Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Ken Block ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez audifan91 Zobacz posta
    (...) ludzie to co on robi tymi samochodami obstawiam że niejeden z nas nie dotrwałby 2 zakrętu na fotelu pasażera (...)
    Miałem okazję z jednym z rajdowców, więc źle by nie było Sztuka w tym że wszyscy praktycznie ujeżdżający na bieżąco samochody klasy WRC zrobią to po kilku próbach bez problemu. Jest jeden haczyk... on się urodził w USA, a tam można zrobić efektowną reklamę nawet pędzącego z kulką żuczka gnojniczka, jeśli znajdzie się garstka jego zwolenników i jest potrzeba jego wypromowania

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Ok, pewnie gosc ma niesamowity talent i wyczucie, ale skad wiesz ile razy probowal? (...)
    Pisałem wyżej, do cholery i ciut ciut - na wcześniejszych częściach widać wyraźnie jak poupalana jest droga po której śmigał żeby dobrze nagranie wyszło Sporo było komentarzy na ten temat.

Co by nie gadać, polecam każdemu kto ma okazję żeby tak się raz przewieźć na fotelu pilota z kimś z podobnymi umiejętnościami
    Ostatnio edytowane przez mbodniak ; 18-08-2011 o 01:31

Rozmowny
    Miasto
    augustów/żory/stafford

Domyślnie

lubię Kena i jego gymkhany. myślę, że po części też dlatego, że jest współzałożycielem dc shoes, które to trampki kolekcjonuję od dłuższego czasu.
    fakt, w wrc to on wymięka przy prawdziwych kierowcach. przesadzacie, przecież na tym to polega, aby było efekciarsko. sztuczka z drabiną jest fajna. próbowałem trochę na dirt3, ale nie dałem rady, wolę tradycyjnie po oesach jeździć
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuman Zobacz posta
    próbowałem trochę na dirt3, ale nie dałem rady, wolę tradycyjnie po oesach jeździć
    Ja chyba też... szczególnie te jazdy dowolne (mały trójkącik po lewej w menu) mnie położyły na łopatki. Ale pobawić się można Przy czym nie pojęcia jak można niektóre rzeczy na poziomie platinium (tak się chyba nazywa) zrobić.

A tutaj Ken sobie ewidentnie zażartował, końcówka a'la bollywood połączone z Jackassami... No nie mówcie że ktoś to wziął na serio ?

Domyślnie

No generalnie wszystkie jego reklamy są żartem przecież. Trzeba mieć ciut nie po kolei, żeby brać je na serio. A co do treningów, powtórek itd... To ma na koniec wyjść dobrze, mega efekciarsko. I elementem pozwalającym to osiągnąć jest ta chirurgiczna precyzja, z jaką Ken posługuje się samochodem. Żeby lawirować między jadącymi wózkami widłowymi, czy żeby minąć przeszkodę na grubość lakieru, trzeba to przećwiczyć i to wiele razy. Piszecie, że Block sobie nie radzi w rajdach. Ano nie radzi sobie, bo skupił się na czymś innym, a rajdy rządzą się pewnymi, ciut innymi regułami. I tam też trzeba trenować i jeszcze raz trenować. Właśnie pod tę konkretną specyfikę. Myślę, że dla niego WRC to jest tylko okazjonalna zabawa. Gość żyje z czegoś innego i czasem pobawi się trochę, startując dla odmiany, w jakimś rajdzie. A widziałem też film, jak wsadzili Sebastiana na gymkhane. Mimo, że facet jest wirtuozem kierownicy, samochód ma opanowany do perfekcji, to też w tym konkretnym rodzaju przejazdu radził sobie tak średnio. Niby przejechał, ale do tego, co pokazuje Block, brakowało mu dużo. Pewnie gdyby poszczególne elementy przećwiczył naście, czy dziesiąt razy, to by wyglądało podobnie. I w drugą stronę. Gdyby Block regularnie trenował pod kątem WRC, to by plasował się znacznie wyżej w tabeli. Bo tu przeszkodą, czy problemem nie jest opanowanie auta (i Loeb i Block mają je w małym palcu), tylko wyćwiczenie bardzo konkretnych elementów, specyficznych dla poszczególnych rodzajów jazdy. BTW. w rajdach Block jeździ bardzo efektownie (niekoniecznie efektywnie) i tym głównie traci czasy...
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 18-08-2011 o 10:52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    (...) Myślę, że dla niego WRC to jest tylko okazjonalna zabawa. (...)
    I tu trafiłeś w sedno Identyczna sytuacja jak z Sołowowem u nas - ma kasę, lubi to, nie jest mistrzem, ale ich goni

Co do dirt3... powiem tak, jest jedna baaaardzo realistyczna gra - Richard Burns Rally. Do tego instalujemy moda i można śmigać Sam gram od roku i planuję w przyszłym wystartować w całej serii Intercontinental Rally Challenge. A póki co to mogę się poszczycić rekordem świata w S2000 na jednym z francuskich asfaltów http://www.youtube.com/watch?v=6zddQnfjYjQ Uczyłem się jeździć pół roku, później 3 miesiące ustawiania samochodu, później kupno lepszej kierownicy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbodniak Zobacz posta
    Uczyłem się jeździć pół roku, później 3 miesiące ustawiania samochodu, później kupno lepszej kierownicy
    Ale w barierę przydzwoniłeś. Normalnie byś już dalej nie pojechał. Ja z RBR próbowałem się ze starą kierownicą, ale coś mi nie szło i dałem sobie spokój. A teraz, jak zmieniłem kierę, to nie mogę płyty znaleźć...

Domyślnie

Ale w barierę przydzwoniłeś. Normalnie byś już dalej nie pojechał.
    Rekord jest bez przydzwonienia w bariery, o 2 setne gorszy od czasu na filmiku O tutaj -> http://forum.rallyesim.fr/viewtopic.php?f=267&t=1286

Ja z RBR próbowałem się ze starą kierownicą, ale coś mi nie szło i dałem sobie spokój. A teraz, jak zmieniłem kierę, to nie mogę płyty znaleźć...
    Dawaj adres, to Ci wyślę

Domyślnie

Nie no, gdzieś ta płyta jest. Grę kiedyś dodawali czasopisma o grach i ostatnio robiłem remanent w tych płytach i te, które chciałem sobie zachować, schowałem gdzieś w bezpieczne miejsce, a resztę dałem do zabawy młodemu. I nie mogę sobie przypomnieć, gdzie ustanowiłem to bezpieczne miejsce. Hmm... Ciekawe, czy RBR pójdzie mi na lapku... Jeżeli tak, to bym się mógł wygodnie z kierą przed telewizorem rozsiąść, jak przy GT5, które póki co, we wolnych chwilach ujeżdżam.

Domyślnie

to jakis rajd Smoleńsk - Delhi czy co?

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów