Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37
    Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    cytat: "Dobrym natomiast wyjściem jest kupowanie atramentów do dużych maszyn, konfekcjonowanych w znacznie większych pojemnikach niż typowe "naparstki" w sprzęcie konsumenckim. Wychodzi znacznie drożej od zamienników ale i znacznie taniej od dedykowanych zbiorników."
    Nie mam zamiaru nadinterpretować tekstów napisanych przez Tom'a, ale ja tego typu wypowiedzi odbieram nieco inaczej niż Ty. W tym fragmencie chyba nieco odbiegł od tematu i wypowiedż dotyczy pigmentówek, a nie drukarek typu P50 (barwnikowych). Chodzi tu o różnice cen w zależności od wielokości zakupionego opakowania tuszy w ogóle, bez rozgraniczeń na konkretne modele.
    Dla mnie cenną informacją było to, że oryginalne "pigmenty" w opakowaniach nazwijmy to "zbiorczych" są duzo tańsze "barwników" do drukarek biurkowo-amatorskich.
    Dlatego póki co wstrzymam się z zakupem Epsonowskich tuszy do mojej P50, a z czasem gdy moje potrzeby w tym zakresie wzrosną, przejdę na jakąś większą maszynę i oryginalne tusze.

Domyślnie

Zależy jak rozumieć tą radę - zalewać P50 tuszem pigmentowym bym nie radził, natomiast jest to jakaś opcja w przypadku SPR2880, SPR3000 a nawet SPR3880. Kaseta 220ml kosztuje teraz 321PLN, co daje 1,46PLN za 1ml - a nawet trochę mniej, bo z uwagi na to, że w technologii piezo nie można dopuścić do całkowitego opróżnienia atrament do kaset leją z czubem mającym to zrekompensować. W SPR2880 1lm kosztuje 3,95PLN, w SPR3000 - 3,89PLN, w SP3800 - 2,5PLN - więc potencjalne oszczędności są zauważalne. O ile oczywiście nie trafią one w pampers podczas udrażniania głowic przytkanych na skutek zapowietrzenia.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa/Puławy

Domyślnie

A ja muszę dodać, że jeśli chodzi o kolory to w przypadku TrigonInk chyba nie jest tak źle, bawię się już tak dla przyjemności z profilami i udało mi się uzyskać bardzo zbliżony efekt wydruku w porównaniu z tuszem epsona. Teraz tylko muszę protestować jak trwałość na słońcu. Zastanawiam sie czy tuszy Lysona są dużo lepsze i czy warto w nie zainwestować bo cena jest już niestety nie tak atrakcyjna.
    2 Nikony i kilka szkieł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Dla mnie cenną informacją było to, że oryginalne "pigmenty" w opakowaniach nazwijmy to "zbiorczych" są duzo tańsze "barwników" do drukarek biurkowo-amatorskich.
    Tylko dlatego, że nie ma drukarek barwnikowych z takimi pojemnościami atramentów. Gdyby były to też by kosztowały mniej w przeliczeniu na mililitr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Zależy jak rozumieć tą radę - zalewać P50 tuszem pigmentowym bym nie radził, natomiast jest to jakaś opcja w przypadku SPR2880, SPR3000 a nawet SPR3880. Kaseta 220ml kosztuje teraz 321PLN, co daje 1,46PLN za 1ml - a nawet trochę mniej, bo z uwagi na to, że w technologii piezo nie można dopuścić do całkowitego opróżnienia atrament do kaset leją z czubem mającym to zrekompensować. W SPR2880 1lm kosztuje 3,95PLN, w SPR3000 - 3,89PLN, w SP3800 - 2,5PLN - więc potencjalne oszczędności są zauważalne. O ile oczywiście nie trafią one w pampers podczas udrażniania głowic przytkanych na skutek zapowietrzenia.

Tylko jak dokonać transfuzji z wiaderka od serii 7xxx do 3xxx? I pewnie elektronika 'licznikowa' jakaś tam siedzi.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    Tylko jak dokonać transfuzji z wiaderka od serii 7xxx do 3xxx? I pewnie elektronika 'licznikowa' jakaś tam siedzi.
    Chyba Tom01 miał na myśli żeby używać CISS-a ale z tym atramentem Epsona z dużych zbiorniczków.
    2 Nikony i kilka szkieł.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    [...] O ile oczywiście nie trafią one w pampers podczas udrażniania głowic przytkanych na skutek zapowietrzenia.
    A własnie, czy CISS zachowuje się podobnie z barwnikami i pigmentami, czy też są jakieś różnice wykające z innych lepkości tych tuszy, innych głowic itd. ( nie znam się na tym zupełnie, choć znam pojęcie fizycznych różnic pomiędzy barwnikiem i pigmentem ).
    Dodam tylko, że mój CISS zamontowany do P50 zachowuje się wzorcowo.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów