Witam
może ktoś wytłumaczyć lub podać linka - jak złożyć fotę w HDR ??
Raw'y wołam w NC a potem nie mogę ich złożyć w PS'ie
za pomoc z góry dziękuję
Szukaj
Witam
może ktoś wytłumaczyć lub podać linka - jak złożyć fotę w HDR ??
Raw'y wołam w NC a potem nie mogę ich złożyć w PS'ie
za pomoc z góry dziękuję
otwierasz dwa zdjecia w PS. na jednym klikasz CTRL+A, CTRL+C. na drugim zdjeciu CTRL+V. masz teraz dwie warstwy. i teraz cała zabawa w maskowanie -> znajdziesz w Goggle
Wini
Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej
http://tinyurl.com/rrhdy
Tutaj również kilka zdań.
masz cs2 albo photomatix pro to robisz trzy klaty lub 5 klat w bracketingu, ew masz rawa i wolasz go na trzy poziomy, ale to moim zdaniem juz szycie. w obu wspomnianych programach uzywasz funkcji do robienia hdr ( photomatix jest sam w sobie do tego zrobiony). program sklada ci pod twoim przewodnictwem. szczerze powiem ze photomatix moim zdaniem wypada zdecydowanie lepiej od ps.
to wszystko. nie ma maskowania zabawy w ctrl c i ctrl v, warstwy i inne *******y. po co skoro sa konkretne narzedzia.
pozdro
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
OKI robię wszystko w/g opisu a tu mnie “There is not enoungh dynamic range In these photos to construct a useful HDR image” takie napisy – I co dalej
Wywal EXIF'y i powinno byc OK.
D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + Epson R2880 i inne duperele
No tak, jeśli pokazuje Ci się taki komunikat, to prawdopodobnie HDR robisz w PS'ie i prawdopodobnie wywołujesz zdjęcia wsadowe z jednego RAWa. Jeśli na prawdę chcesz korzystać z PSa to usuń Exify ze zdjęć wsadowych np poleceniem "Save for web" ale lepiej poszukaj w tym web'ie Photomatixa. On takich problemów nie robi, poza tym chyba lepiej sobie radzi z HDR'ami.
Bardzo dziękuję za pomoc
Pozdrawiam Artur
A ja polecam jeszcze żebyś przetestował sobie ten tutorial http://www.deviantart.com/deviation/...e+-in%3Ascraps
Fajnie się tym robi i dość szybko.
Skontaktuj się z nami