Close

Strona 39 z 338 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    mozna jakis link do poczytania?

z drugiej strony za niewiele wiecej (590zl) mozna kupic nowego vertaxa 2 120gb. FV + gwarancja na 36 miesiecy:
    http://allegro.pl/ocz-vertex-2-e-ssd...764843192.html

http://forum.purepc.pl/Dyski-twarde-...2.html&st=5070

Druga osoba kupiła już ten dysk z tematu o SSD na purepc - czekamy na opinie.

Vertex to SandForce, a SF to gorszy wynik na niekompresowalnych danych w porownaniu do Intela. Na kompresowalnych wyniki oczywiscie bardzo wypasione ale osobiscie uważam, ze w Vertexy nie ma sensu się pakować. Jeśli już upierać się przez SandForce to lepiej wziąć Corsaira, który ma o wiele lepszy support niz OCZ.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Tez bym z checia przeczytal. Raz o SSD i o HDD takze -- w sprawie koniecznosci kilkukrotnego nadpisywania komorek. Nie potrafie sobie wyobrazic, jakim cudem nadpisane dane moga byc jeszcze do odzyskania. Nadpisane to nadpisane (zamienione innymi danymi), wiec jak cokolwiek nadpisanego moznaby z tego wyciagnac?
    Co prawda konkretów Ci tu nie rzucę, bo nie mam nic pod ręką, ale byłem kiedyś na wykładzie na temat bezpieczeństwa danych. Podobno na dyskach magnetycznych (HDD) da się odczytać wartość bajtu po jego nadpisaniu. Sygnał nadpisanego cylindra jest sporo słabszy, jednak możliwy do odczytania. O ile mnie pamięć nie myli wynikało to również z niedokładności pozycjonowania głowicy nad cylindrami (pewnie o jakieś mikrometry ;])

Odczytanie jednokrotnie zapisanych danych jest jednak bardzo trudne.

Przepraszam za nieścisłości
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

co powiecie na OCZ SSD Agility3 Series 60GB SATA3 2.5''( 525/500MB/s read/write) - zastanawiam się czy mój komp (Core i3 530 na LGA 1156) będzie w stanie wykorzystać prędkość - czy po prostu nie lepiej kupić większy dysk o prędkościach ~200 MB/s

Domyślnie

A masz SATA 3 na plycie? Ten i3 to nie jest jakas tragedia, ale praktyczna roznica miedzy vertex 2 a agility 3 jest ciezka do okreslenia bez wiedzy na temat calej specyfikacji, uzywanych programow etc. Roznica na pewno bedzie, ale tu wazniejsza jest oplacalnosc takiego rozwiazania.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Kupiłem i nie żałuję żadnej złotówki. Dodatkowo teraz mam 8GB RAM - system przenoszony Acronisem ze zwykłego HDD 320GB - staruje błyskawicznie. Word czy excel uruchamia sie milisekundy, dla większości programów nie jestem w stanie zmierzyć czasu otwarcia - jestem za wolny i nie zdążę w porę zatrzymać stopera Jeszcze muszę pobawić się w ustawienie 2GB ramdisku - na cache np. dla CNX (dla firefoxa już ustawiłem)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    co powiecie na OCZ SSD Agility3 Series 60GB SATA3 2.5''( 525/500MB/s read/write) - zastanawiam się czy mój komp (Core i3 530 na LGA 1156) będzie w stanie wykorzystać prędkość - czy po prostu nie lepiej kupić większy dysk o prędkościach ~200 MB/s
    Dysk o pojemności ledwie 56GB (bo tyle realnie będzie on miał) to tak trochę mało. Ja nawet nie chcę 120 GB - za szybko by się zapychał.

Ale też zależy do czego i jak chcesz używać.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Dysk o pojemności ledwie 56GB (bo tyle realnie będzie on miał) to tak trochę mało. Ja nawet nie chcę 120 GB - za szybko by się zapychał.

Ale też zależy do czego i jak chcesz używać.
    Moim zdaniem na styk, ino trzeba swiadomie uzywac komputera. Po instalacji W7 i wszystkich programow na nim, plus katalog LR wraz z previews zostaje mi wolnego niemalze 20GB, sporo wiecej niz wymagane 20%. Ja u siebie przenioslem 'page file" i katalog uzytkownika na dysk D, do tego raz jna jakis czas czyszcze dysk C ze smieci i nie ma sie jak i co zapychac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Kupiłem i nie żałuję żadnej złotówki. Dodatkowo teraz mam 8GB RAM - system przenoszony Acronisem ze zwykłego HDD 320GB - staruje błyskawicznie. Word czy excel uruchamia sie milisekundy, dla większości programów nie jestem w stanie zmierzyć czasu otwarcia - jestem za wolny i nie zdążę w porę zatrzymać stopera Jeszcze muszę pobawić się w ustawienie 2GB ramdisku - na cache np. dla CNX (dla firefoxa już ustawiłem)
    Podaj proszę więcej danych: model SSD, parametry procka, RAM, jakim narzędziem Acronis przenosiłeś system, jeśli dobrze zrozumiałem ideę (nie instalowałeś systemu na SSD a "przeniosłeś" stary)?
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Moim zdaniem na styk, ino trzeba swiadomie uzywac komputera. Po instalacji W7 i wszystkich programow na nim, plus katalog LR wraz z previews zostaje mi wolnego niemalze 20GB, sporo wiecej niz wymagane 20%. Ja u siebie przenioslem 'page file" i katalog uzytkownika na dysk D, do tego raz jna jakis czas czyszcze dysk C ze smieci i nie ma sie jak i co zapychac
    No właśnie ... przy 20 GB wolnej przestrzeni to bym filmu HD nie obrobił ... pomimo "świadomego używania komputera"

Swoją drogą SSD mnie ma wybawić od działających talerzowców w budzie (minimalizacja hałasu), a Ty widzę jakieś tam trzymasz .

A "page File" to zupełnie wyłączyłem ... przy 8-16 GB RAM nie jest mi potrzebny.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    (...)

A "page File" to zupełnie wyłączyłem ... przy 8-16 GB RAM nie jest mi potrzebny.
    Staje się zbędny nawet przy 2GB RAMu, ale trzeba sensownie ustawić system (powyłączać zbędne usługi).
    Medice, cura te ipsum.

Strona 39 z 338 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów