Szukaj
Widać nie miałeś tej puszki w ręku, a wypowiadasz się.
Menu / Menu ustawień osobistych. Pozycja „d4” Tryb opóźnienia ekspozycji.
I opis tej funkcji w aparacie
„Wybierz ustawienie „Włączone”, aby opóźnienie wyzwalania migawki wynosiło około 1 sekundę po podniesieniu lustra. Pozwala to ograniczyć wpływ drgań powodowanych podnoszeniem lustra.”
W instrukcji obsługi strona 162
Ostatnio edytowane przez Polikon ; 24-08-2011 o 15:23
D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G
witam, jestem nowy i nawet nie mam pytan (jeszcze).. chce kupic moje pierwsze lustro i mialem na poczatku dylemat co to mialoby byc, myslalem nad 500-600D, D3100-D5000 i jakis czas temu natrafilem na jednym forum na temat D90vsD5100 i zaczalem szperac... trafilem tez do was (przeczytalem 72str tego tematu i kilka innych m.in. fatmana o D7k) i chcialem podziekowac... bo to dzieki wam moj wybor padnie jednak na D5100.
choc odrobine sklamalem.. mam pytanie dotyczace szkla, chce kupic body only i do tego na poczatek jako cos uniwersalnego "Nikon AF-S DX 18-200mm f3.5-5.6G ED VRII" i za jakis czas to prawdopodobnie do macro jedno szklo i mysle o tym "Nikon AF-S VR 105mm f2.8G IF-ED" i tu moje pytanie czy to dobry wybor (napewno bede fotografowal - gdy juz to ogarne bo jestem calkowicie zielony - krajobrazy, zwierzeta ...i cos co mnie ciagnie do fotografi i zapiera mi zawsze dech w piersiach to makro! pewnie jakies portrety sie pojawia, ale nie bedzie to raczej moj glowny temat).
pozdrawiam all
Zoom Nikon AF-S 18-200mm miałem kiedyś okazję przetestować > same pozytywne wrażenia. Dzięki niemu sprawdzisz jakich ogniskowych będziesz używać najwięcej i w jakie szkła iść w przyszłości. Gdy już uzupełnisz szklarnie to jeśli żonglowanie obiektywami przypadnie Ci do gustu > sprzedasz albo zostawisz jako spacer zoom/szkło na podróże.
Używane chyba można dostać za całkiem rozsądne pieniądze.
FX+DX S10-20mm4-5.6 + N24-70mm2.8D + N50,85mm 1.8D + N80-200mm2.8D + SB900
Skontaktuj się z nami