Close

Strona 25 z 56 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 557

Wątek: Nikon 1

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łódź/Warszawa

Domyślnie

Nie ma się co oszukiwać - to zwykły kompakt, z możliwością wymiany obiektywu. Wielkość sensora, "plastikowość" korpusu, ciemne szkła ... to wszystko liga Coolpixów i myśle że tak należy pozycjonować te aparaty. Nikon robi sobie jeszcze żarty z ceną, która pozycjonuje sprzęt w kategorii amatorskich dslrów, oferując mniej niż konkurencja za 2x więcej pieniędzy ...
    Podpinanie jedynki do dużego i drogiego tele to marginalne zastosowanie - nie do tego ten system powstał i nie ma sobie co wmawiać, że to jest jakieś "konkretne zastosowanie" tych korpusów

Konkurencja jakoś potrafiła zrobić zrobić system który, będzie się pozytywnie wyróżniał na tle kompaktów i dorównywał obrazowaniem lustrzankom ... świetnym przykładem jest tu choćby to znienawidzone Sony z APS-C w śmiesznej cenie w porównaniu do N (NEX-3A+16/2.8 = 1200zł albo NEX-5A+16/2.8 =1300zł). Nie mówie już nawet o wszytkich PENach, NXach i innych ....

Faktycznie ktoś już wcześniej napisał - Nikon1, system dla jeleni. Trzeba mieć naprawdę fantazję żeby wydać pieniądze na to "coś"

Domyślnie

jaka dziewczyna spojrzy na gościa z d3x i podpiętą 35/2.0?
    O kuźwa, ja z tym biegam na co dzień

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bednario Zobacz posta
    Nie ma się co oszukiwać - to zwykły kompakt, z możliwością wymiany obiektywu.
    Mz. to jest po prostu aparat, który w praktyce będzie robił znacznie ostrzejsze zdjęcia niż cokolwiek innego - nie dlatego, że będzie miał pierdylion megapikseli, szkła f/1 i wielką matrycę, a dlatego że po prostu dobrze nastawi piep... ostrość.

Nie czarujmy się - 99% przeciętnych juzerów ma z tym problemy, do tego jakieś backfocusy, frontfocusy, wadliwe AF-y w D7000 itp schizy - tu prawdopodobnie będziemy mieć doczynienia z bardzo przeciętnym aparatem, który będzie robił przeciętnej jakości zdjęcia, który nie będzie bił rekordów czułości, nie będzie miał niesamowitej rozdzielczości, DR większej od negatywu, hiperjasnej optyki i tym podobnych zbędnych bajerów, którymi ekscytują się onaniści sprzętowi.

Natomiast nie przepuści żadnej wiewiórce w parku, będzie bezlitości celny niczym snajper SAS.

Domyślnie

w takim układzie to może być też fajny aparat dla fotografów prasowych, jakość nie jest najważniejsza, do a4 pewnie styknie

za to pieruński AF się przydaje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    w takim układzie to może być też fajny aparat dla fotografów prasowych, jakość nie jest najważniejsza, do a4 pewnie styknie

za to pieruński AF się przydaje
    Nie zdziwiłbym się, gdyby - o ironio - reporterzy zaczęli się ekwipować w tego typu pedalskie utensylia. W przyzwoitych warunkach oświetleniowych może się toto sprawować nadspodziewanie dobrze, nie rzuca się w oczy - jeśli przy okazji będzie wykazywać się zakładaną przeze mnie snajperską celnością, to w arsenale paparazzo może okazać się groźnym orężem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Nie zdziwiłbym się, gdyby - o ironio - reporterzy zaczęli się ekwipować w tego typu pedalskie utensylia. W przyzwoitych warunkach oświetleniowych może się toto sprawować nadspodziewanie dobrze, nie rzuca się w oczy - jeśli przy okazji będzie wykazywać się zakładaną przeze mnie snajperską celnością, to w arsenale paparazzo może okazać się groźnym orężem.
    dokładnie tak!!! właśnie zamówiłem pewne utensylium, z literką "o" na początku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    ale nie ma co płakać, zmień tylko na 200/f2,0 bo średnica ...
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

"Wprowadzenie systemu Nikon 1 to początek zupełnie nowej kategorii sprzętu, nazwanej przez firmę Nikon zaawansowanymi aparatami z wymiennymi obiektywami (Advanced Camera with Interchangeable Lens, A-CIL). "

Nawet na oficjalnej premierze twórcy podkreślali, że Nikony 1 to nie konkurencja dla NEXów i Samsungów. To podobno według nich nie są bezlusterkowce. Ciekawe, co?

Domyślnie

Oby więcej takich premier, Czornyj się nakręcił (na kieszonkowca), lekko wq... i rozkręcił. Wesoło czytać.
    To, co widzisz, nie jest tym co widzisz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    To już od wieku zależy
    Ty Piotrze polujesz na świadomą, taką co się zna, szczególnie na X (o ilości X nie będziemy pisać), a ja muszę biegać z 14-24
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Strona 25 z 56 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów