Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Nowa Buda

Domyślnie

Buda przepiekna ale cena mnie zabiła - 2 x wiecęj niż Fractal Design R3 czy wspomniana NZXT H2. Ostatnio się przeraziłem jak wyczytałem w opiniach ludzi którzy maja Fractal Design R3 ze boczna ściana czasem potrafi kopnąć prądem i to jedyny jej minus - czy to możliwe ? Za to o NZXT H2 ze to żałosna próba podrobienia Fractala - i bądź tu mądry - prawie juz wybrałem bude a tu takie cos. I teraz jeszcze ten kosmiczny Lian.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomitom Zobacz posta
    pudełko po butach jest lepiej wykonane.
    jeśli obudowa ma spełniać swoje zadanie nie ma prawa być zrobiona z papieru toaletowego tylko z grubego kawałka prawdziwej blachy.

Szukałbym czegoś w okolicy 10-14kg. Ciężar pociąga za sobą nie tylko stabilność i ciszę ale także lepsze tłumienie drgań w żelaźniaku.

Z lżejszych konstrukcji polecam:
    Cooler Master CM 690 II Advanced i Antec Three Hundred
    Obie konstrukcje równie udane i obie mają w normalnym miejscu przewidziany montaż zasilacza do tego CM można bardzo fajnie zaplanować i poukrywać kable.
    Druga konstrukcja podana w linku jak najbardziej ok
    A wiesz co to jest aluminium? LianLi to ponoć klasa sama w sobie i warto je brać. Sam nie macałem, ale taki Screamer przerzucił kilka (obczajcie na pclabie).

CM 690 II Adv miałem sam i mogę polecić. Ma kilka wad, ale ogólnie to dobra obudowa.

Domyślnie

Pomyłka - post do usunięcia.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d50kid Zobacz posta
    Ostatnio się przeraziłem jak wyczytałem w opiniach ludzi którzy maja Fractal Design R3 ze boczna ściana czasem potrafi kopnąć prądem i to jedyny jej minus - czy to możliwe ?
    Gdzie to czytałeś, że się tak przeraziłeś? ... na PClol'u ? (PCLAB) :P

Każda* nieuziemiona obudowa potrafi "kopnąć prądem". Każda* nieuziemiona obudowa lekko kopie kiedy dotyka się jej wierzchnią stroną ręki.

* - metalowa

Domyślnie

Gdzie to juz Tobie nie powiem bo ostatnimi czasy tyle tego czytam ze az strach - zaraz sklep komputerowy założe Czyli mówisz ze takie cos moze sie zdarzyc ? Ja od kiedy mam PC czyli 15 lat nigdy mi sie to nie zdarzyło i mam nadzieje odpukac ze sie nie zdarzy. Tu bardziej chodzi o to ze sie boje o moje male dzieci ktore chodza i sobie dotykaja obudowe bo kiedys byl przypadek w Polsce co naglasniali ze dziecko dotknelo i RIP.
    Wiem co to aluminium i wiem jakie to drogie ale jak wydam na bude 900 zamiast zakladanych 400 to znow przekrocze limit.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d50kid Zobacz posta
    Gdzie to juz Tobie nie powiem bo ostatnimi czasy tyle tego czytam ze az strach - zaraz sklep komputerowy założe Czyli mówisz ze takie cos moze sie zdarzyc ? Ja od kiedy mam PC czyli 15 lat nigdy mi sie to nie zdarzyło i mam nadzieje odpukac ze sie nie zdarzy.
    Jak masz gniazdko z bolcem (który to bolec nie jest atrapą) i odpowiednią listwę to problemów nie będzie. Od kiedy uziemiłem swój PC to ładunki z obudowy, jak ręką odjął, ... zniknęły.

Domyślnie

Panowie specjaliści, a co sądzicie o obudowie: http://www.frazpc.pl/artykuly/917915...Core_3000.html ?
    Będzie to lepsze od Antec Gamer Three Hundred?

Obie jak dla mnie w bardzo przyzwoitych pieniądzach.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Waga 7,1 KG jest zastanawiająco niska, jak na "lepszą" obudowę, wykonaną ze stali.

Domyślnie

To jest lżejsza niż polecana (także w tym wątku) Antec'owa o około 100g.
    A recenzje Fractal ma bardzo zachęcające.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    To jest lżejsza niż polecana (także w tym wątku) Antec'owa o około 100g.
    A recenzje Fractal ma bardzo zachęcające.
    W porównaniu do kilkunastokilogramowego cheftec, obie to piórko.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów