Od dawna miałem zaplanowany zakup D300s. Dziś pobawiłem się dwoma w sklepie, teraz poczytałem troche w internecie i wątpliwości na temat D7000 wróciły.
Jestem hobbystą, czasami wstaję na wschód słońca następnie tracąc pół dnia w Photoshopie, ale zdecydowanie częściej nie mam czasu bawić się setką zdjęć z wakacji. Mam pytanie, za które wyśmieje mnie pół forum, ale co mi tam. Ktoś wspomniał w tym temacie, że D7k miażdy D300s jeśli chodzi o tryby automatyczne - czy to prawda? Jak wygląda automatyka D300s? Jest dobrze? Głównie chodzi o balans bieli. (wiem, że D300s nie ma AUTO)
Spodziewam się, że po takim pytaniu napiszecie "kup D7k" - ale jestem świadomym fotografem i często grzebie, D300s ma wszystko na wierzchu. Jest też niezawodny i większy (ciągle się waham czy to lepiej - fajniej do robienia zdjęć, ale gorzej do noszenia)
W tej chwili:
D300s
- ergonomia
- niezawodnosc
D7k
- cena
- (minimalnie) lepsza jakość dla wysokiego ISO
- filmiki (miły bonus)
Edit: raz jeszcze podkreśle - pytam o auto, bo mam czas na Photoshopowanie pewnie z 5% zdjęć, tyle robie w NEFach - reszta ma być jak najwyższej jakości bez mojej ingerencji
Edit2: na D400 nie będę czekał, bo D300s to absolutny limit cenowy dla mnie, nie przeszkadza mi też kupowanie "starego" sprzętu
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami