Close

Strona 34 z 56 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 557

Wątek: Nikon 1

Domyślnie

Link do sampli (w tym trochę RAWów dla ciekawych):
    http://www.imaging-resource.com/PROD.../NIKONJ1A7.HTM
    D7200+D90+N10-24+N18-105VR+N70-300VR+S17-50+S50-150+N35+N85+N105+J135+T200, SB800 i parę drobiazgów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Oczywiście że nie, na razie zakładam że w zakresie czułości iso100-400 da mi jakość "wystarczającą" czyli na poziomie D200,D300.

. Jak na razie, o czym wielkrotnie pisałem, największe wątpliwości budzi DR matrycy CXowej, cała reszta wydaje się akceptowalna.
    Wątpię by tak było. Sądzę, że optyka pokaże swoje wady, a DR będzie kiepskie. Pod światło nie będziesz miał z czego wyciągać.
    Pliki zrobine w dobrych warunkach, niskie ISO i ze światłem zza pleców moga być dobre, ale realne warunki najczęsciej sa trudniejsze. Tak sobie mysle, ale ... poczekajmy (wyżej podlinkowane nefy nic nam nie powiedzą)
    Jak dla mnie to ten aparat może być bardzo sensowną ... kamerą filmową dla amatora.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 25-09-2011 o 21:31
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Spójrzmy prawdzie w oczy. Ten system niewiele oferuje dla obecnych posiadaczy lustrzanek Nikona. Natomiast porównując systemy bezlusterkowców to konkurencja jest albo lepsza albo tańsza.

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    The two Tokyo-based companies use mirrors in all cameras with interchangeable lenses, a technique Sony Corp. is shifting away from. As a result, Canon and Nikon’s combined share of the Japanese market has fallen by 35 percent, while Sony’s share has doubled, according to estimates at research firm BCN Inc.
    Jak już się podaje dane to wypadałoby dać pełny obraz. Canon z Nikonem mają ok 75% rynku, a bezlusterkowce 16%.
    Ostatnio edytowane przez Jacek S ; 27-09-2011 o 00:14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raider Zobacz posta
    Tutaj spory materiał Fro o tym aparaciku, m.in. pokazuje prototypy przyszłych obiektywów: http://www.youtube.com/watch?v=co_MpusMexY
    Często Fro leje strasznie wode, ale tym razem co do konkluzji muszę się z nim całkowicie zgodzić, szczególnie jeśli chodzi o przetestowanie AF oraz procka i możliwe wykorzystanie w przyszłych DSLR.
    A7RII/24/35/85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez newtonek Zobacz posta
    Tego argumentu nie rozumiem. Czy fakt, że Nikon nie zrobił takiego systemu powoduje, że nie ma albo nie będzie takiego na rynku? Przecież są bezlusterkowce z dużą matrycą, jest już do nich sporo optyki i powoli pojawia się coraz więcej ciekawych szkieł (naleśniki, jasne stałki itp.). W dodatku są przejściówki na inne systemy, w których też dużo ciekawego się znajdzie (m42, Leica) - tym oczywiście potencjalni nabywcy D3100 nie są w większości zainteresowani, ale kilku amatorów starych szkieł to przyciągnie. Więc jeśli jakiś hipotetyczny klient miałby kupić jedynkę Nikona z dużą matrycą zamiast D3100 czy D5100, to dlaczego teraz nie miałby kupić po prostu czegoś z innego systemu? Jeśli rzeczywiście tego typu bezlusterkowce zabierają przestrzeń na rynku amatorskim lustrzankom, to Nikon nie wypuszczając takiego systemu nie powstrzyma tego trendu.

.
    zgadzam sie z tym w 100 % dla mnie argumenty ze nikon nie chce zamordowac swoich entry level luster wypuszczajac nikon1 sa nie trafne, Tak samo zamordować wg tej teorii moze go kazdy inny producent i chyba lepiej dla nikona jak sam tego dokona i przeniesie niejako userow luster entry level do bezlusterkowcow niż mieliby oni od tychce luster odejsc do innego systemu majacego lepszego bezlusterkowca

Oczywiscie teoretyzuje tu bo moim zdaniem lustra entry level i bezlusterkowiec nawet z matryca dx to nie jest zupelnie ten sam target odbiorców

Domyślnie

Czy zestawiając to:
    Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    z tym
    http://www.lesnumeriques.com/duels.p...&p2=9793&ph=21

można powiedzieć, że mój LX5 jest szybszy od D3x?

Domyślnie

Ale spadając z jakiej wysokości?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Ale spadając z jakiej wysokości?
    Spadając w próżni będą tak samo szybkie, nie ma bata.
    X-E2 Fujinon [35 1,4 , 60 2,4]
    flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grygolas Zobacz posta
    Spadając w próżni będą tak samo szybkie, nie ma bata.
    Pala z fizyki. szybciej spadac bedzie ciezszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Pala z fizyki. szybciej spadac bedzie ciezszy.
    Twój nauczyciel fizyki w tym momencie powinien popełnić sepuku

Strona 34 z 56 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów