Close

Strona 17 z 56 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 557

Wątek: Nikon 1

Domyślnie

Za dnia i na plazy bedzie sie nim foty trzaskac. Straszna kaszana. Ale co tam. To tylko kompakt, od ktorego da sie odkrecic obiektyw. Cena (narazie tylko sugerowana) niestety poraza.

Rozbawil mnie tez opis ewentu u nikon polska (by opaczni). Szczegolnie wzmianka o liczbie 'szeryfow' na 1 metrze kwadratowym i ich 'radosnej' dzialalnosci. NP ma poczucie humoru...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    Po obejrzeniu sampli z optycznych.pl stwierdzam, że kaszana. Marnie to widzę.
    No po samplach to wypada deko lepiej niż mój wysłuzony Lumix FT-1, ale to deko wcale nie jest zbyt wielkie wiec ktoś tu zmalował strzał w kolano w Nikonie. Oczekiwałem od małego Nikona na coś pomiędzy jakością kompaktu a DSLR a tu ... kompakt w cenie DSLR-a i nie popływa jak FT1, no chyba że tylko jeden raz. Jeszcze oststnia nadzieja w jakosci do wycisniecia z rawow - jednak te jpeg-i nie obiecują cudów.

Podsumowac mozna po samplach tak ... zoooonk dla świadomych w fotografii. Zastanawiam sie nad targetem produktu - nie ma łatwo.
    Ostatnio edytowane przez camrak ; 22-09-2011 o 06:39
    Pozdrawiam: Camrak
    Down Under - the place to be!

Domyślnie

Sprzedaż tego cuda przez sieci sklepów stacjonarnych będzie odbywała się tylko i wyłącznie, gdy handlowcy dostaną działkę od Nikona. Tylko wtedy jest szansa, żeby pan/pani z MM, EUROrtv poleciła - wyjątkowy, najlepszy na rynku, bezkonkurencyjny.... produkt i być może w tą stronę pójdzie nikon. Produkt jak produkt - sprzedaż załatwią handlowcy.

D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bust Zobacz posta
    mogli wrzucac matryce o cropie 1.5x i zwykłe mocowanie nikona, tylko że wtedy ludzie przestaliby kupować ich amatorskie lustrzanki, no i nie opytoliliby tyle nowych obiektywów... marketingowcy musieli nad tym długo siedzieć i mysle ze ludzie będą i tak kupować te aparaty bo większość nie wie o co chodzi z matrycą, i dla większości jest to prawie lustrzanka bo zmienia sie optyke, bardzo ciemną i taką mało artystyczną, gdzie coś ze światłem poniżej f2
    Nie byłbym taki pewny czy ludzie tak ochoczo będą kupować. W tym segmencie dużą rolę odgrywa cena, a ta Nikona jest z dupy (w porównaniu do konkurencji).

Domyślnie

Z bagnetem F by był ten problem, że w lustrze matryca jest dużo dalej od bagnetu jak w tych cudakach, więc by musieli zrobić 3x grubszy korpus niz normalnie, a to nie ma sensu Tak wypuscili oddzielny system i pewnie znajdzie on amatorów. Patrzymy na to trochę przez pryzmat wiedzy o fotografii i gustach Polaków. W wielu krajach taki kolorowy cudak będzie hiciorem, zwłaszcza w Japonii. Oni lubią gadżety po prostu i opcja wyboru najlepszej fotki i tym podobne nowinki będą hitem.
    O cenie nie ma co na razie rozmawiać. To nowość, stąd takie ceny. Mina 2-3 miesiące i nie będzie tak źle
    Fajnie, że Nikon już na starcie dał pełen system z lampą, futerałami itp.
    Osiołkowi w żłoby dano- w jeden Nikon, w drugi Canon
    Zapraszam: www.pajacyk.pl

Domyślnie

No jestem ciekaw Nikona 1. Coolpixy była dla mnie troszkę bez duszne a ten nikonek całkiem mi się podoba tylko zeby cena była bardziej przystępna czyli poniżej 2000 tys z podstawowym obiektywem. Jak już wspominano tutaj gadżeciki mogą zrobić trochę zamieszania, ruchome zdjęcia itd.
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Nikon miał już podobne wynalazki z mniejszą klatką filmu w lustrzance o formacie APC, o czym pisze K. Rockwell i właśnie porównuje ten nowy system do tego, nie wróżąc mu zresztą za dużej przyszłości: http://www.kenrockwell.com/nikon/pronea-s.htm
    http://www.kenrockwell.com/nikon/nikon-1/index.htm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grimes Zobacz posta
    Z bagnetem F by był ten problem, że w lustrze matryca jest dużo dalej od bagnetu jak w tych cudakach, więc by musieli zrobić 3x grubszy korpus niz normalnie, a to nie ma sensu Tak wypuscili oddzielny system i pewnie znajdzie on amatorów. Patrzymy na to trochę przez pryzmat wiedzy o fotografii i gustach Polaków. W wielu krajach taki kolorowy cudak będzie hiciorem, zwłaszcza w Japonii. Oni lubią gadżety po prostu i opcja wyboru najlepszej fotki i tym podobne nowinki będą hitem.
    O cenie nie ma co na razie rozmawiać. To nowość, stąd takie ceny. Mina 2-3 miesiące i nie będzie tak źle
    Fajnie, że Nikon już na starcie dał pełen system z lampą, futerałami itp.
    dokładnie

Myślę, że opracowując ten system Nikon kierował się gustami i trendami zza oceanu i ich rodzimego rynku, czyli coś modnego ekstrawaganckiego i najlepiej drogiego. Nasze oczekiwania to przede wszystkim tanio, praktycznie i solidnie. Poza tym ktoś kto ma sporą kolekcję szkieł zastanowi się czy kupić kompakt czy Nikkon 1. Ja bym się zastanowił.
    D90, N 18-105 VR, N 35/1.8, N 50/1.8 , Metz 50-AF1

Domyślnie

Wiadomo ktoś kto ma lustro, nie bedzie bez potrzeby inwestował w ten system.
    Wydaje mi się, że nikon pokazując kilku fotografów Pro używających ten system przy fotografii ulicznej znajdzie fanów!
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Strona 17 z 56 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów