Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 557

Wątek: Nikon 1

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zakłądasz że da ci to bezkompromisową jakość, jaką masz z większych matryc. Mam co do tego duże wątpliwosci. A do ich rozstrzygnięcia poczekajmy na to, az bezlusterkowca będziemy mieli w ręku i podepniemy długie tele.
    Oczywiście że nie, na razie zakładam że w zakresie czułości iso100-400 da mi jakość "wystarczającą" czyli na poziomie D200,D300. W fotografii o której piszę, często nie jest najważniejsza jakość D3x, iso100 + mega-ostre szkło, tylko szybkość, uchwycenie właściwego momentu i jakość "dobra". Jak na razie, o czym wielkrotnie pisałem, największe wątpliwości budzi DR matrycy CXowej, cała reszta wydaje się akceptowalna. Poza tym korzystając z TC tracę na jakości zdjęć, tracę światło, szybkość AFa.
    Ja nie wyobrażam sobie zastąpienia zestawme v1+70-200VR mojego D300+400VR w każdej sytuacji, ale wiem że świetnie mogły by się uzupełnić. 400tką nie da się zrobić bardzo wielu ujęć ze względu na masę, gabaryty i wyważenie, natomiast V1+70-200vr wydawałby się idealne do fotografii "zręki".
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Oczywiście że nie, na razie zakładam że w zakresie czułości iso100-400 da mi jakość "wystarczającą" czyli na poziomie D200,D300.

. Jak na razie, o czym wielkrotnie pisałem, największe wątpliwości budzi DR matrycy CXowej, cała reszta wydaje się akceptowalna.
    Wątpię by tak było. Sądzę, że optyka pokaże swoje wady, a DR będzie kiepskie. Pod światło nie będziesz miał z czego wyciągać.
    Pliki zrobine w dobrych warunkach, niskie ISO i ze światłem zza pleców moga być dobre, ale realne warunki najczęsciej sa trudniejsze. Tak sobie mysle, ale ... poczekajmy (wyżej podlinkowane nefy nic nam nie powiedzą)
    Jak dla mnie to ten aparat może być bardzo sensowną ... kamerą filmową dla amatora.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-09-2011 o 21:31
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Spójrzmy prawdzie w oczy. Ten system niewiele oferuje dla obecnych posiadaczy lustrzanek Nikona. Natomiast porównując systemy bezlusterkowców to konkurencja jest albo lepsza albo tańsza.

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    The two Tokyo-based companies use mirrors in all cameras with interchangeable lenses, a technique Sony Corp. is shifting away from. As a result, Canon and Nikon’s combined share of the Japanese market has fallen by 35 percent, while Sony’s share has doubled, according to estimates at research firm BCN Inc.
    Jak już się podaje dane to wypadałoby dać pełny obraz. Canon z Nikonem mają ok 75% rynku, a bezlusterkowce 16%.
    Ostatnio edytowane przez Jacek S ; 27-09-2011 o 00:14

Uprawnienia umieszczania postów