Close

Strona 64 z 104 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Palikon Dziękuję za odpowiedz,ale mi chodzi o konkretne spostrzeżenia i zdjęcia,na stronie Nikona jest pełny opis postępowania(na ikonce),są również zdjęcia,ale to mi nic nie mówi.Na Waszej stronie naliczyłem że ok.20 osób kupiło N-D5100 i żadnej fotki z HDR-to mnie zastanawia.

Domyślnie

ja do tej pory zrobiłem z rozmysłem kilka fotek testowych HDR, ot takie pstryki bez dbania o "piękno" fotografii jako takiej stąd się nie wyrywam z ich prezentacją, bo pokazywanie bajzlu domowego nie jest moją pasją
    aha i z części tych fotek pokazujących działanie hdr byłem zadowolony, a w części przypadków trochę rozczarowany, ale to kwestia oświetlenia i danej sceny

Domyślnie

Poczekam jeszcze na odpowiedzi,może niektórzy są w pracy,ale z tego co widzę,żaden z Was nie ma N-D56100.

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bwiesiek Zobacz posta
    Palikon Dziękuję za odpowiedz,ale mi chodzi o konkretne spostrzeżenia i zdjęcia,na stronie Nikona jest pełny opis postępowania(na ikonce),są również zdjęcia,ale to mi nic nie mówi.Na Waszej stronie naliczyłem że ok.20 osób kupiło N-D5100 i żadnej fotki z HDR-to mnie zastanawia.
    być może nikt nie zrobił żadnej dobrej fotki w HDR. ja np zrobiłem tylko 2 i żadna nie nadaje się do prezentacji
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

I o to mi chodzi, żeby pokazać foty surowe,jeżeli Wy się nie możecie połapać,to co ja mam powiedzieć, może lepiej zmienić body na n-D90 lub przepraszam nikoniarzy na C60D, wyżej nie mierze bo się nie znam

Domyślnie

I odpuścić HDR,ale ze względu na to chciałem kupić tę właśnie puszkę

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bwiesiek Zobacz posta
    I o to mi chodzi, żeby pokazać foty surowe,jeżeli Wy się nie możecie połapać,to co ja mam powiedzieć, może lepiej zmienić body na n-D90 lub przepraszam nikoniarzy na C60D, wyżej nie mierze bo się nie znam
    ale co ma połapanie się z HDR dostępnym w aparacie? nie każdy po prostu robił dobre zdjęcia w HDR i już. wstyd na forum fotograficznym pokazać jak już któryś z kolegów stwierdził "bajzel w pokoju"
    poza tym robiąc zdjęcia w RAW'ach rozpietność tonalna matrycy pozwala powyciągać tyle szczegółów, że HDR przynajmniej w moim przypadku nie miałem potrzeby używać.
    d5100 ma trochę więcej zalet niż HDR, który można spokojnie osiągnąć nie posiadając aparatu z HDR !
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polikon Zobacz posta
    Nie pamiętam, w którym modelu Nikona, ale kiedyś natknąłem się na tym forum z takim problemem. Ktoś oglądał puszkę w sklepie i widok przez wizjer był bardzo ciemny. I ktoś napisał, że bez akumulatora tak jest. Wizjer rozjaśnia się po włożeniu akumulatora.
    Może to nie tyle problem, tylko po prostu przy podpięciu zasilania przysłona się otwiera, a po wyłączeniu zamyka
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

Panowie ,mam program -HDR Express i robię fotki z kompaktem,jest to trudne,ponieważ muszę nastawiać dwa naświetlania+dwa zdjęcia.Jeżeli mówisz że połapanie nic nie znaczy to pokaż zdjęcie,a tak faktycznie to uważam że żaden z was nigdy nie miał do czynienia z D5100,i po co zakładać wątek-wymyślając.Z pow.bwiesiek ten który coś chciał załapać.

Domyślnie

bwiesiek, ani słowa nie zrozumiałem z tego co napisałeś.

Strona 64 z 104 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów