Close

Strona 11 z 23 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 223

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dorshe Zobacz posta
    Tak przeglądając historie to w sierpniu 2007 roku Nikon zaprezentował d3 i d300. ...
    Od momentu prezentacji do pojawienia sie w sklepach mija 2-3 miesiące. W momencie prezentacji jest to niespodzianka, nie leżą body na magazynach w każdym kraju, bo wtedy nie idzie zrobić "niespodzianki", byłby wcześniej wiele przecieków.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Na optycznych też już pisali o tym D4 i D400 http://www.optyczne.pl/4080-nowo%C5%..._tygodnia.htmlgdyby to była prawda to zapowiada się kusząco. Ciekawe tylko jakie ceny dowalą.
    Ostatnio edytowane przez samson09 ; 06-07-2011 o 15:11

Domyślnie

Mnie nie skusiłeś. O specyfikacji D400 nic tam nie napisali(czy raczej naplotkowali ).
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 06-07-2011 o 17:28

Domyślnie

Na optycznych pisali, tylko w cotygodniowych ploteczkach. To ma byc wyrocznia? Czy nikonrumors ?
    Ja nie wiem co kiedy wyjdzie, ale podawanie plotek jako źródła to jak na mnie przesada.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    Na optycznych też już pisali o tym D4 i D400 http://www.optyczne.pl/4080-nowo%C5%..._tygodnia.htmlgdyby to była prawda to zapowiada się kusząco. Ciekawe tylko jakie ceny dowalą.
    Na optycznych piszą to co znajdą na forum, więc koło się zamyka
    Mój blog o fotografii Fotograf ślubny trójmiasto

Domyślnie

Bierz d7000, bo na dxomark nawet lepszy jest od Canona 1DmarkaIII, a D3-ka tylko troszeczkę lepsza, więc po co przepłacać....A tak na poważnie, to bierz to co ci najbardziej pasuje. weź w łapki i zobacz różnicę...i tak ostateczna decyzja jest po Twojej stronie.

http://www.dxomark.com/index.php/Cam...(brand3)/Canon

http://www.dxomark.com/index.php/Cam...(brand3)/Nikon
    Nikon Z6_2, N Z35/1.8S, Viltrox AF 85/1.8_II, Angelbird CFexpress 512GB, SanDisk SDXC 128GB, plecak i torba +filtry UV

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Na optycznych pisali, tylko w cotygodniowych ploteczkach. To ma byc wyrocznia? Czy nikonrumors ?
    Ja nie wiem co kiedy wyjdzie, ale podawanie plotek jako źródła to jak na mnie przesada.
    Wcale nie twierdzę, że to musi być wyrocznia czy prawda. Napisałem tylko, że "gdyby to była prawda" to dla mnie akurat byłaby to kusząca propozycja.

Ale wiadomo, że nie ma się czym podniecać. Nieraz ogłaszano już różne rzeczy, a potem z tego nic nie wychodziło. Chociażby następca d700, o którym głośno praktycznie od momentu pojawienia się pierwszego. Pożyjemy zobaczymy

Domyślnie

to i ja dorzucę parę groszy od siebie

Około pół roku temu stałem przed dylematem - brać d7000 czy d300s?
    Co ciekawe w moim przypadku istotne okazało się to jak aparat leży mi w rękach.
    Po obmacaniu obu puszek zdecydowałem się na kupno d300s (mam duże łapska).
    Ale to nie koniec
    W trakcie zbierania środków na kupno - dowiedziałem się, że kolega sprzedaje d300 z przebiegiem ok 8tys.
    Po sprzedaniu d70s, praktycznie nowa puszka z zaufanego żródła kosztowała mnie 2000zł
    D70S, 18-200VR - było,
    teraz D300, Samyang 14mm, N18-70 z popsutym silnikiem, N 35mm 1:8G
    www.srtw.pl

Domyślnie

Dodatkowe pytanie ode mnie czy D300s bedzie dzialał ze starszymi lampami Metz'a tj. 40MZ-3(i) a dokładniej chodzi mi o diodę wspomagającą AF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarq Zobacz posta
    Bierz d7000, bo na dxomark nawet lepszy jest od Canona 1DmarkaIII
    Zawsze mnie, to strasznie zastanawiało, że canon ma tak kiepską rozpiętość tonalną. Sprawdziłem swój model i powiem szczerze, że nie wygląda to (wg Dx0) kusząco (większość C nie przekracza nawet 12EVs).

D7k wypada najlepiej, a D300s bardzo dobrze leży w dłoni bez gripa (jak dla mnie).

Jedyne, czego obawiają się kupujący, to ten AF w d7k

Strona 11 z 23 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów