosc dysku ?
    Właśnie. A jaką wydajność ma PERC w układzie 0, 5, 6, 10, 01 w DELL-ach w stosunku do programowego nawet w tym samym DELL-u? Sprawdzał Pan? Bo ja tak.

Chodzi o to, ze za te same pieniadze mozna miec znacznie lepszej kasy sprzet.
    Problem w tym, że nabywcy i użytkownicy Maców z reguły nie żałują decyzji. Dziwne nie?

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Nikt oczywiscie, tym bardziej bogatemu jeleniowi
    Do głupich, ulegających wpływom fanatyków doszedł jeleń. Brawo, brawo... Skąd w Was takie pokłady agresji? Tak bardzo kole w oczy ten drogi Mac? Bo jeśli ktoś tak zawzięcie atakuje to musi być tego powód.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 03-10-2011 o 00:34
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Proponuje zobaczyć chociażby jakieś wideo, gdzie jest pokazana nawet tylko sama obudowa. Sposób wymiany Ramu itp. Oczywiście prawie każdy windziarz bierze pod uwagę jedynie parametry techniczne i nic innego nie ma znaczenia. Porównanie do samochodu było całkiem trafne. Akurat Mac Pro sam uważam że ma przegiętą cenę, ale nikt mi nie wmówi że iMac 27 jest za drogi bo robiłem już różne kalkulacje i za każdym razem mi wychodzi że to świetna opcja. Szkoda tylko że nie ma z matowymi matrycami.
    Ja znam bardzo dobrze Maki Pro, pracowalem 10 lat jako IT w US i jednym z naszych klientow bylo Scholastic - najwiekszy wydawca ksiazek dla dzieci na swiecie, spokojnie ze 200 Mac Pro mieli. To sa swietne komputery, nie musisz mnie do tego przekonywac - ja twierdze tylko ze Apple rabie swych klientoiw jesli chodzi o ich cene.

Ale jesli schowasz tego Mac Pro pod stol i nie bedziesz zagladal do srodka tak jak wiekszosc uzytkownikow - majac tylko w zasiegu klawiature, mysz i monitor - roznicy zadnej nie odczujesz. Za CZTERY RAZY WIECEJ PIENIEDZY - to jest przeogromna przesada.

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Właśnie. A jaką wydajność ma PERC w układzie 0, 5, 6, 10, 01 w DELL-ach w stosunku do programowego nawet w tym samym DELL-u? Sprawdzał Pan? Bo ja tak.
    LOL. Najpierw RAID jest bezcelowy w stacjach roboczych a teraz okazuje sie ze programowy jest wystarczajaco dobry, a zaraz sie okaze ze programowy w OSXie jest nawet lepszy niz hardware'owy w PC Twoje opinie na ten sam temat sa tak sprzeczne ze mogl bys sam ze Soba dyskutowac
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 03-10-2011 o 00:34

Domyślnie

Problem w tym, że nabywcy i użytkownicy Maców z reguły nie żałują decyzji. Dziwne nie?
    Uzytkownicy skladakwo pod Windowsem z reguly tez. Dziwne nie?
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 207 z 371 PierwszyPierwszy ... 107157197205206207208209217257307 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów