To ja może zapodam dla porównania też coś z 50mm, również z f2.0, ale puszka D80 - no i dla porównania bo to starsza wersja czyli AF 50/1.8D
Szukaj
To ja może zapodam dla porównania też coś z 50mm, również z f2.0, ale puszka D80 - no i dla porównania bo to starsza wersja czyli AF 50/1.8D
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
a tu w plenerze f/2.0
byłem dzisiaj w FJ.
nie wiam jak w innych ale w SCC w Kato, pan był niechętny udostępniać do 'testowania' aparatów, jeżeli sie nie ma swojej karty.
a obiektyw, zrobiłna mnie dobre wrażenie. na d700 wyraźnie szybszy niż 35 1.8 na moim d300. raczej zmienię D na G.
''A good photograph has a direct simplicity without recourse to dazzling technique''
już kilka osób nabyło to szkło a fot z nich jak na lekarstwo.. a w końcu to szkło codziennego użytku, więc kadry chyba wybitne być nie muszą?![]()
ode mnie tradycyjnie D700 i wszystko na 1.8
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Także jak widać ludzi mało, zdjęcia kadry banały. Rodzinka chwilowo ma dosyć fotograficznego taty psychopaty.. może następnym razem się uda.![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez P.R.P. ; 16-07-2011 o 18:37
Witam. Mam pytanie z innej beczki.
Kupiłem dziś 50 1,8d wszystko klasa zdjęcia żyleta ale pierścień ostrości ma luzy, zastanawiam się czy to normalne w tym typie (bo w sumie za 500zł). Gdy ostrość jest na nieskończoność lub na 0,45 to luzów nie ma w pozostałych przypadkach pierścieniem da się przekręcić o ok 3mm w każdą stronę czy tak powinno być.
Proszę o odpowiedź.
Cześć!
P.R.P mnie zawstydził, mam nadzieję, że zdjęcia wejdą:
Ostatnio edytowane przez silverpaul ; 17-07-2011 o 17:33
Lepszy ze mnie jubiler niż fotograf, ale fotografia jako hobby sprawia mi ogromną przyjemność
Cóż, nadal z tutorialem nie wiem jak je umieścić.
z góry przepraszam wszelkich malkontentów za mocną obróbkę..
taki tam spontan banał..
Skontaktuj się z nami