Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Domyślnie Jaka drukarka do A4

Witam. Niedawno kupiłem sobie zestawik makro pod mojego nikonka, narobiłem fajnych fotek i zbieram się na kupno drukarki. Mam nadzieję, że wspomożecie mnie w wyborze, bo już zgłupiałem od czytania dziesiątek for ;]. Interesuje mnie wydruk fot A4 w dobrej jakości, lecz w głównej mierze zależy mi na dobrej wydajności. Zastanawiam się nad kupnem Canona PIXMA ip4850. Piszą o niej dobrze, ale nie jestem pewny czy to 300 zł które kosztuje mnie zaspokoi. Optymalna rozdzielczość w jakiej chciałbym drukować to 1500x1000. No i jeszcze za bardzo nie orientuje się ile kosztowałoby mnie druknięcie takiej jednej A4. Dałoby radę zejść do 3zł ;] ? Mój budżet wynosi 800zł . Proszę o rady i pozdrawiam.

Domyślnie

epson P50 z cissem. lepszej opcji raczej nie znajdziesz.

jak bardzo solidnie poszukasz to kupisz papier taniej niz w sklepie i tusze tak samo. ja znalazlem okazje jakis czas temu i kupilem ( od goscia, ktory sobie nie radzil z drukowaniem) papier i oryginalne tusze do R2880.

drukuje sobie teraz oryginalnymi tuszami na Fine Artach Hahnemuhle i Tetenala. Kosztuje mnie to jakies 1zl za wydruk A4
    Ostatnio edytowane przez HYPER ; 07-09-2011 o 18:02
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Tu jeszcze dostaniesz http://allegro.pl/hit-epson-p50-stal...800364874.html bo podobno coś ciężko z dostępnością.

Domyślnie

A powiedzcie mi jedną rzecz. Dlaczego te systemy stałego zasilania są lepsze od wiecznych kartridżów takich jak tutaj, bo nie mogę tego pojąć ? xD W poprzednim poście zapomniałem dodać, że nie będę zbyt dużo drukował. Powiedzmy 3-4x miesięcznie po jakieś 10 fot . A co do tuszy to dlaczego te będą dobre ???? Jakoś podejrzanie tanie

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Które pojemniki sa gorsze, a które lepsze to już Twoja ocena. Miałem jedne i drugie i powiem tak:
    - w "wiecznych" drażniła mnie pojemność, pomimo tego że drukuję raczej niewiele to co chwile kończył mi się któryś z kolorów i to na tyle perfidnie, że gdy napełniłem pusty; to kolejny kończył się w połowie następnej odbitki
    i ta ciągła zabawa ze strzykawkami
    - w CISS mam tak zwany święty spokój; w pojemnikach obok drukarki mam po pół wiaderka z koloru, gdy kończy się tusz ( według licznika drukarki oczywiście ) resetuję całość jednym przyciskiem i mam spokój z wszystkimi kolorami
    Tusze (zamienniki) są śmiesznie tanie, a wydruk raczej koszmarny
    Sytuacje ratuje profilowanie i wtedy jakość wydruku jest zadowalająca ( piszę o najtańszych tuszach Lyson, jak mi się skończą, sprawdzę tusze Lyson Foto).
    Tu pojawia się kolejna zaleta CISS, otóż zamienniki mogą mieć kiepską powtarzalność ale jeśli zalewasz większa ilościa tuszu (CISS) za profile płacisz raz

Domyślnie

A można wiedzieć jakiego tuszu Ty używasz ? Z tego co obczaiłem na allegro najdroższe z zamienników dla p50 są TrigonInk'i . Cissa i 1.5 litra znalazłem w cenie 270 zł .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hoobertoos Zobacz posta
    (...) Interesuje mnie wydruk fot A4 w dobrej jakości, lecz w głównej mierze zależy mi na dobrej wydajności. (...) Proszę o rady i pozdrawiam.
    Epson P50

Tylko oryginalny papier

Sprawdzone
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hoobertoos Zobacz posta
    A można wiedzieć jakiego tuszu Ty używasz ? Z tego co obczaiłem na allegro najdroższe z zamienników dla p50 są TrigonInk'i . Cissa i 1.5 litra znalazłem w cenie 270 zł .
    Jak pisałem wyżej LYSON ( najtańszy ), jak skończę spróbuję FOTONIC XG http://www.inks.pl/52,lyson-fotonic-xg

Domyślnie

Mam ip 4600 z jakości wydrukowanych zdjęć jestem bardzo zadowolony. Z czystym sumieniem mogę polecić nowszy model drukarki canona. Widziałem wynalazek proponowany przez Art Erie zamontowany na epsonie. Taniość zwykłych wydruków - tylko tyle w temacie. Taka jest moja subiektywna ocena.

Domyślnie

No to już zgłupiałem całkowicie No to może zadam pytanie z innej beczki. Ile zdjęć A4 mogę przeciętnie wydrukować z zestawu dajmy na to 6x250ml . Coś gdzieś czytałem, że żółty zużywa się szybciej, ale załóżmy, że ze wszystkich pojemników leci równo ;]

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów