Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: Ukradli d700

Domyślnie

widzę , że sami specjaliści wypowiadają się na temat zabezpieczenia auto w czasie jazdy i postoju, więc nic od siebie nie dorzucę.

Domyślnie

No dobrze - zapinanie pasów nadal obowiązuje, do zamykania drzwi od środka nikt nikogo nie zmusza, do zdroworozsądkowego myślenia też nie. Temat wątku jest o kradzieży D700...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

No ukradli no...
    przykro z tego powodu, ale co tu więcej pisać o tym?
    To te poboczne wątki ciekawsze są, bo można się czegoś dowiedzieć czasem.

Domyślnie

Kiedyś znajomy zabrał gościa na autostopie.
    Gdy dojechali na miejsce pasażer grzecznie podziękował. Po czym wyjmując swój plecak z bagażnika wyczyścił tenże z rzeczy mojego kolegi.
    NIKON Coolpix S510

Domyślnie

Zamykanie drzwi w trakcie jazdy to już indywidualna sprawa. W przypadku poważnego wypadku nie ma to już znaczenia. Miałem zwykłą stłuczkę gdzie dostałem z lewej strony z przodu. Niby nic, ale z 50km/h wyhamowałem do 0 na kilku metrach bez hamulca. Deformacja karoserii mimo wszystko była taka, że gdyby nie skok andrenaliny to bym nie otworzył tych drzwi (przy 5 pchnięciu dopiero się ledwo otworzyły).

Domyślnie

Mnie tylko ciekawi jedna sprawa. Podobne przypadki były opisywane na forum wielokrotnie. Przypuszczam, że jest togo dużo więcej. Co na to policja? Złapanie takich szajek jest bardzo proste. Wystarczy stała obserwacja, czy jakaś prowokacja.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Juz kilka razy tu na forum opisywane byly kradzieze na opone, w sumie to pamietam 4 razy. W swojej corolli mam tak ze kiedy tylko przelacze w automacie na D automatycznie zamykaja sie drzwi a po zatrzymaniu i przelozeniu na Parking automat otwiera tylko moje drzwi, torbe ze sprzetem mam zazwyczaj po drugiej stronie wiec zlodziej musial by sie dobrze przylozyc by wyciagnac ja niezauwenie przez drzwi kierowcy, ale przyznam ze juz od dawna dzieki forum zamykam centralny nawet wtedy kiedy nalewam benzyne
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

prowokacja przepisami prawa polskiego jest zabroniona.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-06-2011 o 11:20 Powód: pis. (Polskiego->polskiego)
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    prowokacja przepisami prawa Polskiego jest zabroniona.
    a co z samochodami "pułapkami" porozstawianymi w centrach miast, którymi policja tak się chwali?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    prowokacja przepisami prawa polskiego jest zabroniona.
    No właśnie, też o tym słyszałam.
    Kobieta z Sonnarem też może

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów