Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: domke

Domyślnie

piękny czerwony napis, i dobra gruba szmata
    ja to tak widzę, ale ja jestem wyznawcą newsweara ;p

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszkut Zobacz posta
    piękny czerwony napis, i dobra gruba szmata
    ja to tak widzę, ale ja jestem wyznawcą newsweara ;p
    Nie każdy model na czerwony napis A cenię za trwałość i niefoto wygląd, ale to pojęcie względne

Domyślnie

Mam okazję nabycia Domke za rozsądne pieniądze i waham się czy wybrać tańszą F6 czy dopłacić i wziąć F-4 AF. Posiadam K-7 + Sigmę 17-70, Metz 48, Da 35mm f/2.8, tele 100-300 F/4-5.8 w drodze i w dalekich planach Sigma 10-20. Musi wejść jeszcze Panas LX5 + filtry, baterie i inne drobiazgi.
    Intryguje mnie F-4 AF bo insert wygląda na bardziej solidny i posiada tylko jeden zatrzask ale F6 ma dość dobre noty i jest lekka.
    Potrzebuję małej i lekkiej torby reporterskiej na codzień z którą przecisnę się w tłumie - na wypady ze statywem mam plecak.

Domyślnie

Mam okazję nabycia Domke za rozsądne pieniądze i waham się czy wybrać tańszą F6 czy dopłacić i wziąć F-4 AF
    Chyba wziął bym f6 jesli stał bym przed wyborem akurat tych 2 modeli , osobiscie mam f2 ale ona jest trochę wieksza od tych .
    f4af może okazać się momentami za mała , ja czasem w swoją f2 mam problem się zapakować , przy zakupie myślałem o f1x ale to za duży worek na codzień w f6 powinno wejść to co chcesz tam zmieścić
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Normalnie na allegro lapiesz srzedawce i dzwonisz do niego z zapyaniem ile i kiedy . Ja tak zrobilem dawno temu bo juz zjechalem 2 x F4 :P przez 9 lat... i wlasnie chce kupic nastepna. Pozdro

marcinez - ja swoja celowo przypalalem papierosami i zapalniczka i nic

Domyślnie

A czy ta F6 nie jest zbyt duża jeśli chodzi o gabaryty? Zmierzyłem posiadane torby i nie wydaje mi się duża ale co innego miarka a co innego bezpośrednie macanie. F-4 AF wydaje się mniejsza ale jest głębsza i można nawet warstwowo umieścić sprzęt -tak mi się wydaje chociaż lampa musiała by się znaleźć i tak w kieszeni bocznej i podobnie Panas LX5.
    Prosiłbym jeszcze o kilka słów odnośnie wkładek w obu torbach i ew. możliwości zakupu dodatkowego wkładu do F6.
    Bliżej mi do F6 ale chcę się upewnić - jedyne minusy to podwójne zapięcie i niezabezpieczona część komory.

Domyślnie

Bliżej mi do F6 ale chcę się upewnić - jedyne minusy to podwójne zapięcie i niezabezpieczona część komory.
    F6 osobiscie nie miałem okazji pomacać ale jeśli chodzi o podwójne zapięcie to nie masz się czego obawiać , jest solidne i napewno sprzęt nie wypadnie , w f2 jest podobnie.
    Ja robiąc zdjęcia i mając aparat na szyji czesto nawet nie zamykam klapy na te zapięcia , trzyma się aby na rzepach i nic się nie dzieje
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinez Zobacz posta
    cenię za trwałość i niefoto wygląd, ale to pojęcie względne
    Taaa, trwałość...
    Przez rok użytkowania 3 razy pękła mi plastikowa (!!!) sprzączka przy pasku. Kleiłem ją, a ona pękała w nowym miejscu. W dodatku materiał miejscami się mocno poprzecierał, a pasek też zaczyna się pruć...
    W pracy używam Lowepro Reporter i nic się z nią nie dzieje.

Domyślnie

nie lepsze mekko? i tańsze o polowę...

http://www.fotto.lublin.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarvik Zobacz posta
    nie lepsze mekko? i tańsze o polowę...

http://www.fotto.lublin.pl/
    Mam okazję i dlatego chcę z niej skorzystać - mieszkam za granicą i musiałbym doliczyć koszty przesyłki do Mekko i różnica znacznie maleje. Mekko jest też sporo cięższe, prawie kilogram przy torbach podobnej pojemności.
    Czekam jeszcze na kilka słów dotyczących wkładki w F6; zapięcie faktycznie wygląda na solidne ale obawiałem się raczej trudności z szybkim dostaniem się do gratów.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów