Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: Ukradli d700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    a co z samochodami "pułapkami" porozstawianymi w centrach miast, którymi policja tak się chwali?
    To należy do tzw. "kontroli operacyjnej".

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    prowokacja przepisami prawa polskiego jest zabroniona.
    Policja ma prawo (zgodnie z orzeczeniem trybunału konstytucyjnego) stosować prowokację policyjną bierną.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 29-06-2011 o 19:07 Powód: łączymy, nie mnożymy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    a co z samochodami "pułapkami" porozstawianymi w centrach miast, którymi policja tak się chwali?
    Złodziejaszki wszystkie znają - to ich "chleb".

P.S.
    W ubezpieczeniu mam klauzulę holowania w przypadku uszkodzenia opony - nigdy na trasie nie wymieniam.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Nie wiem jak Wy, ale ja ostatni raz koło zmieniałem pod koniec lat 90 (przy średnim przebiegu 20-25 tyś km rocznie - wiem, to nie za wiele) więc przy awarii koła powinna się zapalić lampka ostrzegawcza, przynajmniej w teorii, bo w życiu pewnie by mi do głowy nie przyszło, że ktoś chce mnie oskubać.
    Przy następnej złapanej gumie warto sobie przypomnieć ten wątek - podobno trzeba uczyć się na błędach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    A nie boisz się, że w wypadku będziesz potem zakleszczony i dużo czasu minie zanim sobie ratownicy poradzą z dotarciem do ciebie nożycami?
    Bo ja tego się boję i nigdy nie zamykam się od środka.
    każde auto z porządnym centralnym zamkiem (nie takim z allegro) ma taką automagiczną funkcję owego zamka, że kiedy dojdzie do wypadku/stłuczki drzwi automatycznie odryglowują się. Bah są zamki mające tzw. funkcję automatycznego ryglowania po ruszeniu z miejsca.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

jak auto sie zwinie w harmonijke to nie ma znaczenia czy drzwi byly zamkniete czy nie, i tak bedzie problem z otworzeniem

Domyślnie

W niedzielę pod stodołą cieżko jest zaparkować, ludzie jeżdżą wkoło szukając miejsca, bo szkoda im 5 zeta na pobliskim strzeżonym parkingu...
    kwadrat i prostokąt, głównie kwadrat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rademenez Zobacz posta
    Nie wiem jak Wy, ale ja ostatni raz koło zmieniałem pod koniec lat 90 (przy średnim przebiegu 20-25 tyś km rocznie - wiem, to nie za wiele) więc przy awarii koła powinna się zapalić lampka ostrzegawcza, przynajmniej w teorii, bo w życiu pewnie by mi do głowy nie przyszło, że ktoś chce mnie oskubać.
    Przy następnej złapanej gumie warto sobie przypomnieć ten wątek - podobno trzeba uczyć się na błędach.
    Witam
    oczywiście ostrzegawcza ... w ciągu zeszłego roku 5 razy, z czego 3 kłucia sąsiedzkie mamy takiego debila, a dwa lata wcześniej 3 razy ... Przebieg roczny około 80-90 tys ( na luzie) w 2 samochodach (1 kierowca )
    Lampka mi się zapala za każdym razem... Pozdrawiam
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Domyślnie

Wychodzi na to ze robisz co dzien czy to niedziela czy swieto 240km przy sredniej 70km/h to jakies 3.5 godziny za sterem co dzien wiec jesli nie jestes kierowca zawodowym to jestes wiezniem wlasnego auta
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie Re: Ukradli d700

OT: u mnie po przekroczeniu 10km/h drzwi same sie zamykaja. Super sprawa zwlaszcza w wiekszych miastach
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

dorzucając trzy grosze od siebie... Szyby można zabezpieczyć przed wybiciem bezbarwna folią antywłamaniową, już tak szybko nie idzie ich wybić, ale pozniej jest problem z wybiciem celowym, ale zawsze od srodka jest latwiej ja rozbic....

Szkoda skradzionego sprzetu - wyrazy współczucia z mojej strony.
    .

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów