Close

Strona 65 z 104 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

A co chcesz zrozumieć,zobacz na machinery u kolegów to zrozumiesz.

Domyślnie

macie tu stronkę i nie kombinujcie-http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2476158&posted=1#post2476158

Domyślnie

A, teraz wszystko jasne. Obczaiłem machinery u kolegów i już teraz wiem, że nikt z nich(nas) nie ma D5100. No i po co zakładają takie wątki, bez sensu. Dzieki chłopie, nie będę już kombinować.

A tak na serio to spuść trochę powietrza a łatwiej Ci będzie przekazać to co chcesz napisać Gwarantuję Ci także, że kilka osób wypowiadających się w tym wątku ma D5100 i wie o czym pisze. Po prostu nie każdy dał się uwieść HDRowej modzie.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 29-07-2011 o 01:11

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    A, teraz wszystko jasne. Obczaiłem machinery u kolegów i już teraz wiem, że nikt z nich(nas) nie ma D5100. No i po co zakładają takie wątki, bez sensu. Dzieki chłopie, nie będę już kombinować.

A tak na serio to spuść trochę powietrza a łatwiej Ci będzie przekazać to co chcesz napisać Gwarantuję Ci także, że kilka osób wypowiadających się w tym wątku ma D5100 i wie o czym pisze. Po prostu nie każdy dał się uwieść HDRowej modzie.
    święte słowa
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bwiesiek Zobacz posta
    Panowie ,mam program -HDR Express i robię fotki z kompaktem,jest to trudne,ponieważ muszę nastawiać dwa naświetlania+dwa zdjęcia.Jeżeli mówisz że połapanie nic nie znaczy to pokaż zdjęcie,a tak faktycznie to uważam że żaden z was nigdy nie miał do czynienia z D5100,i po co zakładać wątek-wymyślając.Z pow.bwiesiek ten który coś chciał załapać.
    tak na przyszłość jak chcesz się czegoś dowiedzieć/nauczyć to zadawaj konkretne pytania, nie obrzucaj innych błotem, dodaj do tego odrobinę pokory i efekt będzie murowany niezależnie od tego czy to będzie D90, D5100 czy C60D

Domyślnie

Ja nikogo nie obrzucam błotem(w którym momencie to przeczytałeś),stwierdzam tylko fakt, że żaden z Panów, nie ma na własność N-D5100.Jak już pisałem, jestem laikiem, lecz gdy już będę miał w/w aparat, to pierwszą rzeczą będzie poznanie wszystkich funkcji.W postach, które czytałem od 1,minęło ok.2miesiące od zakupu przez forumowiczów pierwszego aparatu, i wybaczcie, żeby nikt w tym czasie nie sprawdził jak działa HDR.śmieszne-co.Pozdrawiam

Domyślnie

Wcale nie śmieszne. Robię zdjęcia tylko w RAW i z uwagi, że HDR można robić tylko w JPG, do teraz mnie ta funkcja nie zainteresowała.
    Ostatnio edytowane przez Attila ; 29-07-2011 o 10:08
    D7200 | T 100-400 | N 10-24 | N 35/1.8 | N 50/1.8 | N 18-105 | SY 8mm |

Domyślnie

bwiesiek - jedziesz równo po innych i to przez spore uogólnienie a sam piszesz teraz totalne pierdoły. Pewnie sporo ponad połowa użytkowników D5100 (kiczę także tych z poza forum) nie wychodzi poza tryby automatyczne, mnie (co prawda mam coś innego niż D510 ale to akurat nie ma znaczenia) z kolei one nie interesują i Twoim zdaniem śmieszne jest to że nie rozczulam się nad tymi trybami, ze nie analizuję jak one działają, że nie testuję ich? Chcesz z innych robić idiotów bo mają 5100 i nie testowali HDR? To przyznam że fajne masz podejście do innych, ciekawe tylko jak chcesz przy takim podejściu z innymi wymieniać inne doświadczenia w przyszłości.
    No chyba że HDR to faktycznie coś bez czego fototografia istnieć nie może a każdy kto ma tu jakieś braki powinien z miejsca palić się ze wstydu.

edit
    Ponoć dopiero wchodzisz w lustro, jeśli tak to ... sporo przed Tobą a zaczynasz od obrażania innych bo wpis w podlinkowanym przez Ciebie innym wątku myślę że dla wielu będzie obraźliwy. No ale dla Ciebie to żaden problem, w końcu użytkownicy 5100 piszący w tym temacie to nikoniarze przez małe n i do tego śmieszni bo nie wiedzą co to HDR więc mozna sobie z nimi polemikę darować.
    Ostatnio edytowane przez krzysiozboj ; 29-07-2011 o 10:34

Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bwiesiek Zobacz posta
    Ja nikogo nie obrzucam błotem(w którym momencie to przeczytałeś), ... , lecz gdy już będę miał w/w aparat, to pierwszą rzeczą będzie poznanie wszystkich funkcji./ ...... / wybaczcie, żeby nikt w tym czasie nie sprawdził jak działa HDR.śmieszne-co.Pozdrawiam
    cyt: http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...=1#post2476158

bwiesiek
    Oszczędny w słowach

Miasto: Przyszowice

Domyślnie
    Przepraszam panowie Nikoniarze przez duże N.Byłem na stronie dla N-D5100 i widzę,że to paranoja,wszyscy się chwalą że kupili N-D5100,a żaden nie wie co to HDR w tym modelu.Jeżeli ktoś miał z tym styczność, proszę o podpowiedz,zestaw wpisałem na forum D5100..

koniec cytatu.

czyli my jesteśmy ci nikoniarze przez małe n czy może małe d?
    poza tym pisałem ,że sprawdziłem i podajże Presley pisał w podobnym tonie że zdjęcia które mamy nie nadają się do pokazania.
    gwarantuje CI, że starałem się poznać wszystkie funkcje aparatu ale nie znaczy to, że mam ochotę pokazywać jaki bajzel mam w sypialni - bo to jedyne miejsce gdzie udało mi się póki co znaleźć zastosowanie dla tej jakże fantastycznej funkcji!
    Ostatnio edytowane przez eBarciu ; 29-07-2011 o 10:32

Domyślnie

Ciekawy gościu z tego „bwiesiek”
    Rzucił hasło HDR i sądzi, że zaraz wszyscy rzucą się do testowania.
    Ja osobiście po wielkich trudach nauczyłem się to cudo uruchamiać, i jak będzie potrzeba to sobie wypróbuję.
    bwiesiek.
    Napisałeś, że na stronie Nikona jest dokładny opis HDR. Tylko jak ja kilka miesięcy wcześniej szukałem tego, to nic nie było i jak dzwoniłem do Nikona to serwisant przyznał mi rację, że opis tej funkcji jest nie pełny. A chodziło o fakt, że tryb HDR można włączyć tylko przy zapisie fotek, jako JPG (to jest w instrukcji) i tylko w trybach M, A, S i P
    I jeszcze jedno.
    Fakt, że sporo ludzi tu się wypowiadających nie posiada w ogóle żadnej puszki z lusterkiem.
    A ich wypowiedzi można gdzieś wcześniej znaleźć napisane przez kogoś innego. Trochę zmienią i są zadowoleni. Sam kiedyś przeczytałem odpowiedź na mój post, i jak go czytałem to od razu przypomniał mi się artykuł ze strony Nikona. Niektórzy ludzie myślą, że inni nie czytają innych stron i nie wyczają, że ktoś ściemnia i uważają się za super specjalistów.
    Ale żeby zaraz po zarejestrowaniu się na portalu wypisywać takie bzdury.
    Tu żeś przegiąłeś i to zdrowo, ja takim ludziom po prostu przestaje odpowiadać.
    Miałbyś coś takiego napisać w temacie o D7k, to przypuszcza, że żywcem by cię skonsumowali.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Strona 65 z 104 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów