Szukaj
A mi się te nowe 1 teoretycznie podobają. Specyfikacja wygląda nieźle, oby tylko poszło to w parze z jakością zdjęć.
10MP to jest na tyle niedużo, że przy małej matrycy jest szansa na niezłe IQ.
Jeśli tak się stanie to go kupuje, jako body wycieczkowe.
Możliwość podpięcia szkieł fx/dx przy cropie 2.7 też mi się bardzo podoba. Nareszcie będę miał dłuuuugie tele![]()
Ostatnio edytowane przez lukaszk ; 21-09-2011 o 12:15
Mam nadzieję, że przejściówka do obiektywów z mocowaniem F nie będzie kosmicznie droga, bo nie powiem przydałby mi się taki aparacik/kamera wycieczkowy i do rekreacyjnego focenia/filmowania. W styczniu jadę na wakacje, a na bank nie będę targał całego swojego sprzętu ze sobą (na wczasach raczej robię na analogowym FE2 z obiektywami E Series i fajnie by było podpiąć takiego Nikkora 100 do evilka z mnożnikiem 2,7). Czekam na jakieś konkretne sample i obsługę nefów. Być może nawet na początku roku, po gorączce premiery i zakupoholizmu świątecznego, cena będzie jeszcze niższa niż te 650/900 $.
Podpis niezgodny z regulaminem forum.
Na razie nie ma się czym wzniecać , ale poczekamy zobaczymy. Mam nadzieję że w przyszłości pojawi się korpus będą już pod bardziej zaawansowanego pstrykacza , tak jak zrobił to sony z nex7 . Ciekawe kto im te dziwne matryce robi? Obecnie wolałbym P7100 .
Tadziu, jeśli przy tych 10mpix będzie to szumiało na poziomie d300, to będzie przy długich tele prawie 2 EV korzyści (można używać jaśniejsze szkła, bez TC). A to całkiem sporo bo zamiast iso 800 w D300 będzie iso200 w "jedynce" - czyli teoretycznie lepsza jakość i większa szybkostrzelność.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
patrząc na sample i specyfikację jestem pełen optymizmu co do przyszłości systemu
Skontaktuj się z nami