Czy ktoś może zna metodę uzyskania takiego efektu starej fotografii? Sorry za tak małe zdjęcie ale nie znalazłem nic większego. Z grubsza z tej fotografii wiadomo o co mi chodzi.
Szukaj
Czy ktoś może zna metodę uzyskania takiego efektu starej fotografii? Sorry za tak małe zdjęcie ale nie znalazłem nic większego. Z grubsza z tej fotografii wiadomo o co mi chodzi.
Pierwsze co mi przychodzi do głowy - dgfoto art + zestaw masek DG Foto Galleria Antique vol. 1, ale to razem drogie jak cholera. Fakt, że działa od razu i szybciutko widać efekt - cała zabawa wraz z ustawieniem preferencji to jakieś 40s na zdjęcie. Chcesz popatrzeć: http://www.pxlsoft.com/galleria/port...tique-vol1.php w razie co w Polsce dystrybutor to http://www.hdp.com.pl
Najprościej wziąć kartkę, pomiąć ją, usmarować, dać psu do potarmoszenia, ochlapać, a potem zeskanować i zapodać na zdjęciu jako maskę, kombinując z różnymi trybami mieszania. Będzie taniej![]()
tak będzie najtaniej, a nie najprościej![]()
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Racja, jak zeżre i zarzyga całą chałupę, w tym skórzaną kanapę za 5 koła, to taniej wyjdzie kupić soft. OT ten programik służy też do tworzenia albumów-książek...
"Fakt, że działa od razu i szybciutko widać efekt"
Tak, efekt, ktory moze zastosowac wiele osob.
Normalnie, to niby nic zlego, miec kilka narzedzi gotowych, bo i czas sie pewnie oszczedza, ale...
Czy ktos z was chcialby opublikowac jakos swoja prace, a potem zobaczyc obok, w "tej samej gablocie" (chodzi o jakas bliskosc merytoryczna obu prac), prace z identycznym efektem?
Ja raczej niechetnie...
Lekki stresik, co...?
Lepiej chyba byloby sprobowac wykonac to po swojemu (w sensie treningu), aby w razie potrzeby kojarzyc fakty i metode
"Skanowanie" mozna w zasadzie wykonac tez aparatem, kwestia dobranego sposobu oswietlenia.
Taka wersje zdaje sie tez popierac Czornyj (dzieki za wsparcie ideologiczne).
Pozdro
Ostatnio edytowane przez Seeker ; 23-02-2007 o 06:10
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
dorzucę jeszcze do sposobu Czornyj'a, że bardzo fajnie sprawia się jeszcze kawa, fajne plamy można uzyskać
polecam papier do faxu - termicznego i suszarke do wlosow!!!
fajna zabawa tylko duzo papieru sie wykancza.
pozdro
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
"Tak, efekt, ktory moze zastosowac wiele osob.
Normalnie, to niby nic zlego, miec kilka narzedzi gotowych, bo i czas sie pewnie oszczedza, ale...
Czy ktos z was chcialby opublikowac jakos swoja prace, a potem zobaczyc obok, w "tej samej gablocie" (chodzi o jakas bliskosc merytoryczna obu prac), prace z identycznym efektem?
Ja raczej niechetnie...
Lekki stresik, co...?
Lepiej chyba byloby sprobowac wykonac to po swojemu (w sensie treningu), aby w razie potrzeby kojarzyc fakty i metode
"Skanowanie" mozna w zasadzie wykonac tez aparatem, kwestia dobranego sposobu oswietlenia.
Taka wersje zdaje sie tez popierac Czornyj (dzieki za wsparcie ideologiczne)."
Używałeś tego kiedyś? Maski można przerabiać do bólu, zmieniać składowe, kolorystykę itp. Powtarzalność? Tak, jeśli skorzystasz z fabrycznego preseta, ale możesz równie dobrze przerobić po swojemui nikt się nie kapnie.
Skontaktuj się z nami