Close

Strona 35 z 338 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 3379
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    bo to jest odczyt/zapis do cache'a czyli nic ...
    Jak ja lubię takie pitolenie.

Musisz zatem napisać poprawkę do tego uznanego programu, by głupot nie pokazywał.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Jak ja lubię takie pitolenie.

Musisz zatem napisać poprawkę do tego uznanego programu, by głupot nie pokazywał.
    ten - jak go nazywasz uznany program pokazał ci, że twój system jest z przyszłości - jakie to piękne ...
    SATA III tyle nie zrobi i jest to pewne więc wynik, który pokazujesz można sobie w buty wsadzić.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Lubię małe prowokacje, bo to pobudza ludzi do myślenia, oby tak było i w tym przypadku.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubowski Zobacz posta
    fakt, każdy by wziął ( ja np trochę żałuję że nie zamówiłem dwóch ale ie chciałem być pazerny).
    Udało mi się rozstrzygnąć węzeł gordyjski jednym zakupem, bo wahałem się pomiędzy vertexem 3 60 gb a vertexem 2 120 gb. Tymczasem w super cenie trafił się większy a nowszy dysk
    Będę szczerze zobowiązany za przytoczoną przez Ciebie argumentację- na jakie przepisy powołałeś się, jeśli można na PW chociaż.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

ta, ciekawe czy bylibyście dalej tacy szczęśliwi gdyby się okazało, że pracownik odpowiedzialny za dodanie tego produktu musi teraz z własnej wypłaty dokładać różnice, a jak znalazło się kilku taki szczęśliwców, to będą mu potrącali z wypłaty parę miesięcy :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    ta, ciekawe czy bylibyście dalej tacy szczęśliwi gdyby się okazało, że pracownik odpowiedzialny za dodanie tego produktu musi teraz z własnej wypłaty dokładać różnice, a jak znalazło się kilku taki szczęśliwców, to będą mu potrącali z wypłaty parę miesięcy :/
    Tam mała różnica w cenie to go nauczy by bardziej uważać/ nie próbować zaniżać ceny świadomie.

Ja np. zamówiłem/kupiłem kolumny kosztujące 14 tys. zł. za 1400 zł (ewidentna różnica wynikająca z błędu) - oczywiście nie domagam się wydania towaru, bo rozumiem sytuację. Nie mniej jednak jeśli błąd w cenniku pewnej firmy nie zostanie poprawiony (a mijają miesiące od zakupu), to nie wiem czy dla zasady nie utrę im trochę nosa.

ps. w innym sklepie kupiłem sprzęt za 200zł kosztujący 20 tys. ... ale tam zareagowali prawidłowo (tzn. poprawili błąd - oczywiście nie mam zamiaru domagać się czegokolwiek w ich przypadku)

Domyślnie

a ja kupiłem dysk 500GB poniżej realnej ceny (jakieś 20%). jednak było to efektem chamstwa firmy sprzedającej. oni po prostu chcieli być pierwsi w porównywarkach a potem ściemniać klientów. więc jak mi zatwierdzili zlecenie to z nich ten dysk wydusiłem
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    a ja kupiłem dysk 500GB poniżej realnej ceny (jakieś 20%). jednak było to efektem chamstwa firmy sprzedającej. oni po prostu chcieli być pierwsi w porównywarkach a potem ściemniać klientów. więc jak mi zatwierdzili zlecenie to z nich ten dysk wydusiłem
    No właśnie ... to miałem na myśli pisząc:

Tam mała różnica w cenie to go nauczy by bardziej uważać/ nie próbować zaniżać ceny świadomie
    ... faktycznie niektóre sklepy robią takie manewry by "zaistnieć na szczycie" w porównywarkach cenowych ... a później świeży kit.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Będę szczerze zobowiązany za przytoczoną przez Ciebie argumentację- na jakie przepisy powołałeś się, jeśli można na PW chociaż.
    No więc następnego dnia po dokonaniu zamówienia( w poniedziałek o 8.10) napisali do mnie, że zgodnie z regulaminem sklepu, w przypadku braku towaru u swoich dostawców mają prawo odstąpić od zamówienia, co tez niniejszym czynią. Ja powstrzymałem nerwy ( bo kłamali co do dostępności jak i prawa do odstąpienia od umowy) i zacząłem działać. Napisałem maila do działu handlowego firmy importującej OCZ z zapytaniem o dostępność. O dziwo dostałem szybko odpowiedź z i informacją, że dyski są w ciągłej sprzedaży, oraz z namiarami na sklepy w Szczecinie gdzie mogę je zamówić. Wykorzystałem te dane i zwróciłem się do tych sklepów o przygotowanie stosownych ofert z uwzględnieniem dostępności. Po tym jak je uzyskałem ( w sumie z czterech miejsc) napisałem maila z informacją, że nie uznaję ich odstąpienia za skuteczne. Trochę mailowaliśmy, dość powiedzieć, że następnego dnia rano napisali do mnie, że mnie naprawdę przepraszają, ale te dyski są całkowicie niedostępne u ich dostawców i w związku z tym nie zrealizują zamówienia. To ja na to, że mam dosyć ich korporacyjnej gadki, jestem w posiadaniu 4 pisemnych ofert z dostawą w ciągu dwóch dni, co w mojej opinii dowodzi dostępności produktów na terenie naszego kraju, a z przepisów art 66(1) kc oraz art 12 ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów wynika, że skutecznie zawarłem z nimi umowę sprzedaży dysku, którą muszą zrealizować w terminie 30 dni, czego od nich żądam pod rygorem skierowania spraw na drogę postępowania sądowego. Kolejny mail od nich zawierał prośbę o potwierdzenie zamówienia. Tego samego dnia zdrukowali fakturę, następnego wysłali dysk, który dotarł do mnie wczoraj (a ponoć był niedostępny).

W tej całej historii najbardziej wkurzyło mnie to, że najzwyczajniej w świecie ściemniali o niedostępności towaru.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubowski Zobacz posta
    W tej całej historii najbardziej wkurzyło mnie to, że najzwyczajniej w świecie ściemniali o niedostępności towaru.
    Ktoś dał ciała i sprzedał "pod wodą", więc nie dziwię się że bronił. Pomyłki są rzeczą ludzką i żerowanie na nich jest nie fair. Inną kwestią pozostaje sposób tej obrony.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 35 z 338 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów