Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Nowa Buda

Domyślnie Nowa Buda

Z racji że w moim PC coraz więcej dysków a kieszeni sztuk 2 to może sprawiłbym se mową pc-budę - taką przewiewną, bardziej pojemną i ładniejszą , i nie za głośną.
    Teraz pracują 2 samki F3 i słychać start ale później to już tylko boxa od C2D - a więc głośno nie jest.
    Docelowo wsadze do 4-5 dysków HDD (SSD to odległy plan) i tak.
    Ja proponuję Lian Li PC-60FN lub Fractal Design Arc Series, dizajnersko odjazdowe i zarazem dobre w swojej klasie.
    Buda posłuży też nowemu systemowi w niedalekiej przyszłości (~ za rok). Nie chce CM-a bo w nich tylko 1 HDD nie hałasuje - więcej tak. Chieftec, ehh niezły, ciężki, za ciężki
    Czy 5kg aluminium nie będzie za lekko w Lian Li, Fractal obiecuje ponad 10 w Midi.
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Domyślnie

No co jest, nikt nie użytkuje LL w wersji midi - np. PC60F.
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Domyślnie

Fractala odradzam. Mam R2 i moim zdaniem nie jest warta swojej ceny (miękkie śrubki, podatna na zarysowania, kiepskie wentylatory, brzydko pachnący klej, odklejające się maty, cienkie blachy).

Domyślnie

Przy R2 zdarzały się gorzej wykonane sztuki - net. R3 to już klasa sama w sobie. Szkoda że nikt się nie wypowie na temat LL

Domyślnie

Waga: 5,47 kg
    pudełko po butach jest lepiej wykonane.
    jeśli obudowa ma spełniać swoje zadanie nie ma prawa być zrobiona z papieru toaletowego tylko z grubego kawałka prawdziwej blachy.

Szukałbym czegoś w okolicy 10-14kg. Ciężar pociąga za sobą nie tylko stabilność i ciszę ale także lepsze tłumienie drgań w żelaźniaku.

Z lżejszych konstrukcji polecam:
    Cooler Master CM 690 II Advanced i Antec Three Hundred
    Obie konstrukcje równie udane i obie mają w normalnym miejscu przewidziany montaż zasilacza do tego CM można bardzo fajnie zaplanować i poukrywać kable.
    Druga konstrukcja podana w linku jak najbardziej ok
    Ostatnio edytowane przez tomitom ; 26-07-2011 o 15:59
    wpisz 🐒i foto ale nie taką małpę jak w zoo tylko taką jak w emajlu
    ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna

Domyślnie

Fractal r3 juz nie ma miekich srobek blacha tez nie jest cienka. Odnosnie zarysowan nie wypowiem bo sie z ta obudowa obchodze jak z dzieckiem i nie zarysowalem jej jeszcze. Filtry przeciwkurzowe naprawde zdaja egzamin raz na tydzien czyszcze je odkurzaczem. Wentylatory ladnie pracuja ale jak nie sa wydajne co prawda nie sa az tak wolne 1350 obrotow to sa ciche i tylko slychac jak z tylu wydmu****e powietrze. Jak wlacze gre i troche podgrzenie podzespoly i troche w obudowie to jeszcze nowoscia pachna podzespoly ale kazdego dnia juz coraz mniej czuc.Zobaczymy czy po roku uzytkowania obudowy czy cos sie w niej od klei.
    Ja polecam fractal design. Jedynie jak ktos lubi troche choinki to CM 692 z okienkiem to bedzie mogl sobie ulepszac.
    FujiFilm X10, Manfrotto mt190XPRO3, Pixel King Pro+X

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomitom Zobacz posta
    Z lżejszych konstrukcji polecam:
    Cooler Master CM 690 II Advanced i Antec Three Hundred
    Ja mogę polecić Antec'a - użytkuję ok roku. Bez zastrzeżeń. Cicha i stabilna konstrukcja z dobrą wentylacją.

Domyślnie

Ja z kolei mogę polecić Thermaltake'a. Bardzo przemyślane obudowy i naprawdę super wykonane. Ja mam model Swing RS - już chyba nieprodukowany. Pusta buda waży około 12 kilo.

Domyślnie

A może NZXT H2 - 400 zł i podobno nic jej nie brakuje

Domyślnie

Ja mam Lian Li PC-A71F i moge powiedziec, ze obudowa jest rewelacyjna. jedyny minus to ciezki dostep do wentylatorow z przodu. poza tym wszystko fajnie. no i ten wyglad...
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów