Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: Ukradli d700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach2008 Zobacz posta
    OT: u mnie po przekroczeniu 10km/h drzwi same sie zamykaja. Super sprawa zwlaszcza w wiekszych miastach
    Ponoc od tego roku nasz wszechobecny super-regulator zabronil montowania tej opcji w nowych samochodach.

W ASO Forda powiedziano mi ze od 2011 nie maja juz opcji zaprogramowania tego w centralnym (wczesniej mieli).
    Dziwne.... moze wersja Fordowska nie otwierala drzwi w razie wypadku i stad to wycofanie z opcji?
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

A pytałeś za ile wgrają Ci tą opcję "po godzinach"?

Domyślnie

Nie pytalem - wyszlo przy okazji. Jedno ASO zrobilo mi w ramach diagnostyki wymiane oprogramowania na najnowsze. Przy okazji pogubily sie pewne opcje i zaczela sie pojawiac masa bledow w komunikacji z poszczegolnymi podzespolami. Poniewaz bardzo doceniam ich fachowosc, skutecznosc w diagnozowaniu problemu i profesjonalne podejscie do klienta (profesjonalne olewanie tegoz) to udalem sie do innego ASO. Tam w ramach wgrania brakujaqcych czesci oprogramowania dostalem "pelen" pakiet opcji.
    O zamki spytalem przy okazji, ale nie drazylem bo tak do konca to mi na tym nie zalezy.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

sarkan
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Konrad Zagłoba Zobacz posta
    Witam,(...)

Anyway. Dzisiaj. 19/06/2011. Pod stodołą. "Na Opone", zarabali mi plecak. a w plecaku...)
    I mnie to spotkało: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=185004
    Ostatnio edytowane przez sarkan ; 09-07-2011 o 23:41

Angry

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Mnie tylko ciekawi jedna sprawa. Podobne przypadki były opisywane na forum wielokrotnie. Przypuszczam, że jest togo dużo więcej. Co na to policja? Złapanie takich szajek jest bardzo proste. Wystarczy stała obserwacja, czy jakaś prowokacja.
    Aby nie napisać coś bardzo niestosownego a mieszkając w Łodzi od urodzenia przytoczę stare porzekadło:

Jeśli umiesz liczyć, to licz tylko na siebie.

Sprawy tutaj opisywane znane i opisywane są od lat w prasie. W przypadku pewnych miejsc, np. Stodoły należy odżałować te 5 zł na parking strzeżony lub zaparkować daleko od wejścia. I tylko tyle.

Oczywiście współczuję.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Aby nie napisać coś bardzo niestosownego a mieszkając w Łodzi od urodzenia przytoczę stare porzekadło:

Jeśli umiesz liczyć, to licz tylko na siebie.

Sprawy tutaj opisywane znane i opisywane są od lat w prasie. W przypadku pewnych miejsc, np. Stodoły należy odżałować te 5 zł na parking strzeżony lub zaparkować daleko od wejścia. I tylko tyle.

Oczywiście współczuję.
    Stanowisko bardzo realistyczne, ale: ile zastosowań komórki potrafisz wymienić w tym procederze ? Zapewniam Cię, że złodzieje podwoją tę ilość. Jak Cię "mają na oku", to nic nie pomoże. Dlatego to "liczenie na siebie" powinno się skupić na tym, by "nie być na oku".

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

na miejscu poszkodowanych zawiązałbym grupę, zrobił ustawkę z plecakiem wypełnionym np. wybuchowym pojemnikiem z farbą trudno zmywalną lub czymś takim bardzo śmierdzącym - taka mała zemsta
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sinner Zobacz posta
    na miejscu poszkodowanych zawiązałbym grupę, zrobił ustawkę z plecakiem wypełnionym np. wybuchowym pojemnikiem z farbą trudno zmywalną lub czymś takim bardzo śmierdzącym - taka mała zemsta
    Niestety: to wszystko w naszym kraju jest karalne i ścigane z mocy prawa. Czyli prawo bardziej chroni złodzieja niż Ciebie (poszkodowanego).
    Pzdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Niestety: to wszystko w naszym kraju jest karalne i ścigane z mocy prawa. Czyli prawo bardziej chroni złodzieja niż Ciebie (poszkodowanego).
    Pzdr.
    Bez przesady. Nie sądzę ,żeby złodziej poszedł na policję ze skargą że kradł D700 a w plecaku było g...o.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztefanek Zobacz posta
    Bez przesady. Nie sądzę ,żeby złodziej poszedł na policję ze skargą że kradł D700 a w plecaku było g...o.
    Wystarczy doniesienie anonimowe i Policja musi wszcząć postepowanie z urzędu (jeśli pułapka naruszała prawo).

Pzdr.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów