Close

Strona 46 z 338 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 3379

Domyślnie

ehh ten internet... Normalnie jak byscie przy piwie siedzieli to byscie sie obsmiewali ze starych dobrych czasow, a tu juz nei wiadomo czy ktos sobie zartuje, czy mowi calkowicie serio... tyle w tym internecie debili ze wszyscy zawsze widza jak najgorsza strone 2 osoby.
    A wracajac do dyskow SSD... Hmm. w sumie prawie wszystko zostalo powiedziane? ^^
    d70s + N18-70 + N55-200

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

no na obecna chwile tak. 60GB dla wiekszosci z nas wystarczy na system, 380-400 zl (za tyle kupisz agility 3) jest w miare przyzwoita cena za takie przyspieszenie systemu i czekamy az stanieja co pewnie niebawem nastapi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    NAJWIEKSZYM DYSKIEM bylo 120GB
    Ja zaczynalem na dyskach 8MB i jak wyszedl 40MB to byl szok

Domyślnie

Jak zaczynałem to były stacje dyskietek 1,2 MB o wielkości 5,25" - jak weszły dyskietki 1,44 MB 3,5" byłem w szoku A pierwszy dysk to miałem jakieś 20MB Quantum bodajże 5,25" - tzw. wersja big foot pamiętam dało się na tym posadzić windowsa 3.11 a edytor tekstu TAG mieścił się na dyskietce.... a teraz jak ledwo system mi się mieści na 60GB to szlag mnie jasny trafia!!! to taki mały OT.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

ja zaczynałem od ZX Spectrum 48kb gdzie jedynym nośnikiem była kaseta magnetofonowa W pierwszych PC XT były dyskietki DD o zawrotnej pojemności 360kB a jak się pojawiły dyski do PC to miały 10-20MB. Nie wspomnę już o Amidze i nocach spędzonych przy The Settlers No i z racji zastosowań muzycznych Atari ST które w muzyce i MIDI rządziło w tamtym czasie a na sprowadzenie go zza granicy trzeba było specjalne pozwolenie uzyskać.

A teraz? Mac - nie, bo jak to Pazura mówi: ma gupi system, SSD - nie, bo mu komórki pamięci umierają i jest za drogi. Kurcze czuję się jak kosmita przy opiniach niektórych osób z tego forum.
    Ostatnio edytowane przez toki ; 28-09-2011 o 20:09

Domyślnie

Do Atari ST miałem dysk twardy firmowy zabudowany, który robił za podstawkę za monitor a aktualnie po przewierceniu dziury w środku mógłby śmiało służyć za stabilizator do parasola ogrodowego Takie to było lekkie i zwinne maleństwo - dodajmy 20MB. No i ten niezapomniany odgłos odpalania twardego...
    Nikoś DX, 10-200, dwie świeczki i takie tam

Domyślnie

Spectrum, taaak. Nie było wyłącznika i trzeba było wyciągać kabel zasilający, który po jakimś czasie wyrobił się i sam wypadał.
    A po spectrumie 286. Digger, który na 386 wymiękł. Aha, w pudełkach po dyskietkacz 5.25 trzymam płyty, super się mieszczą.
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Boszzz, jacy Wy wszyscy jestescie starzy....

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Boszzz, jacy Wy wszyscy jestescie starzy....
    Najlepsze jest to że to wcale nie było tak dawno. Przecież Amiga to były lata 90-te... Jak tak popatrzeć na ewolucję peceta z maszyny do pisana na maszynę do gier i multimediów to ja bym się o to, że nam się SSD zepsuje albo zestarzeje nie martwił

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toki Zobacz posta
    Najlepsze jest to że to wcale nie było tak dawno. Przecież Amiga to były lata 90-te... Jak tak popatrzeć na ewolucję peceta z maszyny do pisana na maszynę do gier i multimediów to ja bym się o to, że nam się SSD zepsuje albo zestarzeje nie martwił
    hehe, wiem, sam zaczynalem od Atari z magnetofonem SSD i ciaglym dostrajaniem glowicy do kaset, ale tak to brzmi jak by tu wszyscy po 80 lat mieli

Strona 46 z 338 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów