a macie jakiś sposób, szybki test na sprawdzenie ostrości 50-tki w sklepie? tzn mam na myśli jakieś ustawienie, linijka, kartka, bo tak na oko na jakiś przedmiot to średni test :P
Szukaj
a macie jakiś sposób, szybki test na sprawdzenie ostrości 50-tki w sklepie? tzn mam na myśli jakieś ustawienie, linijka, kartka, bo tak na oko na jakiś przedmiot to średni test :P
No przecież było: robisz portret z kilku różnych odległości - najlepszy test.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
@Monika7810
Bardzo ładne zdjęcie, więcej takich proszę
[/QUOTE]
Fajne kolorki. Nice !!!
Trochę tego...trochę tamtego...
Taki tam byle jaki amator fotografii ?
Stowarzyszenie dla pacjentów z chorobami kardiologicznymi - Serce na Banacha
Monika7810 Ładne zdjęcia. Samson09 to jest chyba ta sama matryca co w D60 i dlatego myślałem o zmianie na D7000. Mi się ten czerwony wybitnie nie podoba. Po wyciągnięciu cieni wygląda jak na starej fotografii czarno białej pokolorowanej sztucznie. Innym razem wychodzi "przed szereg" dominując nad innymi kolorami. Ale widać nie powinienem się tym przejmowaćCiekawi mnie tylko czy Monika ostrzyła specjalnie przed twarzą modelki na płatki, czy ma ten sam problem co ja. Chyba, że tylko ja widzę, że twarz modelki jest nieostra. Ale obiecuję, że w końcu pójdę zamówić te nowe okulary
Receptę już mam
Umbra Super!
Ostatnio edytowane przez Kali_69 ; 29-09-2011 o 00:04
Twarz jest akceptowanie ostra.
Portret, to nie makro i nadmierna ostrość jest niewskazana![]()
kupiłem dziś w FJ i powiem, ze trochę jestem zawiedziony AF, jest wolny... wolniejszy od tamrona 28-75
Na pewno to szkło kupiłeś?Co prawda nie mam tamiego, ale mam porównanie z innymi szkłami i daleko jestem od stwierdzenia, że ta 50-siątka jest wolna.
spodziewałem się błyskawicy niczym C17-55 heh no cóż
Skontaktuj się z nami