Close

Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 204

Domyślnie

Widzi, póki to ogląda w DPP. No i tu jest problem.
    Nie ma żadnych szans by widział różnice w zdjęciu 36x48, czyli 4x większym. A w nieco wiekszych formatach będzie widział różnicę, gdy będzie patrzył przez lupę. Gołym okiem zobaczy róznice przy zdj wielkości około 1 m.
    Ten swój wątek jak widać pisałem kiedyś na darmo.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ten swój wątek jak widać pisałem kiedyś na darmo.
    Wcale nie
    Jakiś czas temu miałem jedynkę w pewnej gazecie, crop z d700 + 300 2.8, rozmiar pliku jakieś 1800x1400 pix Ładnie to wyglądało Rozmiar wynikowy jest moim zdaniem kluczowy w rozważaniach pikselowych...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

ale wątek o przewadze mkII mad I a o 3 nic prawie
    co mnie zaciekawiło to że iso 25600 z II daje radę ...nie uwierzę dopóki nie zobaczę i to takiej sceny gdzie rzeczywiście było konieczne zastosowanie takiego iso i w kolorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raider Zobacz posta
    Oczywiście zależy od konkretnych potrzeb Przy braku tej wbudowanej lampy trzeba by pewnie dorzucić nieco na sterownik lub drugą dużą lampę.
    I kolejne pieniążki uciekają z portfela...

Ja używam częstogęsto wbudowanej, ludzie się ze mnie śmiali że wbudowaną wyzwalam 900 lub 2x900 ale jak widzieli potem zdjęcia to zbierali szczęki z piwnicy.

CLS to jest MEGA plus nikona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joker333 Zobacz posta
    co mnie zaciekawiło to że iso 25600 z II daje radę ...nie uwierzę dopóki nie zobaczę i to takiej sceny gdzie rzeczywiście było konieczne zastosowanie takiego iso i w kolorze
    Tam gdzie jest faktycznie potrzebne to nie daje rady, chyba że ktoś się podnieca że w słoneczny dzień można zrobić na 25600 i to dobrze wygląda. O zmroku sraka jest przepotężna w każdej wielkości poza znaczkiem pocztowym.
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturherda Zobacz posta
    Dla mnie 5DII jest pierwszym moim aparatem, który na wyjściu daje obraz którego zawsze oczekiwałem niezwykle czysty i ostry
    ....a dla mnie pierwszym który przy posiadaniu 14bitowych RAWów pokazuje ze 2 ostatnie bity to same śmieci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joker333 Zobacz posta
    ale wątek o przewadze mkII mad I a o 3 nic prawie
    No wiadomo że będzie to kolejna miotła co to pozamiata wszystkie nikony

A tak na powaznie, to wierzę że canon ma potencjał żeby zrobić takią zmiotkę, ale wierzę także że nikon w odpowiedzi pokazałby swój odkurzacz. I do niczego dobrego dla canona ani nikona by to nie doprowadzło więc raczej nie ujrzymy takich konkurent-killerów. Tymbardziej, że sony wydaje się nie być zainteresowanym w walce na dość niszowym rynku FF/FX
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    A tak na powaznie, to wierzę że canon ma potencjał żeby zrobić takią zmiotkę,
    Na pewno, wystarczyło do 5dII wsadzić jedynkowy AF, tylko wtedy przestałoby się sprzedawać cokolwiek innego.
    Nie wierzę w tak szybką premierę 5dIII, dwójka ma się dobrze i dopóki żadna nikonowska nowość nie depcze jej po piętach ( jakieś d700x ) to zbyt ma zapewniony.
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    Na pewno, wystarczyło do 5dII wsadzić jedynkowy AF, tylko wtedy przestałoby się sprzedawać cokolwiek innego.
    Nie wierzę w tak szybką premierę 5dIII, dwójka ma się dobrze i dopóki żadna nikonowska nowość nie depcze jej po piętach ( jakieś d700x ) to zbyt ma zapewniony.
    No własnie z tego samego powodu pewnie nie widzymy jeszcze następcy D700 - to aparaty tak naprawdę nie konkurujące ze sobą
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Oczekiwanie na "uniwersalne, szybkie i celne" 5d jest ekstrapolacją ataku Canona (7d) na target D300 i oczekiwanie teraz tego samego z pełną klatką. Canonierzy chcą po prostu "swojego D700". Można czekać, można kupić jakiegoś 1dsa, można też zmienić system.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów