Close

Strona 68 z 95 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 942

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    No ale z trafnością af w 50mm nikkora też nie jest 100% niestety.
    Nie wiem o którym nikkorze mówisz, natomiast moja 50tka 1.4D radzi sobie świetnie z D700. 50tkę 1.8G testowałem w sumie tylko w sklepie, ale porównywałem ją z 1.4G i była znacznie szybsza, myslę że da radę tym bardziej że nie jest wolniejsza niż 35 1.8G a ta ostatnia z kolei też nie jest zła.

Tylko 50 1.4G to totalny muł którego na sali wieczorem nie zalożę.
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Nie wiem o którym nikkorze mówisz, natomiast moja 50tka 1.4D radzi sobie świetnie z D700.
    Mówię o 1.4G. 1.8G zdecydowanie szybszy, ale sigma też nie jest zła
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez batonMR Zobacz posta
    Jak tylko przyjdzie nowe 50mm postaram się uzupełnić wątek o swoją opinię. Pozdrawiam!
    Zgodnie z zapowiedzią. Szkiełko naprawdę warte swojej ceny. Po doświadczeniach z wersji 1.8D i 1.4G, trafiłem na idealną pięćdziesiątkę dla siebie. Krótko: obiektyw jest w pełni używalny od pełnej dziury, co bardzo cieszy. Jest kontrastowy, ostry, poprawa względem 1.8D jest znaczna. Jest również ostrzejszy niż 1.4G jakiego posiadałem. Kolejną poruszaną kwestią jest AF - po dwóch weselach stwierdzam, że jest bardzo dobry. Celny, cichy i szybki.
    Kilka sampli, pełen opis oraz bezpośrednie porównanie do 1.8 D zamieściłem tutaj: LINK. Mam nadzieję, że komuś się przyda. Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez batonMR Zobacz posta
    Krótko: obiektyw jest w pełni używalny od pełnej dziury, co bardzo cieszy. Jest kontrastowy, ostry, poprawa względem 1.8D jest znaczna. Jest również ostrzejszy niż 1.4G jakiego posiadałem. Kolejną poruszaną kwestią jest AF - po dwóch weselach stwierdzam, że jest bardzo dobry. Celny, cichy i szybki.
    czyli potwierdzil się mój opis sprzed kilku postów. wg mnie również to jest najlepsza 50tka bo łączy zalety wersji D (szybkość i celność AF - niewiele im ustępuje) i zalety wersji G (super praca pod światło, kontrast, kolory, ostrość od pełnej dziury). Ja zapoluję na nią w przyszłym tygodniu, choć może i wcześniej bo mam ją w FJ za 719zł :P trza brać póki ciepłe

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    Mówię o 1.4G. 1.8G zdecydowanie szybszy, ale sigma też nie jest zła
    no to to jest muł nad muły
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    czyli potwierdzil się mój opis sprzed kilku postów. wg mnie również to jest najlepsza 50tka bo łączy zalety wersji D (szybkość i celność AF - niewiele im ustępuje) i zalety wersji G (super praca pod światło, kontrast, kolory, ostrość od pełnej dziury). Ja zapoluję na nią w przyszłym tygodniu, choć może i wcześniej bo mam ją w FJ za 719zł :P trza brać póki ciepłe

no to to jest muł nad muły

No proszę, a jednak moje stwierdzenia w pierwszych stronach wątku jak tylko szkło wyszło i je kupiłem potwierdzają się i u was.
    Od początku mówiłem, że jest znacznie szybsze od 1.4G (tak samo szybkie jak sigma) i do tego ostrzejsze od 1.4G. To nikt nie wierzył, bo jak to tak, żeby 1.8G była lepsza niż pozostałe.. Ech.. JA również podpisuję się ponownie pod tym co koledzy wyżej napisali i również twierdzę, że optycznie to najlepsza i najostrzejsza 50tka. Może bokehowo sigma czy tam 1.4G ładniejsze, ale od bokehu to mam 85 1.4G :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez P.R.P. Zobacz posta
    Może bokehowo sigma czy tam 1.4G ładniejsze, ale od bokehu to mam 85 1.4G :P
    Też bym chciał mieć
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

Wczoraj w przyplywie emocji podjechalem do FJ i kupilem sobie N50/f1.8G AF-S.
    Powiem krootko, mniam mniam...
    Bawilem sie wczesniej sporo sigma 50 1.4 i nikkorem 50 1.4 afs, wiec ogniskowa mi pasowala, swiatla 1.4 nie potrzebuje tak bardzo dlatego celowalem w nowa 50.
    W moim odczuciu AF zapindala szybciej niz w obu piedziesiatkach 1.4, a to mi pasuje bo szklo kupilem glownie z mysla o uwiecznianiu chwil mlodosci mojego dwuletniego synka i polrocznej coreczki
    W polaczeniu z 35 1.8 ktora mam to jest teraz wszystko czego potrzeba
    Mialem mozliwosc w FJ przestrzelenia kilku sztuk i w sumie juz druga byla jak dla mnie OK, w miare ostra od pelnej dziury, bez BF/FF na zadnej z moich puszek (D60 i D300s).
    Takze moge z czystym sercem polecic jak ktos nie potrzebuje super jasnego szkla.

pozdro
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Domyślnie

A ma ktoś może fotkę hmm osoby dorosłej na plenerze albo na tle krajobrazu na pełnej dziurze. Chciałbym zobaczyć, jak wygląda osoba na krajobrazie + bokeh.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Basso Zobacz posta
    A ma ktoś może fotkę hmm osoby dorosłej na plenerze albo na tle krajobrazu na pełnej dziurze. Chciałbym zobaczyć, jak wygląda osoba na krajobrazie + bokeh.
    Co prawda nie jest dorosła no ale już bliżej niż dalej...
    f/1.8 1/500s iso100 50mm no i robione D3000

I jeszcze takie mam. Ustawienia te same tylko tu 1/400s

Ostatnio edytowane przez Monika7810 ; 25-09-2011 o 17:22

Strona 68 z 95 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów