Close

Strona 204 z 371 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214254304 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 031 do 2 040 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Zabawne jest tylko idealizowanie czegos co ma takie same wady jak reszta, to ze ktos nie ma zainstalowanego antywirusa i nie widzial zadnego alertu nie znaczy ze na komputerze nic nie ma
    Uważa Pan, że trzeba mieć antywirusa żeby stwierdzić czy w systemie unixowym jest coś niepożądanego? Wiem, że to będzie miało pejoratywny wydźwięk i z góry przepraszam, ale to typowe myślenie "windziarza". Podobnie jak w domyśle OSX "ma takie same wady jak reszta". Jaka reszta? Inne Unixy?

W windowsie tez nie trafilem a w domu stoi stacja i dwa laptopy
    Chyba od ostatniej reinstalacji.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

W windowsie tez nie trafilem
    Czyli mogę rozumieć że NIE, nie trafił Pan na niepożądane oprogramowanie na Mac?

Wystarczy przeczytac caly watek, lekko traci fanatyzmem
    No właśnie.
    Z puntu widzenia ludzi znających nieco makówki i OSX, wygląda to jak spór gromadą fanatyków którzy za skarby świata nie mogą dopuścić myśli, że jest coś lepszego niż Windows i wyszukują naprawdę czasem dziwaczne "argumenty".
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Uważa Pan, że trzeba mieć antywirusa żeby stwierdzić czy w systemie unixowym jest coś niepożądanego? Wiem, że to będzie miało pejoratywny wydźwięk i z góry przepraszam, ale to typowe myślenie "windziarza". Podobnie jak w domyśle OSX "ma takie same wady jak reszta". Jaka reszta? Inne Unixy?

Chyba od ostatniej reinstalacji.
    Niby inteligentny czlowiek a tlumaczyc trzeba jak dziecku. Jak reszta systemow, obojetnie zreszta jakich, ma wirusy, dziury, zalicza zawiechy, ma wady i nie jest idealny tak jak w to wierzysz. Mozesz sie dalej oszukiwac, mnie to rybka, ba nawet zabawne jest to jak starasz sie udoiwodnic ze tak nie ma.

p.s jeszcze nie reinstalowalem windowsa na lapku, nie chce mi sie, to nie czasy wersji 3.11. Zszokuje cie, ale nie wiesza sie po zamknieciu klapy, nie wyskakuje bluescreen, nie znikaja pliki, nie muli sie. Pewnie nie uwierzysz "ale to takie typowe myslenie makowca"

Odwracasz ciagle kota ogonem, pewnie byloby to irytujace gdyby nie to z jakiego faktu to wynika, na szczescie jest zabawne i potwierdza teze o fanatyzmie
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Niby inteligentny czlowiek a tlumaczyc trzeba jak dziecku. Jak reszta systemow, obojetnie zreszta jakich, ma wirusy, dziury, zalicza zawiechy, ma wady i nie jest idealny tak jak w to wierzysz. Mozesz sie dalej oszukiwac, mnie to rybka, ba nawet zabawne jest to jak starasz sie udoiwodnic ze tak nie ma.
    Sam Pan napisał że nie trafił na wirusa na Macu. Prawda? Parząc po tym forum nie ma NIKOGO kto by trafił. Równocześnie jest sporo postów ludzi którzy jednak trafili pod Windows. To fakty czy wiara?

Domyślnie

Sam Pan napisał że nie trafił na wirusa na Macu. Prawda? Parząc po tym forum nie ma NIKOGO kto by trafił. Równocześnie jest sporo postów ludzi którzy jednak trafili pod Windows. To fakty czy wiara?
    Z wielkim uporem wmawiasz ludziom ze nie ma wirusow na macku, wiec odpowiedzialem ze ja na swoich komputerach z windowsem tez nie spotkalem sie z takim oprogramowaniem.

Twoje teorie rownie dobrze mozna odwrocic i zadzialaja w druga strone np

"Równocześnie jest sporo postów ludzi którzy jednak trafili pod makiem", nie trzeba daleko szukac w tym watku sa listy takiego oprogramowania . To fakty czy wiara?

Zadne tlumaczenie czy widzialem pod makiem takie cos nie ma racji bytu, bo pod winda tez nie widzialem a jednak sa uzytkownicy obu systemow ktorzy zglaszaja taki problemy, wiec cos takiego WYSTEPUJE REALNIE pod obydwoma systemami a tlumaczenie "ja nie widzialem" udowadnia jedynie fanatyzm

Rozumiem ze trzeba sie lapac wszystkiego ale zaczynasz przypominac babcie spod krzyza pod palacem prezydenckim. Skoro to nie jest fanatyzm to co?
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

W windowsie tez nie trafilem a w domu stoi stacja i dwa laptopy, moge smialo powiedziec ze wirusy na windowsie to wynik konspiracji makowcow, dowodzi to czegos ?
    a podlaczone masz do internetu te komputery? za dawnych czasow jak na kompach gralo sie w gierki, a internet byl w dalekiej przyszlosci to wtedy nie lapalo sie wirusow. niestety te przylaza z poczta, najczesciej...

sam mialem wirusy na moim Macu, ale byly one tak grozne jak plik tekstowy. poprostu zajmowaly sobie bajty na dysku. dowiedzialem sie o tym jak do kolegi wysylalem zdjecia spakowane zipem. po odebraniu maila zadzwonil do mnie i powiedzial, ze zainfekowalem mu kompa...ups...podobno antywirusem tamtego czegos nie udalo sie usunac, a jedynie formatem dysku...ja nadal korystam z tego dyzku i zapewne nadal to cos sobie gdzies tam zalega i zapewne nie jeden komp zostal przeze mnie zainfekowany czyms bardzo wrednym...niestety jedyne antywirusowe oprogramowanie to Norton, a jemu jakos nie ufam...nic innego pod Mac'a nie znalazlem. przydalo by sie miec chociaz by po to by komus innemu kompa nieswiadomie nie zalatwic...

Domyślnie

Jakos pisze na forum wiec najprawdopodobniej mam je podlaczone do netu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    sam mialem wirusy na moim Macu, ale byly one tak grozne jak plik tekstowy. poprostu zajmowaly sobie bajty na dysku. dowiedzialem sie o tym jak do kolegi wysylalem zdjecia spakowane zipem. po odebraniu maila zadzwonil do mnie i powiedzial, ze zainfekowalem mu kompa...
    Wirus napisany pod OSX zainfekował windowsa? No chyba niezbyt. Jeśli zainfekował, to był to wirus na windowsa, a nie na osx.
    Z tymi wirusami na maca jest chyba tak, że każdy windziarz wie że istnieją, ale nie zna żadnego usera maka, który kiedykolwiek miałby z wirusem jakiś problem.

Domyślnie

nie napisalem, ze byl to wirus napisany pod OSX, poprostu mialem i nadal mam cos na dysku co potraafi zalatwic Win a mnie to wisi i powiewa
    wlasnie sciagnalem sobie Kaspersky'ego na Mac'a. zastanawiam sie tylko czy jest sens go instalowac. w opisie nie ma nic czy bedzie on wykrywal zlosliwe oprogramowanie pod Win. tylko dlatego chcial bym miec antywira zeby nie infekowac kompow innym uzytkownikom, zwlaszcza spod znaku W...

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Przecież podałem normalne sklepowe ceny przed chwilą skopiowane ze stron rzeczonych firm. Może Pan zamówić w każdej chwili i dokładnie w takiej cenie przyjedzie sprzęt.

Dokładnie mówi Pan o polowaniu. Autoryzowani dystrybutorzy, jeśli pozyskują sprzęt od DELL-a dostają go dokładnie w podanej przeze mnie cenie minus upust dealerski. Jest parę sposobów na zaoferowanie go taniej, ale nie będzie to DOKŁADNIE ten sam sprzęt który widniał na zacytowanej ofercie na www. Nie wiem jakie ma Pan doświadczenie w sieci dystrybucji DELL, ale wmawianie że to to samo, ta sama oferta, pochodzenie, świadczenia jest zwykłą nieprawdą.

Na tyle ile mnie Pan zna, powinien Pan wiedzieć że nie mam maniery pisania o czymś czego nie widziałem na oczy. Mamy w firmie kilka wysokich modeli serwerów DELL a i swoim klientom często instalujemy właśnie ów sprzęt. Jest dobry po prostu a to jest dla wykonawcy cenna cecha.

I w tym chyba jest problem, bo, choć nie chciałbym być niemiły, to wiedzę najwidoczniej czerpie Pan z Internetu.

Muszę odwrócić absurdalny zarzut i stwierdzić że chyba to Pan nie miał przed oczami rzeczonych dwóch komputerów, inaczej nie pisałby Pan takich głupstw.
    Masz calkowita racje, przepraszam najmocniej za zawracanie glowy

Cytat Zamieszczone przez toki Zobacz posta
    tomwidlak ok dane Twoje della robią wrażenie ale będę do przesady nudny: odpal na tym osX i LogicPro bo to jest mi potrzebne do pracy. Ja mam tylko jeden wybór: mac pro
    No troszke jestes z tym juz nudny Ja naprawde rozumiem ze nie masz innego wyjscia, musisz miec Maka Pro czy chcesz czy nie chcesz Jesli jestes zadowolony z tego biegu wydarzen to nie ma wielkiego problemu, ale nadal nie zmienia to prostego faktu - ze Apple rznie swoich klientow od tylca ile wlezie

Nie zrozum mnie zle - Mac Pro to kapitalny komputer z najwyzszej polki ze swietnym OSem, ja to absolutnie rozumiem - jedynym problemem jest to ze Apple dzieki swej rewelacyjnej kampanii marketingowej i powstalej dzieki temu "religii" zyczy Sobie dwa razy wiecej za swoje produkty niz one sa warte. Jesli ktos jest tego swiadom ze ogromnie przeplaca, ale chce miec Apple z jakiegos tam powodu to ja nie mam zadnego problemu z tym, kazdy ma prawo do swiadomej decyzji, jaka by ona nie byla.

Problem mam jedynie z wykorzystywaniem naiwnych i nie znajacych sie - kiedys wmawianie komus "cudow" dla korzysci majatkowych bylo conajmiej "cwaniactwem" lub nawet "oszustwem", teraz jest jedynie "marketingiem" Takim samym jak marketing firmy Bose czy Hasselbladem sprzedajacym aparaty Fuji za 2x wartosci. Dla mnie to jest proste nabijanie w butelke i naciaganie ludzi, Apple jest o tyle genialne ze "naciagnieci" w wiekszosci za z owego naciagniecia zadowoleni Nie jak religia ?
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 02-10-2011 o 18:59

Strona 204 z 371 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214254304 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów