Close

Strona 7 z 56 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 557

Wątek: Nikon 1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Raczej na inne strefy czasowe.
    Na jakie? O 19:00 u nas już na całym Świecie dawno będzie 21.09 (chyba już jest nawet jest), za to w Japonii już 22.09 Nowy dzień, nowe produkty!

Domyślnie

A mi się te nowe 1 teoretycznie podobają. Specyfikacja wygląda nieźle, oby tylko poszło to w parze z jakością zdjęć.
    10MP to jest na tyle niedużo, że przy małej matrycy jest szansa na niezłe IQ.
    Jeśli tak się stanie to go kupuje, jako body wycieczkowe.
    Możliwość podpięcia szkieł fx/dx przy cropie 2.7 też mi się bardzo podoba. Nareszcie będę miał dłuuuugie tele
    Ostatnio edytowane przez lukaszk ; 21-09-2011 o 12:15

Domyślnie

Mam nadzieję, że przejściówka do obiektywów z mocowaniem F nie będzie kosmicznie droga, bo nie powiem przydałby mi się taki aparacik/kamera wycieczkowy i do rekreacyjnego focenia/filmowania. W styczniu jadę na wakacje, a na bank nie będę targał całego swojego sprzętu ze sobą (na wczasach raczej robię na analogowym FE2 z obiektywami E Series i fajnie by było podpiąć takiego Nikkora 100 do evilka z mnożnikiem 2,7). Czekam na jakieś konkretne sample i obsługę nefów. Być może nawet na początku roku, po gorączce premiery i zakupoholizmu świątecznego, cena będzie jeszcze niższa niż te 650/900 $.
    Podpis niezgodny z regulaminem forum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszk Zobacz posta
    10MP to jest na tyle niedużo, że przy małej matrycy jest szansa na niezłe IQ.
    to ma być nie dużo?,
    D3s na fx ma 13.2MP, a tu przy takiej małej matrycy jest aż 10MP; to może szumieć-czekam na zdjęcia w trudnych warunkach a nie takie ze słonkiem. Fakt że 300-800 do tego zapięte może być zestaw na gwiazdy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    to ma być nie dużo?,
    D3s na fx ma 13.2MP, a tu przy takiej małej matrycy jest aż 10MP; to może szumieć-czekam na zdjęcia w trudnych warunkach a nie takie ze słonkiem. Fakt że 300-800 do tego zapięte może być zestaw na gwiazdy
    Nie dużo w porównaniu do bezlusterkowców innych producentów.
    Wiadomo, że do D3s tego porównywać się nie da

Poczekajmy na sample.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tegieer Zobacz posta
    fajnie by było podpiąć takiego Nikkora 100 do evilka z mnożnikiem 2,7).
    kurcze... to co Ty fotografujesz w wakacje permanentnie trzyseta?

Domyślnie

Na razie nie ma się czym wzniecać , ale poczekamy zobaczymy. Mam nadzieję że w przyszłości pojawi się korpus będą już pod bardziej zaawansowanego pstrykacza , tak jak zrobił to sony z nex7 . Ciekawe kto im te dziwne matryce robi? Obecnie wolałbym P7100 .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Fakt że 300-800 do tego zapięte może być zestaw na gwiazdy
    Jakie gwiazdy? Wiesz jaki księżyc wyjdzie duży Może zamiast nowego tele kupie sobie kompakt jako telekonwerter z matrycą

Domyślnie

Tadziu, jeśli przy tych 10mpix będzie to szumiało na poziomie d300, to będzie przy długich tele prawie 2 EV korzyści (można używać jaśniejsze szkła, bez TC). A to całkiem sporo bo zamiast iso 800 w D300 będzie iso200 w "jedynce" - czyli teoretycznie lepsza jakość i większa szybkostrzelność.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

patrząc na sample i specyfikację jestem pełen optymizmu co do przyszłości systemu

Strona 7 z 56 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów